Problem Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI Express
STRANA 1 OD 2
caranovic
Problem Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI Express
23.03.2011. 12:03
T34753
status: user broj poruka: 434
Win7 64bit-na zvucnoj ne rade ni Line in ni mic.! Dakle pri startovanju TV Kartice - obavestava me da nije nasao odredjene drajvere(zvucne) pa nece moci da se Snima zvuk, sam zvuk sa TV kartice radi-prikljucim njen Out direkt na zvucnike... ali nije u pitanju tv kartica vec Creative-sa drajverima sa sajta-nista, sa apdejtom drajvera uz pomoc win 7- pojavi se stiklung u Creative softveru-Flexi Jack(pa onda odaberes mic ili line in) ali zvuka sa zvucne i dalje nema. Reinstalirao sam TV karticu-to nije dovelo nidocega....Koristim 5.1 izlaze na zvucnoj. Sta da radim, da deinstal zvucnu?Jel imao neko ovakav problem? Hvala unapred na odgovorima!Propertiz od zvucne/win 7 pokazuju da u mic i line in nije nista ukljuceno...Nije kablic, probao sam drugi i treci....
servisom i administracijom sistema se bavim vec 8 godina, na ovakvu glupost nisam naisao, pomalo me mrzi pa da sedr**m pa trazim instant odgovore, ovu zvucnu posedujem oko mesec dana, uostalom, obucar uvek ima najlosije cipele....
ali sa mojom kartom (ista kao i tvoja) nisam za ovih godinu dana kako je posedujem imao nikakvih problema. Koristim isto Win7 x64. E, sad, ja imam ATP-3 2.1 sistem, dok su probleme uglavnom imali ljudi koji imaju 5.1 zvučnike.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
This card uses Creative`s infamous flexijacks, which work fine when the software that is meant to switch the jack`s functions works, but under Windows 7 that software no longer works and Creative shows absolutely no interest in telling anyone how to change the flexijack settings under Windows 7.
Ja isto juce sam ubacio TV kartu u komp staru WinFast2000 Global na Crosshair 4 i instalirao drivere i onaj PVR2 i sve je to kao radilo i jutros upalim komp nema zvuka. Nikakvog ni kada cistim Recycle Bin ne cuje se nista.Odmah sam znao sta je LEADTEK TV sa ASUSom nema zvuka, poznatri problem. I onda izbacuj TV kartu pa uninstaliraj i instaliraj drivere za maticnu i radi. Ne znam sta je ali sada cu da im sve mrtvo i zivo na LEADTEK sajtu. Koji su to neodgovorni ljudi sto prave te drivere sacuvaj boze. Dabogda im detetov aparat za odrzavanje zivota zavisio od drivera istih takvih mazgi.
To je ono sto sam pitao da li ce morati TV kareta napolje ako kupim Xonar zvucnu i niko nije zsnao da kaze. Posto TV kartu slabo koristim ali ocu da je imam u kompu ne u fioci. Dok ona nije unutra sve je u redu. Ne znam da li taj program pravi problem ili cim ubacim kartu.
Win 7 hoce da zeza i da ne podesi lepo zvucnike na 5.1 ovo resava stvar ali ako pokrenes podesavanje zvucnika iz win>sounds onda opet moras ovo da ukucavas u reg.
Bass sredjujem iz creative control panel (+10 na bass boost i sredim visinu tonova obicno do 100)
Draveri sa creative sajta rade ok kod mene, ako nemas zvuk na TV kartici idi u Recording devices desni klik pa idi na show disabled devices, pa desni klik na AUXILIARY pa na enable, pa opet desni klik na AUXILIARY pa set as default devices.
Onda ides na tv karicu i podesis da ti snima sa AUXILIARY (Audio control line) Recording devices: AUXILIARY Playback devices: Speakers
I trebalo bi da snima zvuk i da pusta zvuk. Ako hoces 5.1 na tv kartici (moj savet je da to ne radis gubis na kvalitetu zvuka jer iovako niko ne emituje 5.1, samo po neki kanali emituju stereo): Desni klik na AUXILIARY pa na propeties pa na Listen karticu pa cekiraj Listen to this device.(pazi se moze da bude pojacan zvuk do daske kad prvi put startujes tv karticu tj PVR2, da ne odu zvucnjaci i komsija i tvoje usi.)
i ubacivanja reg proradila je, ovo je odradjeno posle updejta win kada je pokupio i update za creative pa sada ne zeli a i ne mora, da pokupi update sa creative softwerom jerbo kaze da vec imam najnovije drajvere, eto
mislim da nema razlike.. a tu x-fi extreme audio sam zamrzeo onda kada sam je instalirao na win7... uzas.. sad bi reko vlada `SAMO ASUS I ASUS, NIKAD CREATIVE!`..
:: Da li neko zna razliku izmedju ova dva modela ja ne mogu da nadjem :: :: 1. CREATIVE Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe SB088 :: 2. CREATIVE Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe 70SB08 :: :: I kakve su one?? :: :: :: :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA ::
hahahah, koja si ti legenda.. jos kad bi uzeo hydro copper i neko krsteno vodeno hladjenje mislim da bi pojedini pocrkali ovde :) oprostio bih ti i to sto ne znas sta je kapacitor :)
imarkovic, zar se zaboravlja takav lik, za 2,3 nedelje ako se dobro secam je nakuco 997 postova vodeci monolog na temu asus-corsair
da da, sad se prisecam logo-a, i secam se da je bas velicao ASUS i naglasavao `dobar je i eVGA, ali nekako se ne pronalazim sa njim, ipak ASUS..` toga se bas secam da je pominjao s vremena na vreme..
