Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
veliki problem sa transcend plejerom, sennheiser sluške ne rade a druge rade
STRANA 1 OD 1
kefalo81 veliki problem sa transcend plejerom, sennheiser sluške ne rade a druge rade 02.02.2011. 23:58 T33317

status: user
broj poruka: 775
Znači kupio danas.
I sačekam brata da ga on otvori jer je njemu i kupljen i sve ok.
Sve radi. Zadovoljan generalno ali problem sa sluškama.
Kada ubodem sennheiser, rade, samo kada je bananica pod pravim uglom prema gore i prema dolje a kada je dovedem u ravan sa plejerom, i sa lijeve i sa desne strane, onda se uključuje i zvučnik njegov, a slušalice i dalje rade, što može biti vrlo iritantno jer ne mogu da gledam stalno kako mi je namještena bananica.
Kada ubacim njegove slušalice koje su smeće ne opjevano nemam problema, isto i sa nekim sony ericsson koje dolaze samo kao nastavak na 3.5mm priključak (hpm64)

Šta da radim, ne mogu da sad redam kupovinu drugih slušalica i nadam se da se problem neće ponoviti.
Kako da riješim ovo.
Da se povedem na novi zakon o potrošačima i odnesem sutra na reklamaciju.
Glupo mi što sa njegovim sluškama nema problema a sa sennheiser ima.
Kako da vidim da mi neke druge sennheiser neće praviti problem.
Inače moraju biti bubice buduće sluške jer je prilično tih sa ove dvije druge sluške.

Da napomenem na drugom plejeru ili na računaru, te sennheiser sluške ne prave problem.

Molim za savjet.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: veliki problem sa transcend plejerom, sennheiser sluške ne rade a druge rade 03.02.2011. 00:41 #291346

broj poruka: 9459
Ocito je problem u jacku, da li u samom playeru ili na sluskama. Moguce da je na sluskama malo tanji, pa ne uspeva, kada se usteka, da odspoji zvucnik na playeru. Pogledaj vizuelno oba jacka na tim slusalicama i vidi da li ima razlike. Upotrebi i subler ako treba.Pitaj Boga koliko ima standarda tih jackova...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Znači kupio danas
:: I sačekam brata da ga on otvori jer je njemu i kupljen i sve ok
:: Sve radi. Zadovoljan generalno ali problem sa sluškama
:: Kada ubodem sennheiser, rade, samo kada je bananica pod pravim uglom prema gore i prema dolje a kada je dovedem u ravan sa plejerom, i sa lijeve i sa desne strane, onda se uključuje i zvučnik njegov, a slušalice i dalje rade, što može biti vrlo iritantno jer ne mogu da gledam stalno kako mi je namještena bananica
:: Kada ubacim njegove slušalice koje su smeće ne opjevano nemam problema, isto i sa nekim sony ericsson koje dolaze samo kao nastavak na 3.5mm priključak (hpm64
::
:: Šta da radim, ne mogu da sad redam kupovinu drugih slušalica i nadam se da se problem neće ponoviti
:: Kako da riješim ovo
:: Da se povedem na novi zakon o potrošačima i odnesem sutra na reklamaciju
:: Glupo mi što sa njegovim sluškama nema problema a sa sennheiser ima
:: Kako da vidim da mi neke druge sennheiser neće praviti problem
:: Inače moraju biti bubice buduće sluške jer je prilično tih sa ove dvije druge sluške
:: Da napomenem na drugom plejeru ili na računaru, te sennheiser sluške ne prave problem
:: Molim za savjet.
kefalo81 3.5mm jack 03.02.2011. 00:47 #291350

Sennheiser sluške, a nije problem i kupiti druge čak i skuplje, ali kako da znam hoće li raditi.
Sennheiser ne dolaze otpakovane
Zmaaj .. 03.02.2011. 01:09 #291362

broj poruka: 41

Ha, sta znam vidi ako mozes da zamenis za neki drugi plejer, sony ili sandisk,

ako ne mozes da zamenis, laicki receno, mislim da je problem u masi dzeka od slusalica,

evo kod mene, imam neki stariji bluberi plejer i kupim letos zehajzer mx370 model i slusalice rade lepo ali nerade sa bluberijem, ili nema zvuk ili moram da pomeram dzek od slusalica itd ali nema veze koristicu te slusalice na drugom uredjaju, zatim kupim zenhajzer 160 i one perfektno rade na borovnici

ja se odusevim i kupim jos dva zenhajzera mx160 da imam u rezervi, ALI ! jedne rade na borovnici druge ne, a kupljene u istoj radnji, verovatno su ista serija,kupljene u mitrosu

na izgled rekao bih da je dzek od modela 160 masivniji od 370 i zbog toga mislim da to ima veze sa masom tog dzeka od slusalica,

jedino mogu da te savetujem da pokusas da zamenis za neki skuplji i markirani model ili da krenes redom da probas sluske pa neke ce vec raditi, probaj sluske od tvojih poznanika, ali ni to ti ne garantuje da ce raditi, kod mene od tri 160, dve rade jedne ne,

mislim da kod mp3/mp4 plejera veoma vazi ona koliko para toliko muzike i obavezno neki dobar brend

ko me tero da kupujem borovnicu a mogao sam jabuku ili soju . . .

