Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Izludjuje me...
STRANA 1 OD 1
phoboskv Izludjuje me... 15.04.2011. 20:30 T35310

status: user
broj poruka: 940
...problem sa zvukom.

Koristim win xp sp3, gigabyte ploca sa realtek HD integrisanim zvukom. Od skoro je pocelo da zeza u smislu da se izgubi ikonica malog zvucnika sto stoji na taskbaru i kad u control panelu kliknem na sound and audio devices, kaze da nema nicega. Da nije instalirano. Zvuka nema u igricama, youtube-u i td, ali ako recimo pustim AIMP ili winamp, zvuka ima, tj. muziku mogu da slusam.

Ako restartujem komp, sve je ok neko vreme, (zvuka ima svuda) a onda se ponovo izgubi zvuk, posle par sati ili jednog dana. Pretpostavljam da mi je nesto registry poheban, nemam pojma. Sinoc sam updateovao audio drivere i mislio da sam resio problem, ali malopre se opet ista stvar javila.

Sistem sam skenirao sa svim i svacim (nod, avast, ad aware, malwarebytes...) i nalazili su nesto, ali posle brisanja tih fajlova, nije doslo do resenja mog problema.

Cini mi se da se problem javio od kad sam instalirao avast. Do tada nisam imao slicnih problema.

(do tad sam koristio nod32, ali sam imao problema sa nekim virusom igfxsm32.exe kojeg nod nije video, a malwarebyte ga kao obrise, ali se on opet sutra pojavi i td... skinuh avast, on ga je takodje pronasao, obrisao, ali se ta napast opet pojavljuje posle nekog vremena... i dalje mucim muku sa njim)

Da li mozda avast brise neki fajl koji je u vezi sa zvukom, a koji je mozda zarazen?

Napominjem da svaki restart resi problem, ali se posle odredjenog vremena opet gubi zvuk.

Nadam se da ce neko predloziti nesto osim reinstalacije sistema, koja se meni trenutno cini kao jedino resenje, ali najvise bolno i smorno.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 STANDARDNA PROCEDURA 15.04.2011. 21:07 #315353

broj poruka: 1083
1. start. all programs.accessories.system tools.system information.software environment.WINDOWS ERROR REPORTING

2. control panel.administrative tools.event viewer.application.desni mis na crveno i na zuto pa properties pa procitaj sta pise

3. control panel.administrative tools.event viewer.system.desni mis na crveno i na zuto pa properties pa procitaj sta pise

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

neXus2000 ..... 16.04.2011. 01:36 #315434

broj poruka: 3350
igfxsm32.exe (lazni Intel Graphic Driver) tacnije (igfx(random letter)32.exe) je fajl kojeg jedan rootkit seje, a koji ti se uselio u racunar. Imao sam to na poslu, pa sam sa mukom (posto nemamo posten server) morao da reinstaliram svaki komp ponaosob. Savetujem ti da bekapujes podatke ako drzis nesto po desktopu/mydocumetns...itd, sve sto imas na C i da lepo podignes sistem ponovo. Rootkit ti je zasigurno negde ostao, pa cak i da nije sjebao je registry i servise.
vordaaaa re 16.04.2011. 02:08 #315445

broj poruka: 101
Zvuk resavas instalacijom novog zvucnog drajvera i direktx-a. Ali ovde kod tebe je problem virus.
Bekapuj sve sto ti je vazno na particiju koja nije sistemska. Imas u Avastu opciju skeniranja pre podizanja sistema zove se ~ schedule boot time scan... Restartuj komp i ako nadje nesto prvo selektuj opciju repair pa onda delete ako ne moze da popravi zarazeni fajl. Ako ocisti komp kako treba, instaliraj drajvere za zvuk,directx i grafiku. Ako opet ne radi kako treba onda je najbolje uraditi svezu instalaciju sistema, s tim da ne ulazis u ostale particije diska dok ih ne skeniras sa nekim updateovanim antivirusom......

LeT ThE FoRcE Be wiTH YoU!

Dexter013 : ( 16.04.2011. 13:51 #315539

broj poruka: 17093
reinstal vinDojsa leci sve, jbg...

AMD Phenom II x6 1055 - 2.8Ghz
5 Gb RAM Kingston hyperX genesis 1600MHz cl9
470 gtx gigabyte 1280 ddr5 320 bit
MB:MSI 760GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan-Vanesa
Mouse:mx518

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs