Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Asus Xonar DS + Leadtek TV2000XP Expert = radi zvuk tv kartice
STRANA 1 OD 1
Panta019 Asus Xonar DS + Leadtek TV2000XP Expert = radi zvuk tv kartice 15.03.2011. 12:34 T34528

status: user
broj poruka: 1583
Znam da je bilo prijavljivano da nikako ne može da se dobije zvuk sa ove tv kartice preko ove zvučne međutim kod mene sve normalno radi.

To sam uradio na sledeći način :
1) u Asus xonar ds audio center ići na mixer - record i čekirati sve monitoring opcije za mic, line in i aux a pogotovu aux. Selektovani aux, zvučna kartica će da škllocne što znači da se upalio aux.
2) u Winfast PVR2 playback devices da bude Speakers a Analog audio device da bude Aux.

Uz pomoć gore odrađenih koraka ja imam zvuk sa tv-a i preko obične antene (zvuk preko aux) i IPTV preko kompozitnog kabla (zvuk preko line in). Po potrebi menjam u PVR2 Analog audio device između line i i aux. Kada se promeni izvor zvuka onda zvučna škljocne.

Snimanje u Virtual Dub je potpuno isto kao i uvek samo što kada se menja line in i aux kao izvor zvuka onda se čuje škljocanje iz zvučne kao dokaz da je prebacila izvor zvuka.

Line in konektor za zvučnoj je istovremeno i za mikrofon i ukoliko je zauzet line in kablom onda je jedina opcija priključiti front audio panel kućišta i tu priključiti mikrofon. U mom slučaju je sa mikrofonom ovako moralo da bude da bi sve radilo i da bi mogao da se koristi Skajp.

Master Splinter.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Corei7 .. 15.03.2011. 12:45 #305318

broj poruka: 138
hvala ti puno, uspeo sam da namestim prema tvojim uputstvima i sebi zvuk , s tim sto ja imam kombinaciju iste tv karte i xonar dx i sve radi!

ASUS P6X58D PREMIUM
INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE
3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6
ATI 5850
WD640GB CAVIAR BLACK 32MB
NZXT LEXA S NEON MODED
MAD CATZ R.A.T. 7
CFT600-14CS CHIEFTEC

dautovic ... 15.03.2011. 12:59 #305323

broj poruka: 2855
imao sam tu zvucnu pre godinu ipo dana a i dalje imam tu TV kartu, nikada dok sam imao tu zvucnu nisam imao problema sa zvukom na toj TV karti.

Tu je jedini problem razumeti sta je sta, i koji su kanali...onda mozes da namestis sam bez da ti iko obasjnjava.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Re: .. 15.03.2011. 13:16 #305329

broj poruka: 6102
Kakav je Xonar DX i kako šljaka u kombinaciji sa onim tvojim Mikrolabovim zvučnicima?

Phenom II X4 B20BE @3,1GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

Corei7 .. 15.03.2011. 13:24 #305335

broj poruka: 138
probao sam vise player-a u kombinaciji sa asio drajverima... meni se najbolje pokazao zvuk u Virtual dj pro, veoma je cist, mnogo snazniji nego na realtek integrusi.
naravno sa ASIO drajverima...

zvucnici dobijaju pravi zvuk tek na par metara od njih tako da cu ih mozda malo i razdvojiti ali trenutno nemam gde...treba uskoro biti neko preseljenje pa cemo videti:)

sa sluskama radi perfektno i veoma snazno, posebno kada se ukljuci GX i GAME opcija u xonar audio centru...

ASUS P6X58D PREMIUM
INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE
3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6
ATI 5850
WD640GB CAVIAR BLACK 32MB
NZXT LEXA S NEON MODED
MAD CATZ R.A.T. 7
CFT600-14CS CHIEFTEC

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs