E sad ovdje bi trebao i neko ko se razumije u struju. Pošto mi treba nešto za muziku, dali telefon ili mp3 plajer, našao sam se u dilemi. Obzirom da večina mp3 plajera ima ugradjenu bateriju i da nikad nigdje kod nas nisam pročitao da se to radi osim u inostranstvu, mene interesuje da li je to ipak kod nas moguće, obzirom da je to slična majstorija kao kod iphoneta. Ja svoje stvari čuvam i bilo bi mi glupo da nešto super očuvano bacim, zbog baterije. Ja imam već super odlčan creative zen stone star 3 godine, i pitanje je trenutka kada će me iznevjeriti jer je to ta granica od 3 godine koliko u prosjeku traju. Obzirom da je to mali plejer a čak ga i na sajtu anything but ipod, nisu uspjeli normalno rastavti već razvaliti, ja sam što se tiče plejera zamislio nešto veće tipa sansa view, čije sam rastavljanje našao na netu http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=34095 E sad, ovo bi se dalo rastaviti, a sad je samo pitanje, 1. da li postoje baterije kod nas da se kupe. 2.mora li ogiginal baterija ili može i nešto drugačije jače ili slabije, samo pod uslovom da stane.
Kako to funkcioniše sa baterijama, ima li toga da se kupi u Beogradu ili firma koja se profi bavi sa baterijama. Da pitam da se informišem.
Razumijem ja kapitalizam i to, ali, ako to nije izvodljivo onda nemam drugi izbor nego da ganjam neki muzički telefon. Imam sad i W950, sa patchovanim drajverima za zvuk, ali mu baterija slaba a originala nema, a nemam pojma koliko traju ove kopije.
Eto malo odužih, ali se nadam da sam jasno izložio ono što je moja dilema.
Baterije za MP3 neces naci, jer se obicno rade za odredjeni player, odnosno prilagodjavaju se po boliku i velicini, a obicno daju napon od 3,7V, sto je isto kao vecine mobilnih telefona. Na zalost neces moci da iskoristis bateriju od mobilnog da bi zamenio bateriju u MP3 playeru.
Ne bih se iznenadio da više niko ne uvozi creative, obzirom na ponudu. Ranije ih je bilo više ,mislim na ponudu proizvoda. Ne bih oživljavao plejer, nema radio, a mnogo ni ne vrijedi. Prije tri godine bio je najjftiniji od boljih , oko 50 evra. To nije ni predvidjeno za izmjene.
NEgo bilo bi lijepo da neko podjeli iskustva sa zamjenom i otvaranjem uopšte ipoda classic i nano. To je slična tematika.
sta ti treba baterja .. nadjes nekog grunfa u gradu (svaki grad ima grunfa) .. baterja moze da se otvori i da se prepakuju celije iz neke baterje od mobilnog ili od PDA (skuplja varijanta) .. bitno je samo da daje u zbiru 3,7V i da fizicki staje u uredjaj .. apsolutno izvodljivo ..
chak sta vise rekao bi po dimenzijama da moze da stane batt od k750 ili od nokie 3110 ..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.