Asus Xonar DS + Leadtek TV2000XP Expert = radi zvuk tv kartice
STRANA 1 OD 1
Panta019
Asus Xonar DS + Leadtek TV2000XP Expert = radi zvuk tv kartice
15.03.2011. 12:34
T34528
status: user broj poruka: 1583
Znam da je bilo prijavljivano da nikako ne može da se dobije zvuk sa ove tv kartice preko ove zvučne međutim kod mene sve normalno radi.
To sam uradio na sledeći način : 1) u Asus xonar ds audio center ići na mixer - record i čekirati sve monitoring opcije za mic, line in i aux a pogotovu aux. Selektovani aux, zvučna kartica će da škllocne što znači da se upalio aux. 2) u Winfast PVR2 playback devices da bude Speakers a Analog audio device da bude Aux.
Uz pomoć gore odrađenih koraka ja imam zvuk sa tv-a i preko obične antene (zvuk preko aux) i IPTV preko kompozitnog kabla (zvuk preko line in). Po potrebi menjam u PVR2 Analog audio device između line i i aux. Kada se promeni izvor zvuka onda zvučna škljocne.
Snimanje u Virtual Dub je potpuno isto kao i uvek samo što kada se menja line in i aux kao izvor zvuka onda se čuje škljocanje iz zvučne kao dokaz da je prebacila izvor zvuka.
Line in konektor za zvučnoj je istovremeno i za mikrofon i ukoliko je zauzet line in kablom onda je jedina opcija priključiti front audio panel kućišta i tu priključiti mikrofon. U mom slučaju je sa mikrofonom ovako moralo da bude da bi sve radilo i da bi mogao da se koristi Skajp.
probao sam vise player-a u kombinaciji sa asio drajverima... meni se najbolje pokazao zvuk u Virtual dj pro, veoma je cist, mnogo snazniji nego na realtek integrusi. naravno sa ASIO drajverima...
zvucnici dobijaju pravi zvuk tek na par metara od njih tako da cu ih mozda malo i razdvojiti ali trenutno nemam gde...treba uskoro biti neko preseljenje pa cemo videti:)
sa sluskama radi perfektno i veoma snazno, posebno kada se ukljuci GX i GAME opcija u xonar audio centru...
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ATI 5850 WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODED MAD CATZ R.A.T. 7 CFT600-14CS CHIEFTEC
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.