Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Preporuka za zvucnu
STRANA 1 OD 1
Zdebeli Preporuka za zvucnu 27.01.2011. 18:59 T33112

status: user
broj poruka: 1383
Neka zvucna za pci slot.
Zvucnici su Altec CS21 a verevatno i neke Sennheiser sluske (uskoro valjda).
Skoro uopste ni ne znam sta je bitno kod zvucne tako da ne mogu da dam neke okvire. Recimo da je oko 50 eura ali moze i vise ako ce imati uticaja na kvalitet zvuka na ovim zvucnicima.
Od formata najvise imam mp3 ali cu zameniti nekim flac ili ogg ako ce imati uticaja.

Malo sam gledao i nasao ovu Xonar DS/DSA za koju kazu da je najbolja za te pare + je covek naveo sledece: Ukoliko zelite jos bolji zvuk, zamenite fabricki op-amp Burr Brown-ovim OPA2604 koji kosta oko 10€ i dobicete kvalitet zvuka koji imaju dva ili tri puta skuplje kartice (itsvet).

Pa ako neko ima neki predlog - zahvaljujem.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 27.01.2011. 19:09 #288483

broj poruka: 1797
Odgovorio si sam sebi
Ne mora bas OPA2604, ali u svakom slucaju nek to bude Texas Instruments (Burr Brown)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 27.01.2011. 19:14 #288486

broj poruka: 2931
moje iskustvo:
sto se tice slusanja muzike, pri tome mislim na HI-FI (koliko je to moguce) stereo, najveci deo para treba krnuti u par kvalitetnih zvucnika, ostatak u pojacalo, a za karticu koliko ostane. u prevodu: da bi primetio razliku izmedju Live! 5.1 od ~ 10e i neke karte od 200e trebace ti zvucnici i pojacalo od 1000e i sve to u akusticki obradjenoj prostoriji od 50 kvadrata.
komentari sa it sveta zasluzuju posebnu temu :)

Erestun re 27.01.2011. 19:25 #288494

broj poruka: 1797
Mixx malo si ga preterao i nisi bas skroz u pravu. Moze da se cuje razlika i te kako izmedju kartica, samo pogledaj komponente xonar essence zvucne i live!5.1 i stavi prs` na celo

To za zvucnu `koliko ostane` je totalno pogresno, jer ti je izvor jako bitan.
Zamisli da uzmes do soma evra pojacalo i zvucnike, a cd plejer uzmes za 50evra.
Pricam iz licnog iskustva. Prostorija akusticno izolovana, pa ne pricamo mi o studiju ovde vec o kucnoj varijanti. Ni to od 50 kvadrata ne pije vodu...sve zavisi od kutija koje posedujes. On sa tim Altecima nece cuti razliku toliko, ali ce je cuti izmedju integruse i tog Xonar-a samo tako...

Mixx ... 27.01.2011. 19:46 #288504

jesam malo preterao, da naglasim poentu. hteo sam da kazem da za iste pare napr. 100e TACNIJI zvuk dobijas sa kartom od 10e (rekoh Live!, ne integrusa) i zvucnicima od 90e, nego sa 50-50. sa altecima ce cuti razliku samo ako radi AB test sa dve karte, kad se navikne na jednu to mu je to. sto se tice prostorije, i tu sam bapnuo jer nisam hteo da zalazim u fiziku, ali da bi cuo tacno donji deo opsega do deklarisanih 20Hz razmak bar jednog para zidova treba da bude 17metara, bez obzira na kutije.

Zdebeli 27.01.2011. 19:58 #288511

E sad, posto ne zivim u hali a i nemam/necu da uzimam za sada nove zvucnike, mene samo interesuje da li ce biti razlike u kvalitetu (al ne ono na papiru) na ovim zvucnicima i nekim slusalicama oko 40-50e.
Ono za zamenu dela sam naveo cisto zato sto mi se ucinilo zanimljivim kao budzenje, a inace nemam veze sa elektrikom, ja ni lemilicu nikad nisam koristio.

