Da nema na kartici da se ukljuci front panel audio ??? N emogu da verujem, bas mi teba a nikada mi nije niko trazio da ukljucim na takvim karticama, zna li ko ali koliko vidima nema...
Ni na jednoj Ajojdidži nema tog priključka. Jedino da sam napraviš adapter-kablić...
Mislim da to na Audidžijima ne postoji zato što one važe za high-end `consumer` kartice za HiFi slušanje - a kabl koji prolazi kroz kućište izložen je EMI (elektromagnetnom) zračenju/interferenciji dok prolazi kroz kućište...
Možda nisam u pravu, ali mislim da je to razlog zašto na takvim karticama nema takvih priključaka... Jer Creative Labs smatra da bi bilo besmisleno kupiti tako kvalitetnu zvučnu - a onda signal od nje izložiti EMI smetnjama/šumu unutar kućišta, koji potiče od ostalih komponenti.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: Da nema na kartici da se ukljuci front panel audio ??? N emogu da verujem, bas mi teba a nikada mi nije niko trazio da ukljucim na takvim karticama, zna li ko ali koliko vidima nema..
Front panel je moguce nakaciti na gotovo sve audigi kartice ali jako tesko je doci do tog kabla, kaci se na zadnji deo kartice slicno ATA konektoru i kablu, ja imam frontalni panel za audigy kartice koji ide na mesto flopy diska sa optickim, digitalnim i analognim ulazima i izlazima. Panel sam kupio u Maplin-u u Londonu pre par godina i kompatibilan je gotovo sa svim Audigy karticama i kostao je oko 20 funti koliko se secam.
re.PhatPhuck Termin EMI zracenja je vezan za nuklearnu eksploziju, eletromagnetni talas koji traje par nanosekundi izuzetno velikog inteziteta poguban za racunare i ostale elektronske uredjaje koji se nalaze i do 100km od epicentra eksplozije. To sto ti pricas vezuje se za VF smetnje i vihorne struje koje nastaje u choperu u napajanju i na samoj ploci. Koriscenjem oklopljenih koaksialnih kablova te smetnje se smanjuju na podnosljiv nivo ili se skroz neutralise. Nadam se da ste me razumeli, pozdrav svima!
:: re.PhatPhuc :: Termin EMI zracenja je vezan za nuklearnu eksploziju, eletromagnetni talas koji traje par nanosekundi izuzetno velikog inteziteta poguban za racunare i ostale elektronske uredjaje koji se nalaze i do 100km od epicentra eksplozije. To sto ti pricas vezuje se za VF smetnje i vihorne struje koje nastaje u choperu u napajanju i na samoj ploci. Koriscenjem oklopljenih koaksialnih kablova te smetnje se smanjuju na podnosljiv nivo ili se skroz neutralise. Nadam se da ste me razumeli, pozdrav svima
EMI je akronim od Electro-Magnetic Interference - to jest, neželjena indukcija struje (šuma) u provodnicima koji se nalaze ili se kreću u magnetnom polju (a SVE što kroz sebe propušta struju - emituje i magn. polje), a to na šta ti misliš, to jest, sa čime si pomešao, je EMP - Electro-Magnetic-Pulse, to jest, žestoka emisija gama-zraka usled detoniranja nuklearnog oružja u Zemljinoj atmosferi - pa kad ti gama-zraci `udare` o štampanu ploču bilo kog uređaja, onda faktički čipovi i ostale komponente na toj štampanoj ploči posluže kao mini-antene -> indukuje se velika količina elektriciteta, i to sprži elemente/kola na štampanoj ploči (osim ako nije u EMI shielding - zaštićena nekim vidom Faradejevog kaveza).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.