:: hahahah, koja si ti legenda.. jos kad bi uzeo hydro copper i neko krsteno vodeno hladjenje mislim da bi pojedini pocrkali ovde :) oprostio bih ti i to sto ne znas sta je kapacitor : :: :: imarkovic, zar se zaboravlja takav lik, za 2,3 nedelje ako se dobro secam je nakuco 997 postova vodeci monolog na temu asus-corsair :: ::
Kakav HydroCopper nema od toga nista sada jel ne znam to jos. Znam samo da ce to biti platforma posle Brodwell kada cu to sklapati. Ja necu da kupujem na pojeftinjenjima nego da pravim kako treba i naravno grafika da ce biti HydroCopper Classified. Koja druga, pa necu da mi garancija od 500e visi u vazduhu da ja budzim to. Sve gotovo dobijem novo ganc i cao samo povezem. Ali dok naucim sta i kako oko vodjenja onih creva da pravim one oblike lepe sa fitinzima, gde koji idu a da daju dobre Performanse proci ce dosta vremena. Mozda posle ove konfiguracije ce biti to. Isto Obsidian kuciste ce ostati.
CREATIVE Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe SB0880 ce biti neplanirani izdatak izgleda.
EVO PITAM RECIMO AKO NEKO ZNA ZVUCNE KARTE I POZNAJE ROG PLOCE SA SUPREME X-FI. STA JE BOLJE, ONBOARD ZVUCNA ILI OVA KARTA RECIMO OD 6000 Asus PCI XONAR D1/A. Pitam samo ne bi uzeo ASUS u zivotu ali pitam cisto. Volim zvuk kao na ROG plocama a to je Creative.
:: Kakav HydroCopper nema od toga nista sada jel ne znam to jos :: Znam samo da ce to biti platforma posle Brodwell kada cu to sklapati :: Ja necu da kupujem na pojeftinjenjima nego da pravim kako treba i naravno grafika da ce biti HydroCopper Classified. Koja druga, pa necu da mi garancija od 500e visi u vazduhu da ja budzim to. Sve gotovo dobijem novo ganc i cao samo povezem :: Ali dok naucim sta i kako oko vodjenja onih creva da pravim one oblike lepe sa fitinzima, gde koji idu a da daju dobre Performanse proci ce dosta vremena. Mozda posle ove konfiguracije ce biti to. Isto Obsidian kuciste ce ostati :: :: CREATIVE Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe SB0880 ce biti neplanirani izdatak izgleda :: :: :: EVO PITAM RECIMO AKO NEKO ZNA ZVUCNE KARTE I POZNAJE ROG PLOCE SA SUPREME X-FI. STA JE BOLJE, ONBOARD ZVUCNA ILI OVA KARTA RECIMO OD 600 :: Asus PCI XONAR D1/A. Pitam samo ne bi uzeo ASUS u zivotu ali pitam cisto :: Volim zvuk kao na ROG plocama a to je Creative :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictly
ASUS Xonar D1 je 60e posto ne volim ASUS uzecu onu Creative od 85e onda je bolja. Trebao bi ASUS i na ROG da stavi te divne karte njihove. Nisam lud da kupujem brand kome cesto pisti nesto a Srbi kazu da je to normalno. Ja kupujem onaj gde je to nenormalno kao i svuda u svetu i gde radi necujno. Na netu kazu da je X-Fi Titanium bolja. Ali da racunam da je ista posto su mi Creative zvucnici i za EVGA plocu kupujem necu da mesam ASUS. Znaci sa Sound Blaster X-Fi Titanium cu imati bolji zvuk nego Supreme
Meni i trebaju te jeftinije od 60-80e a da nije ASUS.
Ja imam x-fi xtreme music, nebo i zemlja u odnosu na svaku onboard koju sam probao. Sledeci moj upgrade je hydrocopper sli, muka mi je od ovih dual, tri slot kulera, direct cu III mi je recimo karta koju nikad u vredniji komp ne bi stavio.
Pazi ASUS je za ljude koji hoce ovako sklopimo komp i to je to i ne zanima nas nista zatvaramo vrata i gotovo, hladi lepo velika je, klokuje se srednje i to. EVGA je za hobi, za umetnike. Ja ne znam da sklopim vodeni sistem pa to je. Znam samo da bi bioi Koolance 370SI black ili Supreme Nickel Acetal CPU block i da bi karta bila sa gotovim HydroCopper jel su ostalio blokovi sem nekih Koolance i EK crnih ruzni. Ali necu da se bakcem sa time sto ne bi morao. Ima vremena stalno ja po malo citam i razgledam pa da budem iskusniji jednog dana ce sigurno u dnevnoj sobi da mi bude full custom watercooling sa EVGA HW isto. Za sli necu imati pare ali HydroCopper jednu hocu. Ne obican Classified HydroCopper. To je HW koji pravi samo ekstremni proizvodjac koji odskace, kod njih nema cvile mi kapacitori a forum ubedjuje to je normalno. Sada nema SpaceMastera da resava probleme i daje savete, nije ni pre bio kada sam ja imao probleme. Dodje kada treba da se reklamira i kada vidi da ce ogromnbe pare ici na EVGA a ne u njihovu kancelariju. Inace kada su problemi njega nema. ASUS je ruzan jednostavno prema EVGA koja se vidi da postavlja standarde sa ovom Kepler serijom vec je otisla u malo drugaciji trip. Ostali isti vec 5 godina da gledas njihove nereferentne primerke sve isto, menja oblik samo maske malo. Da se smuci coveku zasta treba da baci po 400-500e. Zato tako malo i ide prodaja. Ja verujem da bi je biulo vise da EVGA prodaje svoje karte. Pa kada bi neko vala nasao 50-100e vise da ima ono.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.