Mixx ... 27.01.2011. 20:12 #288517

razlika izmedju zvucnika i slusalica ce se cuti jasno, bez obzira na karticu, ali mislim da to nisi hteo da pitas. razlika izmedju karte od 10e i 50e je po mom misljenju u tvom slucaju zanemarljiva, ja ni na daleko boljem sistemu nisam primetio neku bitnu razliku, osim u naizmenicnom pustanju muzike sa jedne pa sa druge karte. ovo za hale i iljade evra je samo ilustracija gde se stvarno cuje razlika.
ida ti ilustrujem na drugi nacin: dok sam imao predrkane rucni rad floorstandere koristio sam terratec ewx24/96, odkad imam altec 4100 izvadio sam je i koristim integrusu, teratec mi je gusio slot od grafike, pa sad stoji u fioci. eto tolika je razlika

Zdebeli 28.01.2011. 01:16 #288651

Pokusacu da nabavim ka kratko neki Creative, pa da vidim da li ce biti razlike.
Bilo bi lepo da nisi u pravu, ali ipak imas vise iskustva.

YaBre Re: Preporuka za zvucnu 28.01.2011. 07:47 #288717

broj poruka: 25

Raspitaj se malo,proguglaj neki modeli ne rade glatko na Win 7.
Mislim da je po pitanju softvera a i drajvera najbolja ASUS Xonar serija zvucnih karti.

strela75 AMP OPxyz 28.01.2011. 10:46 #288736

broj poruka: 1590
Spominje se zamena OP ampova. Interesuje me gde kupujete OP ampove (Texas Instruments - Burr Brown)? Gde bi se mogli naci OP627 ili OP2134, kao i spomenuti OPA2604?

U Mikroprincu imaju OP270GP, ali ne znam kakav je on.

Pozdrav.

- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Mixx Re: 28.01.2011. 11:43 #288746

da se razumemo, NE preporucujem integrusu, razlike ce biti vise nego ocigledne. Ako si ikako u mogucnosti, uzmi neku live! (oglasi, ~10e) i uporedi sa xonar, x-fi, ili slicnom.
edit: sad vidim po oglasima, live5.1 za 5e, audigy za 10-15, jbg nisam pratio cene dugo... sad svakako ne preporucujem nista preko 15e

:: Pokusacu da nabavim ka kratko neki Creative, pa da vidim da li ce biti razlike
:: Bilo bi lepo da nisi u pravu, ali ipak imas vise iskustva
::
Milunka svakako ulozi ali ne previse... 28.01.2011. 16:50 #288871

broj poruka: 1624
uzimaj bilo sta,ali do X-Fi extreme music,znaci tako nesto,ili audigy 2 zs..

imas dosta toga,gledaj max budzet do 4000 dinara.

Moj savet ti je da ne ulazes mnogo u to,jer dzaba da uzmes i Xonar STX,ako nemas sta njom da teras,jer i z5500 su za nju sitna riba...Kompjuterski zvucnici su upravo to,i tu ozbiljnijeg kvaliteta,za muziku,nema...

Dakle i da dajes pare za xonar DS,pa jos i da ubacujes bolje komponente u nju,to ne ide,jer ma koliko dobri cs21,a ja mislim da su jedni od najboljih 2.1 sistema za slusanje muzike na PC-ju,dakle ne ko zajebancija od npr Logitech z2300,pa da kazemo i novih onih mx6021,itd...

Ja sam skoro za relativno male pare (8000 din. ) pazario Asus Xonar D2,ful pak,garancija,kupljena letos,u sustini kad sam je uzeo od kolege sa bencha,bilo je kao novo,tako da mislim da ces svakako naci nesto u oglasima za manje od 4000din.

naravno predhodno se javi nama,da ti udelimo po koji savet :-D

ziv bio i srecna kupovina.

asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/asus 8800gtx/2x2gb geil 1600mhz cl9/asus XONAR D2/1Tb wd green,500Gb seagate b.,CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F2380

loce ako ces 28.01.2011. 17:53 #288903

broj poruka: 400
vecinu vremena slusati muziku na tim slusalicama od 40-50 evra onda glas za asus xonar dg. kartica za te pare je i zvan red na

Zdebeli E ovako 28.01.2011. 21:14 #288996

Trenutno sam u nekoj guzvi oko ispita, pa sad nemam vremena nizasta.
Valjda idem u ponedeljak u Mitros da vidim neke sluske, pa vam javljam, i onda cu vedeti i u odnosu na sluske koja zvucna.
Predpostavljam da prednji panel ne moze da se prikaci na zvucnu, pa me zanima da li moze da se na 2 izlaza dodeli zvuk, odnosno da rade i sluske i zvucnici.

neXus2000 @ZDebeli 28.01.2011. 21:23 #288998

broj poruka: 3350
Moze....nabacis ovo:
http://www.triplebit.com/images/Splitter-1.jpg
Zdebeli Re: @ZDebeli 29.01.2011. 01:06 #289057

Hvala

:: Moze....nabacis ovo
:: http://www.triplebit.com/images/Splitter-1.jpg
Zdebeli Dugacak post 03.02.2011. 02:47 #291389

Evo danas sam konacno bio da gledam neke sluske, i mogu da kazem da sam razocaran ponudom.
Prvo u Mitrosu nemaju vise Sennheiser pa sam probao samo Akg (valjda k77), i nije los zvuk ali su skoro cele plasticne i dosta tihe.
Posle sam bio po Playera i tamo je ponuda bolja ali svejedno su meni sve bezveze, a nije da je neka mala cena, nego sve oko 40-50e.
Nijedne slusalice na sebi inace pojacivac zvuka, sto je izgleda neki fazon koji svi furaju.
Mozda se meni zvuk cini ispran i tih zato sto sam navikao na in-ear sluske, ili zato sto sam probao na Sony-ju koji nema dovoljno jak izlaz, ali mislio sam da cu da umrem od kvaliteta zvuka kada probam sluske od oko 50e.

E sad za zvucnu. Nasao sam Audigy 2 zs, i prodaje se za oko 30-35e. Creative je obezbedio drivere za win 7, ali ipak imaju ljudi problema. Ja sam inace na Xp-u ali ko zna kad cu preci na 7, a i brine me to sto je karta iz 2004 pa ne znam da li ce da crke...
Sad ne znam sta da radim, da uzimam taj Audigy, Xonar, mozda neki x-fi (mada u tom cenovnom rangu mislim da cpu obradjuje zvuk a ne karta), ili da poslusam Mixx-a koji kaze da ce mi biti biti dovoljan neki nizi rang.

Ako neko ima kreativne predloge za kartu ili za neki model sluski...

Ognjeni Re: Dugacak post 03.02.2011. 03:03 #291393

broj poruka: 4521
imas mail :)

I7 2600 + TX3 + P67 C43
8gb Ripler 1600 cl6
5850 OC edition 1 gb
Samsung F4 raid 0 + F1 1TB
Xi-fi music + Creative Inspire T6100
Raven RV01 + Arkangel 850w
VX 2450-led

