Ovako, razmisljam se da uzmem neku od USB 5.1 / 7.1 zvucnu karticu. Za sada sam za relativno prihvatljivu cenu uspeo da nadjem
1) Siberia 51001 (koja se dobija uz steelseries slusalice)
2)CREATIVE Sound Blaster X-Fi Go
Interesuje me vase misljenje vezano za kvalitet zvuka i opste performanse (posto se ne razumem bas najbolje, molim vas da mi pisete na `srpskom` :) ). Uopste, ako bi neko mogao da mi ih upored i kaze koja je bolja.
Potreban mi je zvuk najvise za igre, posle za filmove i mozda muziku. Voleo bih da imam bas neku od ove dve, ili neku sa istim karakteristikama, da ne moram posle da zavisim od nekih nazovi gejmerskih slusalica, vec da mogu da kupim neke kvalitetnije (tipa seinnheiser itd.)
PCI-E zvucne kartice me ne zanimaju, jer bih ovu koristio i za laptop i za desktop racuna.
da ne bude zabune, kartice koje si izabrao nisu 5.1/7.1, virtual 5.1/7.1 je nesto drugo. na srpskom: pravi 5.1 sistem od izvora zvuka do tvojih usiju sprovodi svaki od tih 5+1 kanala nezavisno, tj ako je zamisljeno da cujes kako neko seta iza tebe sleva na desno, koraci ce se cuti prvo u levom zadnjem zvucniku pa ce polako prelaziti u desni zadnji. virtualne 5.1 karte izmesaju sve izvore u dva kanala, pa nekim, samo njima poznatim nacinima, pokusaju da nateraju zvuk da dopire sa razlicitihstrana. u tom slucaju, one korake od malopre ces cuti iz svih zvucnika, u najboljem slucaju razaznavace se da idu sa leva na desno. po meni, kupovina tako necega za gejming NIJE opravdana ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Da, to trazim. Izvinjavam se sto nisam naveo. Iskreno, probao sam virtual 5.1 na samsung galaxy i extra mi se svideo i to sam ga jos pustio na neki bezveznim bubicama, citso da isprobam :)
nije mi to veliki trosak... obe su oko 4 hiljade, tako da mi je to prihvatljivo.
Ako imas 5.1 uzmi nju.E sad model zavisi od para koliko para toliko muzike, preporucujem ti Gamer varijantu + ako imas 5.1 zvucnike ili jos bolje 7.1 ima da se user. od zvuka a ako igras horor igre i dobro da se uplasis.
bolja je ona ciji ti se zvuk vise svidja. kod takvih uredjaja se poprilicno stedi na analognom delu, tako da iz njih ne ocekuj zvuk nesto bitno bolji nego sa integruse. ponesi lap u prodavnicu pa slusaj zvuk malo sa te karte, pa sa integruse, pa sa druge karte, pa se opet vrati na prvu... naravno, sve sa istim (kvalitetnim) slusalicama ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
bez ljutnje mixx, ali da mogu da uradim tako nest, ne bih postovao ovde.
interesuju me iskustva ljudi koji imaju jednu od ove 2 USB zvucne karte i kakvo je njihovo misljenje. nisam neka picajzla, samo da moze iole pristojno da se cuje surround zvuk...
sto bih se ljutio? kako ocekujes da ti neko ko nema obe karte (a verujem da ovde niko nema ni jednu) kaze koja je bolja? ako neko ima bilo koju od te dve karte i ne zna za bolje taj ce sigurno da ti kaze da je super, jer ga je sramota sto je ispao glup i kupio jos jednu NON-surround integrusu. ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.