Već danima nemam struju zbog dobrih čika iz elektro distribucije. Komšija mi izađe u susret i prebacismo produžnim od njegovog štekera do mog kompa struju. I sad, ne znam zbog čega, zvučnici ne rade. U pitanju je MX-5021 i ko ih je video, zna da imaju malu kontrolu nivoa zvuka `za na sto` u koju mogu da priključim sluške. Avaj, kada priključim sluške tu, daju zvuk kroz sluške, ali ovako ni da pisnu osim sporadičnog krckanja i ako ništa ne ide u pozadini. Šta sad, kako i gde? Račun za njih je jedini koji nemam jer mi prodavac nije izdao, tad još nisu uveli fiskalne `u moje selo`, a i firma se u međuvermenu zatvorila.
P.S: Kada ih odšrafim na maksimum, vrlo tiho se čuju, i sporadično, na sekunde, grunu normalno i opet natrag.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Mislim, ubodi ih u struju kod nekog drugog, al možda imaš smetnje zato što vučeš struju od komše oveštalim produžnim kablovima i elektronika ne stiže da isfiltrira... mislim lupam al mož da bude i to.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Desilo se to da su pre 10 godina službenici napravili grešku u obračunu. Stigao mi račun kao da imam fabriku aviona. Nisu ispravili, sve `samo što nismo`, a za to vreme mi pakovali kamatu, a plaćali smo samo prispelo, kao što nam i naložili. Promenila se 2 direktora, i stigao mi račun kao da posedujem i napajam Rursku oblast, njima ne pada da ispravljaju grešku, i isekli struju.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Ustekaj samo zvucnike u komsijski produzni(misli se na strujni kabel:)) i odvrni volume na pojacalu, pipni prstom 3.5mm komsinicin klit-dzek, mora da bruje zvucnici, a ako ne idemo dalje. Javi pa da skacemo u pomoc!
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Već danima nemam struju zbog dobrih čika iz elektro distribucije. Komšija mi izađe u susret i prebacismo produžnim od njegovog štekera do mog kompa struju. I sad, ne znam zbog čega, zvučnici ne rade. U pitanju je MX-5021 i ko ih je video, zna da imaju malu kontrolu nivoa zvuka `za na sto` u koju mogu da priključim sluške. Avaj, kada priključim sluške tu, daju zvuk kroz sluške, ali ovako ni da pisnu osim sporadičnog krckanja i ako ništa ne ide u pozadini. :: Šta sad, kako i gde :: Račun za njih je jedini koji nemam jer mi prodavac nije izdao, tad još nisu uveli fiskalne `u moje selo`, a i firma se u međuvermenu zatvorila. :: :: P.S: Kada ih odšrafim na maksimum, vrlo tiho se čuju, i sporadično, na sekunde, grunu :: normalno i opet natrag. :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-5021
e svasta .. uzmite advokata i tuzite eps .. postoji zakon o zastarelosti .. nemogu da naplacuju nesto 10god u nazad ..
:: Desilo se to da su pre 10 godina službenici napravili grešku u obračunu. Stigao mi račun kao da imam fabriku aviona. :: Nisu ispravili, sve `samo što nismo`, a za to vreme mi pakovali kamatu, a plaćali smo samo prispelo, kao što nam i naložili. Promenila se 2 direktora, i stigao mi račun kao da posedujem i napajam Rursku oblast, njima ne pada da ispravljaju grešku, i isekli struju :: :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Slican problem je imao i moj drug, kod njega je bila neka zvrcka da pozadi u ploci nije skroz 100% gurnuo kabal (zeleni) pa je gubilo kontakt i culo se slabo. Sa sluskama u zvucnik nismo probali. Mozda je ta glupost, probaj pa javi .
I da, tuzite to govno od elektro distribucije ! Pa ne mozes sad zauvek da ostanes bez struje u 2011 godini jer sigurno nemate ili niste ludi da platite te ogromne racune?!
Posto imas zvuk na sluskama to znaci da predpojacalo radi. E sad, zasto nemas zvuk na zvucnicima, ostaje samo da pojacalo ne obavlja svoj deo posla(zvucnike sam iskljucio, buduci da daju znake zivota, tj pucketaju.) Morace to pod srafciger da se ustanovi sta je geknulo.
P.S. jesi siguran da nema neki preklopnik sluske/zvucnici? Moguce da je taj preklopnik zaribao ili sam prekidac u 3.5mm dzeku koji gasi zvucnike kada su sluske prisutne. Mozda neki hladan lem...Pusti mjuzu i onako dobrano ih cukni i vidi da li reaguje. Jeste, zvuci smesno, ali se itekako na taj nacin moze ustanoviti da li je neki hladan lem u pitanju, kontakt i sl. a da se ne otvaraju...
PS2 Sta se moze uraditi? Pa za pocetak proveri izdrzljivos grede pod ajatom:). Salu na stranu, moraces ih odneti u neki sevis, ako nisi strucan sam da ih popravljas...
Nije mi jasno jer 3.5mm jack kabl (dvostruki. 3.5mm se uglavljuje u komp i jedan isti takav u woofer, nije vezan za isti), ide do woofer-a, a pojačalo je nezavisno priključeno u woofer. Nema nikakve veze tipa da jack ide u pojačalo pa onda u woofer, tako da se plašim da je cela zavrzlama na ploči u woofer-u, što bi značilo lemljenje i menjanje komponenti, a ne znam kome to da poverim a da me ne ojadi kao za nove, a da opet ne umre zvuk i dobijem glupost od zvučnika nakon toga. Nisam ih otvarao do sada.
A i cela ova zavrzlama oko struje ni malo ne pomaže...
Druze, ako su ti kablovi 100% ispravni, sve dobro spojeno, zvucna na compu ispravna(cuje se ok na sluskama), onda je ocito problem u samom wooferu. Sto se tice kvara, iz opisanog ne moras da se plasis, nije nista strasno i vredi popravljati. Sudeci po opisu kvara, trafo je ispravan(sto je i jedan najskuplji deolova svakog pojacala), tako da nosi u neki RTV sevis i resice ti to. Mozda je stvarno kvar banalan, tipa, neispravan potenciometar, hladan lem(oce to u wooferima od vibracije...)... Mada, bez otvaranja i ispitivanja se ne moze nista precizno reci o samom kvaru, jer kontajuci ako se to desilo neposredno kad si dovukao produzni od komsije, moze biti da je nesto ozbiljnije stradalo od el. komponenti usled neadekvatnog uzemljenja(nemora da znaci da je i deo skup).. Srecno!
:: Nije mi jasno jer 3.5mm jack kabl (dvostruki. 3.5mm se uglavljuje u komp i jedan isti takav u woofer, nije vezan za isti), ide do woofer-a, a pojačalo je nezavisno priključeno u woofer. Nema nikakve veze tipa da jack ide u pojačalo pa onda u woofer, tako da se plašim da je cela zavrzlama na ploči u woofer-u, što bi značilo lemljenje i menjanje komponenti, a ne znam kome to da poverim a da me ne ojadi kao za nove, a da opet ne umre zvuk i dobijem glupost od zvučnika nakon toga :: Nisam ih otvarao do sada :: :: A i cela ova zavrzlama oko struje ni malo ne pomaže.. :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
He, ne pomenuh čini mi se kad mi je jednom neki rođak doneo zvučnike. Riknuo mu njihov ispravljač eksternog tipa pa je on nabio neki drugi i doneo mi s indikacijama `sad samo krče`
Otvorim ja vufer i imam šta da vidim, jedan vod na štampanoj ploči kako poluugljenisan visi u vazduhu 2 cm iznad ploče, a mesto gde se nalazio pocrnelo ko da si ga brenerom obrađivao u stilu sicilijanskog mafijaša koji zatekne švalera u sobi svoje ćerke. Neprocenjivo
Taj ispravljač koji je on nabio imao je zamenjen + i - tako da je nastao karambol. Nakon premošćavanja izgorelog dela proradili su i eno ih rade dan-danas.
Pa, da pitam, da li da se igram i palim komp i dalje preko kabla iz komšiluka? Ne bih voleo da mi i konfa zapeva `hebite se fudbaleri` i ode u 3 lepe...
Ako je produžni baš solidan s uzemljenjem, možeš da teraš. Uvek imaš rizik da ti neko pretera plug preko njega i napravi kuršlus al ne bi trebalo da bude problema inače... osim ako imaš neko kinesko napajanje, to samo čeka prvu džombu da ode Budi na istinu. Ok, vidim da nemaš.
Rekoše mi iz servisa da je otišao procesor zvuka koji dozvoljava da šljakaju i da će možda u ponedeljak da vide da li ga mogu naći i da je slaba vajda od toga jer retko ko servisira te zvučnike.
`procesor zvuka`, pa to je i ok i moze da proguta onaj koji se dibidus ne razume kako bi se nabila cena popravke. Boze, jedno najobicnije pojacalo je u pitanju, kakvi crni procesori i cuda. Mozda ako ima ugradjen eho, delay, compresor... Da sam u BG-u resio bih ti to za 100 gr. bajadere.
To pokušah da kažem postom. Samo ne znam što mi ne izbaci smajlić. Farba me čovek, i još dodade da to neće da košta puno, ali samo ako se nađe deo. Nisam iz Bg-a, okolina Požarevca. I još bolje je da kada sam pitao da se prerade i dodaju malo drugačiji delovi (nisam rekao da imam šemu sa net-a) , rekao je da to ne može, značilo bi da se menjaju celi zvučnici. Do duše reče da bi koštalo ali da je izvodljivo, dodade na kraju. Toliko od mojih zvučnika izgleda...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.