Imam ploču ASUS M4A77T i na nju povezan Logitech 5.1 sistem. Od prvog dana imam problemčić koji me malo iritira: Kada nešto radim na računaru sa upaljenim zvučnicima , skoro svaki put kada upalim winamp, pustim film ili Windows proizvede neki zvučni efekat iz zvučnika se čuje vrlo kratak `bum` koji podseća na `paljenje` zvučnika. Dok god slušam muziku ili gledam film nema nikakvih problema ali dok nešto radim na kompu u tišini javlja se ista stvar na svakih par minuta.
Druga stvar koju ne mogu da podesim na zvučnoj kartici je što kada pustim muziku ili film sa običnim stereo signalom, zvuk ide samo iz vufera i prednjeg levog i desnog zvučnika. Na staroj MSI ploči bez problema sam mogao konstantno da slušam svih 6 zvučnika.
Ima li neko ideju kako da sredim ove dve stvari a pretpostavljam da je u pitanju neka sitnica. Da napomenem da nema razlike u ponašanju između XP-a i W7.
ili nije povezano dobro ali mislim da nije to u pitanju,ili nisi podesio zvuk u windowsu,
drugar je skoro uzeo 5.1 i kod njega je 5.1 filmove pustao kako treba sve ok, ali kada pusti winamp, samo 2 zvucnika se cuju kao i kod tebe , imas podesavanje u kontrol panelu za to , ne znam sad napamet na poslu sam , kod njega je bio win 7 ali isti problem kao i kod tebe, samo je setovanje u pitanju nista drugo,
cackaj namestices da kad ide zvuk koji inace nije 5.1 pusta se normalno kao stereo samo na svih 5 isto i jednako kao, i filmovi koji nemaju 5.1
Meni se 5.1 gasio sam i radila samo 2 zvucnika a na 5 do 10 min pucalo. Ovo sa editovanjem registra je resilo problem, sad samo puca kad se pali i kad se gasi
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: ili nije povezano dobro ali mislim da nije to u pitanju,ili nisi podesio zvuk u windowsu :: :: drugar je skoro uzeo 5.1 i kod njega je 5.1 filmove pustao kako treba sve ok, ali kada pusti winamp, samo 2 zvucnika se cuju kao i kod tebe , imas podesavanje u kontrol panelu za to , ne znam sad napamet na poslu sam , kod njega je bio win 7 ali isti problem kao i kod tebe, samo je setovanje u pitanju nista drugo, :: :: cackaj namestices da kad ide zvuk koji inace nije 5.1 pusta se normalno kao stereo samo na svih 5 isto i jednako kao, i filmovi koji nemaju 5. :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa :: ::
Snoopy nisam za svojim kompom pa ne mogu da proverim ali skoro da sam siguran da će rešiti problem. Unapred hvala! Za drugo pitanje nisam dao dobar opis. Na starom računaru sam mogao da slušam svih 6 zvučnika iako izvorno signal nije 5.1 tako što se običan stereo multiplicirao na prednje i zadnje zvučnike. Kada pustim npr. film sa 5.1 zvukom svaki od 6 kanala je radio nezavisno. Može li ovo da se podesi na via kartici?
Rešio sam problem sa puckanjem prateći tvoje uputstvo a ovaj drugi tako što sam čekirao opciju `speaker fill`. Sada neprestano rade svi zvučnici čak i kada slušam običan stereo. Hvala na pomoći!
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Rešio sam problem sa puckanjem prateći tvoje uputstvo a ovaj drugi tako što sam čekirao opciju `speaker fill`. Sada neprestano rade svi zvučnici čak i kada slušam običan stereo :: Hvala na pomoći!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.