Od skoro sam kupio pomenute zvucnike,kada su upaljeni zvucnici a ne slusam muziku ili ne gledam filmove na desnom satelitu 9 nakome se podesava zvuk,bass i teble)na njegovoj membrani koja se nalazi na dnu zvucnika-satelita cuje se blago zujanje.kad pustam mizuku ili gledam filmove ili igram igra neprimecuje se bilo kakvo zujanje.Nisam cepidlaka,nije to neko zujanje koje para usi,gotovo je neprimetno dok ne prislonim glavu blizu zvucnika,ali ako je neki kvar bolje da reklamiram dok je pod garancijom.drugar mi kaze da je specificno za altekove sisteme,kaze da neki sistemi hvataju radio signale :)Vas savet,da li je ovo alarmantno ili ne?
Prekolopi taj zvucnik sa kontrolama rukama tako da obuhvatis elektroniku koja je unutra, praveci stit. Pa slusaj na prazno ima li pucketanja. Pokusaj sa premstanjem kontrolnog zvucnika. Ili za probu makni zvucnike u neku vecu sobu na sred sobe, ne u coskove, pa prati zujanje i javi
Reklamiraj to odmah dok nije kasno ili nek pogleda neki serviser koji je ovlascen:
imam ja dan danas Alteclansing 151ie, pocelo je slicno kad kod tebe, malo je bas zujao skoro neprimetno, citao po forumima kazu cuje se trafo to ja tako prihvatim i ostavim, posle 2 meseca bass je sve vise i vise poceo da zuji/bruji (upocetku postepeno posle 2-3 h sata rada dodje do max zujanja, sad cim nakacim bass zuji pa razbija cak se mesa i zvuk pregasan je.)i tu se ja zeznem otvorim suvufer da vidim taj trafo da zategnem limove i izgubim garanciju i na kraju posle 3-4 meseca trazenja, skapiram da je otislo pojacalo za taj kanal, e sad posto nemam shemu neznam koji je jer ni jedan nije pocrneo niti bilo koji kondenzator,dioda id. pokazuje neku slabost.
Resenje sam nasao vezivanjem na mini liniju centralnog i bass zucnjaka a na ulaz izlaz od kompa, tu sam izgubio na prodornosti i cistoci basa al bar sad radi bez zujanja i moze da bude 24h/7dana ukljucen.Skupljam pare za neku drugu firmu koja je ok, kod nas.
Inace Altec lansing je jedna od najboljih firmi koje proizvode zvucne sisteme al izgleda da kod nas dolaze neki reparirani modeli ili kineske kopije.
P.S. : Ako neko nekad ili negde naleti na shemu Altec lansing 151IE nek okaci bio bih mu zahvalan do krova da promenim elektroniku.
:: Transformator je u tom desnom satelitu. Sad kad se umešao Machine, moram da pitam, da li se čuje samo zujanje ili i pucketanje pride :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: Napomenuo bih samo da se zujanje cuje samo u desnom satelitu ,u levom takvog problema nema.. :: ::
Nisam rekao da se zujanje cuje samo na donjoj membrani desnog satelita,na malim membranama koje se nalaze na vrhu desnog zvucnika nema zujanja,moguce je da je zbog transformatora kako si vec napisao u postu.
:: Transformator je u tom desnom satelitu. Sad kad se umešao Machine, moram da pitam, da li se čuje samo zujanje ili i pucketanje pride :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: Napomenuo bih samo da se zujanje cuje samo u desnom satelitu ,u levom takvog problema nema.. :: ::
samo kad prislonim glavu,ne ne nemoj pogresno da me razumes,mislio sam ako je vec kreniuo da se kvari da iskoristim garanciju na vreme,znam i ja da je za date pare ovo neki maximum kvaliteta. U svakom slucaju hvala na odgovoru
:: :: :: :: da li se cuje zujanje sa udaljenosti od 1m ?? ili samo kad zalepis ushnu skoljku na membranu :: :: ajd da si platio 2000e za zvucnike pa da drvis o zujanju ... vec djubre od 50e :: :: pa nemoj da si takav ...
Sve je to ok, ne moras da brines. Blizina trafoa i pojacala je problem, a moguce i losa filtracija napona. Taj sum(kada bukvalno nabijes usi na zvucnik) se moze cuti i na mnogo kvalitetnijim pojacalima.Sve igra ulogu, sama zvucna kartica, uzemljenje, duzina/kvalitet signalnog kabla...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.