Ajd uzdravlje

:: Evo danas sam konacno bio da gledam neke sluske, i mogu da kazem da sam razocaran ponudom
:: Prvo u Mitrosu nemaju vise Sennheiser pa sam probao samo Akg (valjda k77), i nije los zvuk ali su skoro cele plasticne i dosta tihe.
:: Posle sam bio po Playera i tamo je ponuda bolja ali svejedno su meni sve bezveze, a nije da je neka mala cena, nego sve oko 40-50e
:: Nijedne slusalice na sebi inace pojacivac zvuka, sto je izgleda neki fazon koji svi furaju
:: Mozda se meni zvuk cini ispran i tih zato sto sam navikao na in-ear sluske, ili zato sto sam probao na Sony-ju koji nema dovoljno jak izlaz, ali mislio sam da cu da umrem od kvaliteta zvuka kada probam sluske od oko 50e
:: E sad za zvucnu. Nasao sam Audigy 2 zs, i prodaje se za oko 30-35e. Creative je obezbedio drivere za win 7, ali ipak imaju ljudi problema. Ja sam inace na Xp-u ali ko zna kad cu preci na 7, a i brine me to sto je karta iz 2004 pa ne znam da li ce da crke..
:: Sad ne znam sta da radim, da uzimam taj Audigy, Xonar, mozda neki x-fi (mada u tom cenovnom rangu mislim da cpu obradjuje zvuk a ne karta), ili da poslusam Mixx-a koji kaze da ce mi biti biti dovoljan neki nizi rang
:: Ako neko ima kreativne predloge za kartu ili za neki model sluski..
strela75 @Ognjeni 03.02.2011. 07:16 #291398

broj poruka: 1590
interesuje me kolika je razlika na tvojoj postavci Creative T6100 + Xi-fi music u odnosu na iste zvucnike sa zvucnom-integrusom?

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Ognjeni Re: Re: Dugacak post 03.02.2011. 13:39 #291512

broj poruka: 4521
iskreno nisam nikad koristio integrusu, pre ovoga sam imao 5.1 live platinum i xi-fi extreme audio i sa svakim prelaskom sam osetio razliku..

izmedju 5.1 live i xi-fi extreme je bila ogromna razlika...tako da u odnosu na integrusu je znatno sigurno.

I7 2600 + TX3 + P67 C43
8gb Ripler 1600 cl6
5850 OC edition 1 gb
Samsung F4 raid 0 + F1 1TB
Xi-fi music + Creative Inspire T6100
Raven RV01 + Arkangel 850w
VX 2450-led

Ajd uzdravlje

:: imas mail :
:: I7 2600 + TX3 + P67 C4
:: 8gb Ripler 1600 cl
:: 5850 OC edition 1 gb
:: Samsung F4 raid 0 + F1 1T
:: Xi-fi music + Creative Inspire T6100
:: Raven RV01 + Arkangel 850w
:: VX 2450-led
:: Ajd uzdravlje

:: :: Evo danas sam konacno bio da gledam neke sluske, i mogu da kazem da sam razocaran ponudom
:: :: Prvo u Mitrosu nemaju vise Sennheiser pa sam probao samo Akg (valjda k77), i nije los zvuk ali su skoro cele plasticne i dosta tihe.
:: :: Posle sam bio po Playera i tamo je ponuda bolja ali svejedno su meni sve bezveze, a nije da je neka mala cena, nego sve oko 40-50e
:: :: Nijedne slusalice na sebi inace pojacivac zvuka, sto je izgleda neki fazon koji svi furaju
:: :: Mozda se meni zvuk cini ispran i tih zato sto sam navikao na in-ear sluske, ili zato sto sam probao na Sony-ju koji nema dovoljno jak izlaz, ali mislio sam da cu da umrem od kvaliteta zvuka kada probam sluske od oko 50e
:: ::
:: :: E sad za zvucnu. Nasao sam Audigy 2 zs, i prodaje se za oko 30-35e. Creative je obezbedio drivere za win 7, ali ipak imaju ljudi problema. Ja sam inace na Xp-u ali ko zna kad cu preci na 7, a i brine me to sto je karta iz 2004 pa ne znam da li ce da crke..
:: :: Sad ne znam sta da radim, da uzimam taj Audigy, Xonar, mozda neki x-fi (mada u tom cenovnom rangu mislim da cpu obradjuje zvuk a ne karta), ili da poslusam Mixx-a koji kaze da ce mi biti biti dovoljan neki nizi rang
:: :: Ako neko ima kreativne predloge za kartu ili za neki model sluski..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs