Da li neko ima slusalice AKG K 44 ili K 77 ili K 99 ?
Interesuju me utisci i misljenja o tim slusalicama jer sam razmisljao da uzmem jedne od tih u m*tros music-u, imao sam do sada Altec Lansing AHP 512 ali polomila se plastika tako da mi trebaju nove,
ja imam K77. Za te pare mislim da ne postoji bolji zvuk. Kolega ima K44 slicna stvar samo sto je stariji model. Jedino su K99 otvoreni tip tako da nemas istu izolaciju od okoline ali kazu da je zvuk malo bolji.
P. S. Slusalice su dovoljno dobre da mozes da razlikujes kvalitet zvuka sa integruse i sa neke malo bolje zvucne kartice.
Nisu mi se svidele, imaju previse `mlak` zvuk. Bas im bas nedostaje, ali kazu da su sve Akg takve. Ako ces da ih koristis na nekom pleyeru obavezno ponesi i isprobaj na njemu. Ja sam probao na Sony-ju i na njemu su izuzetno tihe.
Postovanje prema korisniku dexteru, ali logitech slusalice su precenjene, i sigurno ne mogu da se porede sa akg-om, sennheiser-om, denon-om ...itd
Ja nisam cuo akg modele koje si naveo, ali sam cuo nesto skuplje i mogu reci da za 15000 koje bi dao za logitech, mozes da kupis ozbiljne slusalice.
Najbolje bi bilo da kazes za sta bi koristio slusalice, da bi neko stvarno mogao da ti da preporuku u kom smeru bi trebao da trazis.
Znaj da ce zvuk koji budes cuo zavisiti od najslabije karike u tvom sistemu, bilo to pojacalo, dac, sluske, zvucna ili neka integrusa.
Moj ti je savet da pre nego sto probas da odlucis na osnovu slika, opisa ...itd, obavezno poslusaj nekoliko slusalica i onda donesi odluku, u suprotnom mozes da kupis na na neciju preporuku nesto sto ti neodgovara, ili da propustis da kupis nesto sto ti vise odgovara za manje para.
Pa ja necitam misli, a od smajlija ni traga ni glasa.
Pitanje mi zaista ne izgleda neozbiljno, da bi mogao ocekivati sarkastican odgovor, pogotovu sto necija `zezancija` moze odvesti coveka u pogresnu kupovinu.
Ako mi neverujes samo pogledaj koju prodaju ostvaruju logitech, razer i ostali u tom segmentu, valjda ljudi nisu svo vreme bili sarkasticni. :)
slusalice bi se koristile za slusanje muzike sa pc-a preko zvucne kartice, muzika je u raznim formatima, mp3, flac itd itd, zatim gledanje ripovanih filmova i serija i ponekad neka igrica,
mislim da su cene senheisser sluski u srbiji mnogo vece u odnosu na cene u drugim zemljama,
cveleks, ako sam dobro razumeo, k 44 ili k 77 bolje izoluju buku iz okoline nego k 99 ?
to mi je bitno jer nekad zelim da slusam muziku tiho ili da gledam neku seriju/film na miru, bitno mi je da ne cujem lude komsije kada su u elementu ludila a to je prilicno cesto,
K77 su zatvorene slusalice tako da je izolacija od prostora fina. Primer dok slusam muziku glat ne cujem ni zvono na vratima ni fiksi ni mobilni kad zvone. K44 nisam toliko slusao ali su i one zatvorene. Da sluske traze malo jaci izlaz traze taok da nisu bas za portabl plejere. Ja is slusam na oko 35-40 vol mada bez problema se mogu slusati i glasnije. Jos da dodam da sam ja licno veoma zadovoljan ali sad kad znam kako ove zvuce voleo bih da probam neki skuplji model a svako ko je kod mene prvu put poslusao slusalice, a da pre toga nije imao dodor sa ozbiljnim HI-FI jem, se odusevio.
imam i ja akg k77. ukratko, nisu za mp3 plejere jer oni imaju `kilav` izlaz, a njima treba energija. super rade ako ih na nekim pc zvucnicima koji imaju svoje napajanje ukljucis. tada nema ni pomena o mlakom zvuku, bez basova i slicno. izuzetno dobro izoluju spoljne zvukove, tako da sve zivo se propusti oko tebe. udobne su, ne zuljaju, ali meni se usi skuvaju ispod njih. nadam se da sam bar malo pomogao
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.