Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
pravo na reklamaciju
STRANA 1 OD 1
kefalo81 pravo na reklamaciju 06.02.2011. 17:53 T33445

status: user
broj poruka: 775
U namjeri da gubim vrijeme od kupovine do reklamacije, mene interesuje kako da iskoristim terimn saobraznost u svoju korist.
Nakon perpetija sa sluškama, na transcend mp3 plejeru, sada mu testiram bateriju obzirom da realne upotrebe nije premašila 5 sati.
Jutros u 9.15 sam ga upalio , sluške na pola jačine, i dao bog da izvuče 10 sati playback-a, znači bez paljenja ekrana isl.
U prospektu je 22h i u tehnomaniji i na sajtu transcend.
Obzirom da je to stvarno dosta manje, a u suprotnom bi išao na sansa clip+, koji RL upotrebe ima oko 5-6 sati, ja sam se upravo zbog baterije opredjelio za transcend.
Da li me to sada neko odozgo kažnjava što sam zbog sluški mjenjao plejer, ne znam, uglavnom nisam sretan sa ovim kako jeste.
Konačne rezultate trajanja ne znam ali ću biti sretan ako izvuče 10h, što je stvarno malo.
Šta da radim.
NIsam džukac, pa da zezam prodavce, jer nije lako ni onima kojima sam reklamirao, ali ipak ovo ne odgovara napisanom, čak ni polovinom deklamovanog trajanja baterije.
Kakav savjet imate da mi date. Šta da radim.
Dal da reklamiram ili da nastavim da živim sa ovim zaebom od kupovine.
Na netu user review je govorio o trajanju oko 11-13 h rl upotrebe.Niko nije spominjao 5h.
Teško mi ponovo da idem u tu prodavnicu.
Da li postoji opcija da uzmem stari plejer ako je u radnji ili da se ne ukopavam sa tim jer ko zna da li je neko nešto na njemu radio.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 06.02.2011. 18:03 #292616

broj poruka: 4054

.. izbegavam ruzne reci ..

aj ga testiraj OVAKO :

iskljuci sve sound procesore (normal)
ubodi sliske koje dolaze uz uredjaj
napuni baterju do vrha
mp3 na 128kb (to je default)
.. TESTIRAJ ..

potrosnja struje se povecava kad ukljucis proceore .. povecas bitrate .. i nabodes sluske od 350mw i vise ..
kefalo81 ok 06.02.2011. 18:09 #292618

ja sam stavio philips 9500 bubice, koje sam kupio jer sennheiser nije radio.
I namjestio sam EQ da bi imao jasne gitarske instrumentale, tj onaj koji mi je jasno to oslikavao.
Baš ću i sutra da testiram ponovo, samo mi glupo što gubim vrijeme za eventualnu reklamaciju.
Muzika nemam pojma kakva je. To je ovo standardno što skidam sa neta, misim da nije visok bitrate.
codeus ... 06.02.2011. 18:27 #292626

broj poruka: 4054

ebiga ko zna sa kojim formatom su ga testirali (mislim na muziku) .. po njima kao izvlaci 22h sa ukljucenim skrin sejverom i ugasenim luriksom .. probaj da punis baterju 12h tada bi trebalo da je MAX napunjena ..

lude su ti te philipsove sluske .. misl da nemoras da ih menjas isto su 50mW kao i ovi razglavljivaci usne skoljke sto dolaze u transc. ..

a da probas FM umesto MP3 ..

22h smatraj REKLAMOM .. ako izvuces 10h - super
kefalo81 ... 06.02.2011. 18:31 #292629

Mogu ali prvo ću da odradim ovaj test.Ako sad radi napunio je 9h a to je malo.
8.5 sam imao sa creative zen stone, a to je kao ipod shuffle malo, bez ekrana.

Prebacivanje stanice se ne isplati, uključujem ekran.Isto tako se ne isplati ubacivati i karticu jaču kada ne mogu 5h RL upotrebe da povežem.
Zar nije loše po bateriju punjenje od 12h.
Ja idem logikom da je bolje češće da ga punim nego da ga praznim do kraja, i da dugo punjenje ne valja.To sam čitao na anything but ipod.
Imaju oni link ka nekom institutu za baterije.
kefalo81 edit 06.02.2011. 21:24 #292685

Imao je još četvrtinu ili petinu baterije ,koja traje već nekoliko sati.
Nisam htjeo da ga pržim do kraj zbog memorijskog efekta koje te li polimer baterije imaju.
Sa philips bubucama od 105DB, pojačano na pola, podešenim ekvilajzerom(nije na normal) i 192kb muzikom U2 :D izdržao je 12 h okruglo.
Mislim da bolje ne može, dobio bi sat ili 2 više sa svim default podešavanjima i prženjem baterije do kraja.
Problem može biti što je tek kupljen pa stalno podešavam i što sam nervozan pa često mijenjam pjesme ili radio.
Ekran od 2.4 incha čini svoje iako je osvjetljenje na najmanje i screen saver se pali nakon 5s.

Mislim da bi loše prošao sa ovim paratmetrima na reklamaciji.
Ne može bolje, a siguran sam da i sony laže : ) za sandisk znam, kao i za creative.
Zdebeli 09.02.2011. 21:44 #293597

broj poruka: 1383
Ma ne laze Sony, on traje i vise nego sto pise...
Inace je standard da takvi proizvodjaci lupaju glupost. Npr Blueberry kod koga je vrh ako izvuces trecinu deklarisanog. Verovatno je kasno, ali ja bih to reklamirao.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs