Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Aj da pitam prvo
STRANA 1 OD 1
Ishmerish Aj da pitam prvo 13.06.2011. 19:20 T36590

status: user
broj poruka: 7285
E ovako sad sam skontao da mi je na 5.1 sistemu rikuno surround left izlaz, pa pre negoli ga rastavim na cinioce neko misljenje perhaps?

U pitanju je Xoro HSX 531

http://i.imgur.com/TXGQQ.jpg

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ti si prvi osumnjičeni... 13.06.2011. 19:39 #334477

broj poruka: 6650
Pazi, nemo` da se ljutiš, ali prvo se proveri, kako si utvrdio da je izlaz. Odnosno, da li si otklonio sumnje da je u prekidu kabl, džek ili ženka džeka u samom izlazu? Ovo potonje je posebno podmuklo, jer se opruge nekada iskrive ili zaglave, pa ne prave dobar spoj ili ga ne prave uopšte... eh, ako si to 100% utvrdio, dobrodošla su daljnja pallamuđenja.
Nekako mi neverovatno da je rikavela samo jedan surround izlaz, ali je moguće...
Usput, da li si probao da isključiš surround i da forsiraš tip rada 2.1, gde rade levi i desni zvučnici kao levi i desni sateliti običnog 2.1 sistema, pa da li onda skiči zvučnik ili je mutav?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic re 13.06.2011. 19:42 #334478

broj poruka: 9006
Ubi Xoro kapetan-Ramona
pršte zvučnik ko vrh u kurtona

Tako ti i treba brate Ish kad gledaš tu avanturustučku fikciju na najjače, da vidiš tek kad tri musketara zaurlaju u pijanom zanosu, tu puca i svemoćni logitech. Moje mišljenje u vezi svega toga je da će vreme purrhaps garantovano da se prolepša do kraja nedelje, mislim prolepša po mišljenju većine, lično više volim zimu...

U vezi zvučnika sigurno si već probao da zameniš kablove desnom i levom, drugo štogod mi pored otvaranja ne pada na um. Što reče Pisko džekovi i njihove lepše polovine su prvi na tapetu.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

Ishmerish Gresis Rajke vrh su odradjeni 13.06.2011. 20:01 #334486

distorzija ne postoji uopste.

Imaju vec cetiri godine a njegov vufer nisam koristio vise od dva meseca, sve vreme su bili prikaceni posebni bass-evi.

E sad sto se provere tice samo ono osnovno 2 ili 5 kanala, gajtani i zamena zvucnika medjusobno. I ja koliko znam ako ode odlazi sve a ne samo jedan izlaz i to surround koji je najmanje pod opterecenjem.

Znaci Pisko druze mislis da bi cak i stipaljka mogla biti problem?

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

raic Re: Gresis Rajke vrh su odradjeni 13.06.2011. 20:10 #334491

broj poruka: 9006
Taman posla. Ne grešim već se zajebajem malo.

Al ajd, pošto svi znamo da se žirafi kijavica leči od glave, tako i ti kreni lagano od periferije ka vuferu, ni meni nešto ne miriše da ti je crkao samo jedan kanal.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: distorzija ne postoji uopste
::
:: Imaju vec cetiri godine a njegov vufer nisam koristio vise od dva meseca, sve vreme su bili prikaceni posebni bass-evi
:: E sad sto se provere tice samo ono osnovno 2 ili 5 kanala, gajtani i zamena zvucnika medjusobno. I ja koliko znam ako ode odlazi sve a ne samo jedan izlaz i to surround koji je najmanje pod opterecenjem
:: Znaci Pisko druze mislis da bi cak i stipaljka mogla biti problem
Ishmerish Pa naravno da ih panjim 13.06.2011. 20:17 #334497

Kad nemam adekvatan uredjaj da ih zasiti ili pak neko pojacalo izmedju njih i lap-a.

Ali od kada sam uzeo ovaj bas od 4 Ohm-a preporodio sam se, dobio sam moj privatni grom, dubina je neverovatna,

Mada sam i ovako tretirao sva vrata i prozore silikonom jer kad mu dam zasti u dvoristu se cuje ko kolina reklama za novu godinu.

Kakva sam ja lencuga to ni kafka ne bi mogao da opise, sedim ovde i chatujem mesto da otvaram!

Lala 4ever!

gilopile ... 13.06.2011. 21:13 #334527

broj poruka: 9459
Otvori i vidi koji su izlazi, mozda imas 3* po jedan stereo chip, mada u vecini slucajeva ode ceo, tj 2 kanala, da li komplet prednji, zadnji ili cent.+woof.

Neke sklj 5.1 sisteme koje sam radio su chipovi od po max 200-njak din - ima gi raznih oznaka. Razlog crkavanja je lose osradjeno hladjenje, zamisli stave 1cm kvadratni nekog tankog lima na chip + kad se sistem malo otpanji...ode na 180c

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

Ishmerish Gracias 13.06.2011. 21:17 #334528

Javljam ishod tomorow :)

Lala 4ever!

blackwolf - - - - - - - 13.06.2011. 21:27 #334539

broj poruka: 1506
Jesi li testirao zvučnu meni je baš na prošlom kompu crko front left kanal svi ostali izlazi su radili dobro.
Black Wolf

drax re 13.06.2011. 21:36 #334551

broj poruka: 246
Zemo, jesi li siguran da je izlaz? Da nije ulaz u vufer, odnosno kabal od uređaja do vufera? Ili možda sam uređaj/zvučna kartica?

Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs