...Pa i nije bas karta sa slusanje muzike mada ako bas mora moze da posluzi. To je oslabljena verzija delte 1010 sa prilicno slabijom AD/DA konverzijom. Ovako nekako D/A 101.5dB ,A/D 99.6dB...Imas dva mic preampa+6 nebalansiranih ulaza i 8 nebalansiranih izlaza+S/PDIF digital I/O (coaxial). Imas jos 36 bitni Dsp za mixing. Imao sam je do pre godinu dana,sluzila mi je upravo za mix i povremeno usnimavanje gitare mada i nije daval bog zna koje rezultate...Najvise sam je koristio zbog Pro Tools-a, a sada je srecno zamenjena M audio Usb verzijom Fast Track Ultra osmicom...Ako nemas potebe za 8 simultanih kanala ili bilo sta slicno,mislim da je bacanje kinte,imas daleko jeftinije i zahvalnije proizvode za slusanje muzike..
Ako je samo za slusanje muzike rekao bih da je definitivni bolja X-Fi Titanium koja je i namenjena multimediji akko nista drugo ,onda bar po specifikaciji: Analog output Signal-to-Noise Ratio (A-weighted): 109dB
....Na M audio 24/96 su isti AD konventori kao i kod 10101lt , samo je razlika u broju raspolozivih kanala za simultano snimanje i reprodukciju. Od jeftinijih delti jedino Audiophile 192 ima bolje karakteristike. Baveci se muzikom promenio sam veliki broj raznoraznih audio kartica ,izmedju ostalih i deltu i audiophile 192 ali zbog drugacijih potreba koriscenja ne mogu ti dati objektivan odgovor,jedino uporedjivanjem specifikacija mozes doci do nekakvog zakljucka. Ako si se bas odlucio za M audio postoji i ova karta- M-Audio Revolution 7.1 koja je namenjena za multimediju i prilicno je jeftinija od deleta serije,mislim da je oko 7000din. Uzmi u obzir da delta 1010 lt kosta oko 18000 din a Fast track ultra 8 oko 45000 din,mada je i to sviranje u frulu,ali koliko para toliko muzike!!
...Bitna je cena svakako ali i namena..ako ces nesto i sa muzikom raditi,onda je pun pogodak,jer ni jedna od ostalih navedenih karti nema toliko ulaza i izlaza kao ni mic preampe (kakvi god bili)+hardverski mix. Emu bih zaobisao na tvom mestu jer je njih vreme pregazilo,karte su na papiru ok ali u praksi su tesko djubre. Problemi sa drajverima,nemas za 7,ustvari imaju beta izdanje,problemi sa patch mix-om,cesta krckanja...itd.Skoro sam prodao usb varijanti 0404 upravo iz tih razloga.Usput da ti napomenem da ta delta 1010 otprilike polovna i vredi toliko,ja sam svoju pre otprilike 7-8 meseci prodao za 100e a i vidjao sam po muzickim forumima da je cene toliko.
ja sam imao love da uzmem bilo koju zvucnu i imam microlab solo7c, a znam sa bencha da ti soade imas microlab pro 1 ili tako nesto... posto nisam imao slobodan pci slot vec samo pci-e, uzeo sam xonar dx i prezadovoljan sam a dao sam 40 e u garanciji je jos, na oglasima....
hteo sam da uzmem prvo audiophile 2496 koja je stereo zvucna i mislim da je extra zaista... ako imas gde da je zabodes jer ja nisam imao posto je pci karta...
moj savet je da uzmes xonar dvojku za te pare je imas po oglasima i da te bog vidi....
sto se tice drajvera ASUS je zaista najbolji po kompatibilnosti sa svim sistemima...
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ATI 5850 WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODED MAD CATZ R.A.T. 7 CFT600-14CS CHIEFTEC
Inace imam microlab h-300, imao sam i solo 7c povezane zajedno kao 4.1 al sam ih prodao. Sad hocu neki hifi pa gledam koju zvucnu prvo da kupim. A i ove h-300 cu uskoro da prodam.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.