uzeo sam pre dva dana slusalice i ajde da probam da odvrnem do kraja da uzivam u basevima a da ne smetam ukucanima. i tako ti ja to uradim kao ono shipak, slab zvuk do bola. imam neku integrisanu ATI HD audio blablabla. jel bi dobijo na povisenju tona ako bi kupio npr.
Ma daj ... ne bacaj pare .... prvo, verujem da si probao da slušaš kompresovanu muziku tipa .mp3 i sl., drugo, koristiš sigurno niskobudžetne sluške, jer za Sennheiser od 100€ retko ko se odluči, iako je to neki srednji segment, i treće, nećeš osetiti bolji zvuk pa kupio posebnu zvučnu od 500€. Posebna zvučna kartička služi za ozbiljniji rad sa periferijama, a ne za slušanje kompresovane muzike. NE BACAJ PARE!
Ja sam probao integrusu na ploci iz potpisa, i mogu ti reci da je zvuk bio znacajno slabiji, bez basa i dosta losijeg kvaliteta u odnosu na punokrvni audigy1. Slicno se ponasala i x-fi extreme audio (nije pravi x-fi) koju sam nedavno probao i odmah izvadio iz kucista. Valjda ce neko sa vise iskustva da da bolji sud...
EDIT: To sto si linkovao je potpuno ista stvar kao x-fi extreme audio/live24...skoro nista bolje od integruse, znaci bacanje para. Ako ces da uzimas uzmi neki punokrvni x-fi ili neki od sonar-a (ali neka ti neko ko ih je probao kaze koji valja).
Znaš, zvuk će na ovoj karti biti sigurno bolji nego na integruši, ali nemoj da bacaš pare ako nemaš neke bolje sluške ili zvučnike. Mp3 je sranje, probaj neki flac.
prvo. da kazem da su sluske low budget Canyon CNR-HS7. ali ortak ima iste sluske i sa asus xonar(ne neka preskupa tipa 30-40e) ima osetno jaci zvuk dok sam slusao mp3 na njegovom kompu. znaci iste sluske ali on ima asus a ja integrushu!!!
Odgovorno tvrdim da nije nista bolja (audigy se) od integruse. Pusti price o sistemima i sluskama u cenovnom rangu polovnih automobila, razliku ces cuti na svakim slusalicama preko 1000din (osim ako ti sluh nije potpuno upropascen). Integrusu teraj ako ti je zvuk potpuno nebitan i treba samo da ga ima i ako slusas na nekim kompjuterskim plastikanerima.
Razliku u zvucnim primecujem na canyon hs10 i philips hp200 i technics pojacalu(bog zna oznaku) + infinity dvosistemskim 2x80w zvucnicima, na jazz 5.1 kompjuterskim ne primecujem gotovo nikakvu razliku. Izmedju mp3-a i originalnog diska, na ovome sto imam vrlo tesko pravim razliku, mp3 je podcenjen, neuporedivo mi vise smeta lose ( ili ne po mom ukusu) producirana muzika.
ja ti tvrdim da sa sluskama Sennheiser HD201 primecujem mnogo mnooogo slabiji zvuk nego kod profika HD280 pro na svom 5.1 sistemu i X-fi extreme music.
:: prvo. da kazem da su sluske low budget Canyon CNR-HS7. ali ortak ima iste sluske i sa asus xonar(ne neka preskupa tipa 30-40e) ima osetno jaci zvuk dok sam slusao mp3 na njegovom kompu. znaci iste sluske ali on ima asus a ja integrushu!! :: :: :: Definisi slab zvuk :: :: :: :: :: ::
Ja imam tu karticu, mnogo je dobra, razlika izmedju nje i integruse je 30% na jacini, `kvalitet zvuka` je bar 50% bolji (tek se oseti kad stavis sluske)... Doduse ja imam creative cambridge soundworks zvucnike koji su sjajni, i philips shp8500 HF... Mnostvo opcija, itd itd...
Ako ti se ne daju pare probaj Enhancer za winamp.. To je programcic DSP/effect koji pojacava zvuk, da ne objasnjavam, opasna star ali samo za muziku..
Svaka kartica ima razlicitu jacinu/izlaznu snagu. Pa cak i 2 integruse mogu zvucati slabije jedna od druge. To je sto se tice snage. Sto se tice punoce i jacine zvuka, neintegrisana kartica ce ti dati cistiji i jaci zvuk(nije obavezno za jacinu), ali opet to ti zavisi od ozvucenja koje imas, tvog `slusnog` opsega, akustike....itd.
Dok mu nistam prodao tu navedenu, isto stojim iza ovoga, ja imam zenhajzer HD465 razlika izmedju integruse i ove koje si naveo je definitivno preko 50%, makar sto se mojih zenhajzer sluski tice...
:: Ja imam tu karticu, mnogo je dobra, razlika izmedju nje i integruse je 30% na jacini, `kvalitet zvuka` je bar 50% bolji (tek se oseti kad stavis sluske)... Doduse ja imam creative cambridge soundworks zvucnike koji su sjajni, i philips shp8500 HF... Mnostvo opcija, itd itd... :: :: Ako ti se ne daju pare probaj Enhancer za winamp.. To je programcic DSP/effect koji pojacava zvuk, da ne objasnjavam, opasna star ali samo za muziku. :: :: Bem ti telekom ads :: ::
Društvo, u Pentium eri, ja sam se borio sa vrhunskim zvučnim karticama godinama ... drajverima, čudima, konektorima ... kašnjenje zvuka mi je bilo najbitnije i svesti ga na što manju meru ... To, da li je WinAmp puštao .mp3 preko sluški jače ili slabije, stvarno me nije pogadjalo, jer sam koristio i koristim vrlo kvalitetne sluške i uvek vrhunsko pojačalo preko koga se reprodukovao zvuk, i ta kompresovana muzika me je interesovala kao lanjski sneg. U svakom slučaju, kupiti dodatnu zvučnu karticu danas za neku siću od 30 - 50€ ne predstavlja problem, no, koliko to vredi u praksi i naročito u reprodukciji kompresovane muzike sa budžet slušalicama?!? Neko kaže 50% jači zvuk na istoj konfiguraciji sa istim slušalicama, samo sa ubačenom dodatnom zvučnom na ploči koja i ovako ima solidan zvučni čip ... hmmm ... svaka čast, ja ne bih primetio toliku razliku pa da je ta zvučna i 200€ skuplja!
P.S. imam HIGH-END zvučni sistem sa vrlo skupim Tannoy zvučnicima i Electrocompaniet pojačalom i sl. hardverijaama...
za zvuk sam PARE davao!
Ne bacajte pare na zvučne kartice, bolje kupite kvalitetne slušalice da uživate u onome što je PREOSTALO od zvuka kada se reprodukuje .mp3! :(
Koristio sam Realtek HD integrušu na GA-790XTA-UD4 sa nekoliko različitih slušalica (Sennheiser, Philips, Sony, SkullCandy) i Logitech X-640....zvuk-plastičan, ispran, tih, tuga. Da ne bacam pare na novu zvučnu, probao sa da stavim Creative Audigy ES sa starog kompa-i preporodio se-nebo i zemlja. Neki X-Fi bi, pretpostavljam, bio još bolji... Fiat iustitia, et pereat mundus
Nemam te, ali ovo sto imam moze da se kaze da su polu-profi (kvalitet izrade, ali drze se k`o blesave). (10Hz to 27Khz / 102db). One su bile jedne od jeftinijih iz cele serije. Posto cela serija RP (Club), spada u `DJ segment`. A na te sam slucajno nabasao pre jedno, da lupim, godinu i po dana u tehnomaniji za tricavih 2400 dinara, posto su bile na rasprodaji. Original price mu je bio oko 7000 dinara. Zabezeknuo sam se da li nije greska, kao ono trci odmah sa pauze na poslu u shopping :)
Kad bi samo znao kako lepo Crystalizer iz X-Fi pro serije ispravlja mp3, ne bi tako pricao :) Dobro, bar u jedno 70-80 mp3 zapisa sredi, jer ipak zavisi od produkcije.
:: Koristio sam Realtek HD integrušu na GA-790XTA-UD4 sa nekoliko različitih slušalica (Sennheiser, Philips, Sony, SkullCandy) i Logitech X-640....zvuk-plastičan, ispran, tih, tuga. Da ne bacam pare na novu zvučnu, probao sa da stavim Creative Audigy ES sa starog kompa-i preporodio se-nebo i zemlja. Neki X-Fi bi, pretpostavljam, bio još bolji.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: Šta si to slušao pa otkrio toliku razliku?!? DVD audio, SACD diskove??? Gramofonske ploče na lampašima od po par desetina hiljada €?!? Ako si otkrio da .mp3 zvuči toliko bolje, svaka čast na slušnim organima!
Svi zvučni formati bolje zvuče...od blu-ray filmova, preko flac fajlova pa do mp3...a ti se malo opusti uz svoj HIGH-END zvučni sistem, mnogo si nervozan...ja sam samo izneo svoje mišljenje...nisam rekao da čujem ko sova ili da imam sonar kao delfini....
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: :: :: Koristio sam Realtek HD integrušu na GA-790XTA-UD4 sa nekoliko različitih slušalica (Sennheiser, Philips, Sony, SkullCandy) i Logitech X-640....zvuk-plastičan, ispran, tih, tuga. Da ne bacam pare na novu zvučnu, probao sa da stavim Creative Audigy ES sa starog kompa-i preporodio se-nebo i zemlja. Neki X-Fi bi, pretpostavljam, bio još bolji.. :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: Šta si to slušao pa otkrio toliku razliku?!? DVD audio, SACD diskove??? Gramofonske ploče na lampašima od po par desetina hiljada €?! :: Ako si otkrio da .mp3 zvuči toliko bolje, svaka čast na slušnim organima :: :: @neXus200, znam, zato i pišem! .)
uzecu drugarovu xonar zvucnu i isprobacu ima li razlike. ove sluske sam kupio bas zato sto sam kod njega cuo kako zvuce mp3 pesme pa cak i turbo folk sabija kako se bas kristalno cuje!! ako ne primetim razliku onda sam bio drogiran kad sam to preslusavao kod njega
jel bi meni prostom neko pomogao u pauzi dok se prepirete,sa savetom. nisam audiofil,imam integrisanu realtek hd na gigabyte ploci. sa ploče optički kabl ider u risiver denon 5.1 da li mi treba bolja zvucna? sutra inace kupujem wireless logitech g930 slusalice, pa i to treba uzeti u obzir, doduse zbg gaminga
:: RP-DH1200? Imam xtreme music i jurim te tehnics vec duze vreme da uzmem, ali niko nema, cak ni mogucnost narucivanja... Gde bih mogao da potrazim :: :: :: i5 760 @ 3.6GHz Asus P7H55D-M PRO Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600 CL9 Sapphire 6850 @ 975 1250 Samsung 206BW Antec NineHundred Chieftec GPS450AA :: :: :: E tek da vidite sta radi X-Fi pro sa Technics DJ sluskama :)) :: :: :: :: :: ::
moram wireless, ne mogu se petljam sa kabovima, nekada lezim u krevetu i gledam tv jer je povezn komp i kablovi bi me unistili.nemaju headset oni, wireless,pisao sam im mail
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.