Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
X-FI problem
STRANA 1 OD 1
vladaxxx X-FI problem 20.01.2011. 14:45 T32898

status: user
broj poruka: 25
Imam ga vec nekoliko meseci. Pre 10-ak dana je poceo da me zeza. Windows 7 x64, ploca ASUS sa amd870 chipsetom (ne mogu da se setim tacne oznake), integrisani sound disableovan u biosu, i HDMI kabl do TV-a.
Ukljucim komp, zvuk ne radi. Pogledam playback devices:
nvidia HDMI i zvuk radi normalno na TV-u i
X-FI Spdif out
Nigde nema X-fi speakers???
U device manageru uredno stoji Sound blaste X-FI i device is working properly.
Deinstaliram drajvere, skinem ponovo sa neta i instaliram i sve proradi, do sutra.
Upalim komp opet isto.
Otvorim kuciste, izvadim karticu vratim upalim komp, opet sve lepo radi, do sutra. i tako 2-3 puta. I onda se dosetim
otvorim kuciste, izvadim karticu stavim u drugi slot, sve radi par dana i onda opet tisina sem na TV-u naravno.
Sta mislite, da li je do Windowsa ili do kartice, mrzi me da instaliram win, a da je nosim na reklamaciju ne znam da li ce imati efekta( posto ce kod njih verovatno da radi, a trenutno nisam u mogucnosti da je sam isprobam u drugom kompu).
Da li je neko imao slican problem i kakko ga je resio??
unapred zahvalan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 .... 20.01.2011. 15:57 #285731

broj poruka: 3350
Windows ti je problem, iskljuci automatic update drajvera.
ICEsd re 20.01.2011. 19:54 #285821

broj poruka: 2158

Vidi da ti win7 ne mutuje zvuk ili ga smanji kad ti radi tv.Pogledaj u Control panel>Sounds koja kartica i sta ti je stavljeno kao Default devices i za komunikaciju.Imas na desni klik Show Disabled devices i Show dissconected devices pa ih ukljuci i pogledaj da ti neki nije iskljucen a vezan je za zvuk.
Mixx Re: re 20.01.2011. 20:08 #285828

broj poruka: 2931
cini mi se da je u w98 manje muke bilo sa podesavanjima zvucne i tv karte nego u w7. svaki dan po jedna tema

::
:: Vidi da ti win7 ne mutuje zvuk ili ga smanji kad ti radi tv.Pogledaj u Control panel>Sounds koja kartica i sta ti je stavljeno kao Default devices i za komunikaciju.Imas na desni klik Show Disabled devices i Show dissconected devices pa ih ukljuci i pogledaj da ti neki nije iskljucen a vezan je za zvuk.
vladaxxx re:re 21.01.2011. 08:33 #285987

broj poruka: 25

Ne mutira nista, jednostvno se izgubi x-fi speakers sa liste playback devices,
ostanu samo x-fi SPDIF out i nvidia HDMI i zvuk pici najnormalnije na TV-u.
probacu kad dodjem kuci ovo sa automatskim updateom, mada mislim da mi je iskljuceno.
Hvala svima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs