Cao ljudi imam problem i to veliki sada deluje tako neresiv. Naime dobio sam poklon neki stari komp za koji nemam drajvere, mislio sam da dam klincu da se igra malo sa njim gadja patkice i slicno.. Instalirao sam windows sp2 sve lepo proteklo ubacio program driver magician I on mi nasao sve drajvere ali drajver za zvuk nikako nece da mi se instalira, nemam zvuk ni muzika ni filmovi ga nemaju a slika je tu. Ploca mi je Asus A7V8X-MX a nedostaje mi drajver Realtec AC`97 Audio for VIA(R) Audio controller. Skinuo sam realtecokov sajta drajver krene instalaciju I na pola mi kaze ako instaliras ovaj drajver on ti moze system zeznuti I imam opciju da nastavim ili da oborim instalaciju. Ako nastavim instalaciju kada dodje do nekih 90% komp mi se sam resetuje I kada se startuje win ponovo mi kaze found new hardver I pokrene se wizard sa opcijom install the software automatically I install from specific locasio I bez obzira koju opciju odabrao opet ista prica I komp se sam restartuje. Kako da resim ovo zna li neko?
Ma jok bre, da je iskljucena u bios-u, ne bi je ni video u win-u, tj. ne bi ti prijavljivao nikakav novi hardver(isto kao i da je nemas)...Ili je crkla ili drajveri nisu ok. Pokusaj da ides rucno...have disk, pa navedi na folder, pa na . ini fajl od drajvera i vidi sta ce da ti ponudi.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Iskreno ne znam to u biosu da nadjem. Mozes li mi objasniti malo :: Da zvucnici su ispravni a i kabl naravno da ide u zeleni cinc: :: ::
gilopile: odradio sam to tako vec to, do pola ide instalacija pojavi se ono da ce mi unistiti sistem i opcije dalje ili stop, ako idem dalje instalacija ide skoro do kraja i restartuje se sam komp i opet se wizard ukljuci:(
Jbg, izgleda da je neispravna. Pokusaj jos sa nekim drugim win-om, nebitno koji, samo ne taj koji si vec instalisao.
Ajd, pokusacu da ti upload-ujem neke moje drajvere, pa pokusaj sa njima.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: gilopile :: odradio sam to tako vec to, do pola ide instalacija pojavi se ono da ce mi unistiti sistem i opcije dalje ili stop, ako idem dalje instalacija ide skoro do kraja i restartuje se sam komp i opet se wizard ukljuci: :: :: :: ikaiaki :: gde da nadjem tu verziju windowsa?
5-6 i 9-10 pinovi na front audio panelu moraju biti kratko spojeni da bi imao zvuk na zvučnicima. Ako tu nema džampera stavi ih. Evo ti dole slika da vidiš kako izgleda (žuti) , isti je na svakoj ploči
Proradioooooooooooo hvala svima na pomoci a pogotovo gilopile:) to je taj drajver:) na na na
Nego koja memorija ide na ovu plocu ddr1 ili ddr2 kako to da vidim posto mi u my com pa proprt ne pise nista oko memorije sem da ima 224mb i nista vise?
Pretpostavio samm da je ddr1 malo bi mi bilo cudno da nije a kada sam ga ovorio video sam da ima jos jedan slot za karticu. Ma pitam zato da bih kupio malo memorije.. Hvala
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.