Pozdrav !
kefalo81 nisam pametan 03.02.2011. 01:31 #291373

Ako bi reklamirao to moram mislim u 3 dana da reklamiram, da bi bilo bez prolema, tj. da bi imao argumenti više.
Ok je što radi sa svojim sluškama, ali nije namjenjen samo za te sluške.Šta kad one crknu.

Jel postoji neki adapter 3.5 u 3.5mm mada nelogično da neko tome nešto slično pravi.
Jedino ona varijanta jedan u dva.
Zmaaj koliko para toliko muzike 03.02.2011. 12:23 #291460

broj poruka: 41

Ako mozes da vratis, dodaj novac i uzmi nesto kvalitetno sony, creative, sandisk, apple.

poz
codeus ... 03.02.2011. 12:38 #291467

broj poruka: 4054

probaj preko adaptera 3.5mm muski/zenski .. taj mali uredjaj ima svoju spec. po pitanju audio izlaza .. ohm/snaga .. male bubice su obicno 32oma/100mw .. a vece sluske isto 32oma ali od 350mw pa navise .. zato nije previse glasan sa velikim sluskama ..

kefalo81 .... 03.02.2011. 14:03 #291532

dobijem drugi plejer, odem u kafanu, testiram i isto, sa mojim sennheiser sluškama.
Znači kako okrećem jack tako povremeno se uključuju njegovi zvučnici, a sluške i dalje rade.
I ja odem ponovo kod njih i tražim sada da kupim slušalice kod njih pa ako je do plejera, kupiću 10 komada i svake ću otvoriti i za svake će mi vratiti pare.
I ja uzmem philips http://www.itsvet.com/proizvod/philips-she9500/comp_comp_headphones/12/1284
uključim i one rade, kako god da okrenem jack zvučnik se ne uključuje a slušalice rade noramlno.
Tražio sam nekei obične sennheiser ali opet ovo je ispalo bolje, jer prvo bubice su, a sastoje se iz dva djela tj. imaju bananicu sa adapterom 3.5mm i onda slušalice.
Tako da mogu da nastavim koristiti svoje sennheiser, a btw ni ove philips nisu loše, samo im fali malo basa, t. sad ga je taman jer su sennheiser sluške imale i previše basa.

Znači dobio sam drugi plejer i jedino što me nervira je što na ovom ispod zaštite za ekran imam par balončića vazduha.
Sad se nadam da je ovaj koji trenutno imam saobrazan onom od juče, tj. da nema neka odstupanja.
Onaj juče nije moga biti vidjen na xp-u, a ladno se vidi na linuxu.

Izgleda da treba malo proučavanja.
E da prodavac mi je rekao da čuvam pakovanje i račun i da imam 2 godine garanciju i na ove phiplis sluške, iako nisam dobio garantni list.
Sad da li me je slagao ili ne, ipak mislim da ne jer mi je ponudio da otovrimo i druge sluške.

Eto toliko. Hvala svima na savjetima.
Pisko Naknadno pametovanje 04.02.2011. 21:17 #292030

broj poruka: 6650
Nisam ranije video, ali... problem je, očigledno, u nepoštovanju standarda od strane zenhajzera, i to po pitanju debljine a možda i dužina kontaktnih površina.
Da si mogao, a da ne narušiš garanciju, da otvoriš Transcenda i pri tome, da priđeš džeku u koji se ubacuje bananica, video bi kontakten limove-opruge, koji ostvaruju kontakt sa polovima slušalica a ujedno, kada se bananica ubaci, isključuju interni zvučnik - to je mehanika čista. Ako je banana pretanka, ili konaktni lim-opruga iskrivljen ili dotrajao, ili, položaj-dužina konaktnih površina NISU PO STANDARDU - dešava se ovo što si opisao. Prosto natezanje šrafcigerom, ev. kleštima a bez prevelike sile, moglo bi da natera stvar da radi. Pri tome, ako se ponovo ubacuju neke mega debele bananice tipa bljuvak, one opet mogu da razglave kontakte (npr. zenhajzer je po standardu, ali te shitphones koje si dobio, NISU i razglavljuju priključne konakte...).
Ne znam, valjda sam bio jasan, kao da imaš burazera starijeg 5-6 godina, koji nosi broj-dva veću obuću, i, zine mu ziguca da nosi tvoje nove nike-patike. Na silu. Kad ih ti ponovo obučeš, vidiš da je broj i dalje 43, ali da ulaziš u njih bez raspertlavanja, a da ne spadaju jedino ako praznine popuniš sa tri para čarapa...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

kefalo81 ma sve je jasno 04.02.2011. 22:50 #292053

a i ove philips mi više pašu zvukom u odnosu na sennheiser.
Trenutno testiram plejer lagano da vidim kako se ponaša.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs