Prosto pitanje : Da li postoji nesto bolje ? Uzeo bih nove zvucnike pa razmisljam o z5500 ali razmisljam da li vrede te pare i da li postoji nesto mozda bolje a u tom cenovnom rangu ! Znam da ima gomila tema ali ne znam da li ima neke nove ponude ! Hvala unapred !
imas par dobrih tema na benchmarku ali ja i dalje mislim da nema nista bolje za te novce.. ali naravno ne poznajem materiju tako da me nemoj vatat za rec..
Uopste mi nije jasno odakle ti ideja da ne kazem hrabrosti da poredis ovo anlogno sa chinchevima njesra sa z5500 koji su full digitalija,da ne spominjem DTS dekoder itd?
@putnik1 Moje misljenje je da trenutno ne postoji nista bolje za tih nekih 300 evra. Vlasnik sam z5450,pricam iz iskustva. POZZ
Zashto ne razmishljate o nekom hifi ozvuchenju, kad vec dajete tolike pare? Vidim da je ovo neko ludilo, 5.1...
Pazlite ovako: Wharfedale E50 - 250 eura, i neko pojachalo za oko 100 evra, i kasnije neki equalizer da doterate zvuk, da bude po vashoj meri, i za ovih 50 evra (ne rachunajuci eq), ja verujem da imate bolji zvuk nego sa tim aktivnim zvuchnicim. Kazhem verujem, jer imam E50 i pojachala u svim klasama, osim u klasi lampasha (imao SU-Z22, a imam SU-V8, CA-710, SA-706. Ovaj poslednji je sa eq i i dalje ne mogu da verujem kolika je razlika, odnosno koliko popravljen zvuk.)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
bogami meni ovo http://goo.gl/mhv3m uopste ne izgleda za potcenjivanje, iako je 2.1, samo sigurno kosta boga oca i kapiram da je zvuk perfektan
:: Uopste mi nije jasno odakle ti ideja da ne kazem hrabrosti da poredis ovo anlogno sa chinchevima njesra sa z5500 koji su full digitalija,da ne spominjem DTS dekoder itd? :: :: @putnik :: Moje misljenje je da trenutno ne postoji nista bolje za tih nekih 300 evra :: Vlasnik sam z5450,pricam iz iskustva :: POZ :: :: :: :: :: :: Corsair je nešto počeo :: :: Za sad je 2.1 sistem ali će verovatno doći do nečeg uporedivog sa Z5500 :: :: :: :: http://www.hardocp.com/article/2011/01/11/corsair_sp2500_21_speaker_system_revie :: :: :: ::
:: Uopste mi nije jasno odakle ti ideja da ne kazem hrabrosti da poredis ovo anlogno sa chinchevima njesra sa z5500 koji su full digitalija,da ne spominjem DTS dekoder itd? :
aaa jebote čitaj Citiram sebe
``Corsair je nešto počeo.`` Znači trenutno nema neke konkretne konkurencije za Z5500.
``Za sad je 2.1 sistem ali će verovatno doći do nečeg uporedivog sa Z5500.`` Ovde je naglasak na - verovatno doći do nečeg uporedivog. Iza brenda Corsair očigledno stoje ljudi koji imaju nameru da stave pečat na sve što se proizvodi u Kini a izuzetnog je kvaliteta. Naravno mislim na PC komponente. Ne liče mi na neke koji su krenuli u osvajanje sveta sa 2.1 sistemom. Biće tu vremeno i 5.1 i svega ostalog, videćeš. Corsair do sad nije stavio svoj brend na nešto nekvalitetno.
@imarkovic ee dobro me podseti da preturim po kutijama
Corsair izgleda krece u osvajanje sveta... FSamir - aj pogledaj pa javi, hvala ti.
:: :: :: Uopste mi nije jasno odakle ti ideja da ne kazem hrabrosti da poredis ovo anlogno sa chinchevima njesra sa z5500 koji su full digitalija,da ne spominjem DTS dekoder itd? :: : :: :: aaa jebote čita :: Citiram seb :: :: ``Corsair je nešto počeo.` :: Znači trenutno nema neke konkretne konkurencije za Z5500 :: :: ``Za sad je 2.1 sistem ali će verovatno doći do nečeg uporedivog sa Z5500.` :: Ovde je naglasak na - verovatno doći do nečeg uporedivog :: Iza brenda Corsair očigledno stoje ljudi koji imaju nameru da stave pečat na sve što se proizvodi u Kini a izuzetnog je kvaliteta. Naravno mislim na PC komponente :: Ne liče mi na neke koji su krenuli u osvajanje sveta sa 2.1 sistemom. Biće tu vremeno i 5.1 i svega ostalog, videćeš :: Corsair do sad nije stavio svoj brend na nešto nekvalitetno :: :: @imarkovi :: ee dobro me podseti da preturim po kutijam :: :: ::
Z5500 sam nasao za 350e preko nekog ortaka ali izgleda da nesto nije uredu , (sta , ne znam) E sad , u Gigatronu sam nasao Z5450 za 21000 zadnji komad ali ne znam kakva je razlika u odnosu na Z5500 . Medjutim , posto vidim da su Z5500 digitalni , ostao bih pri toj varijanti jer ipak .... , da ne poredimo babe i zabe :) !
Z-5500 kao i bilo koji drugi 5.1 sistem ti je iskljucivo za filmove i igre - ako je to namena, OK.
350e je OK ako su novi i sa garancijom od ne manje od 2god.
Inace bilo je zaista dosta slucajeva gde je posle 1-2god. nesto crklo kod Z-5500. Da li je to nebitno pozadinsko osvetljenje na konzoli, sama konzola, nesto u pojacalu ili nesto cetvrto ...ali uglavnom desava se, tako da pazi da li bi zeleo da rizikujes toliko para ako uzimas nesto bez neke garancije ili sa malom/kratkom garancijom.
druze ne opterecuj se glupostima,tipa ANALOG VS DIGITAL...
svaki vrhunski stereo pojacavac,je uglavnom analogni...Osim nekih novijih risivera,tu je recimo konekcija digitalna...
ja sam do skora imao 5.1 pojacalo,pa digitalnim povezivanjem,sa integruse nije bila nega luda razlika...
vec prelaskom na Asus xonar D2,razlike ima...
Stvar je ovakva,ako se lozis na digitaliju,uzmi lepo av risiver neki do 150 evra,imas da biras na https://www.kupujemprodajem.com
uzmes zvucnike za 200 evra... Imas NOVE,a imas i polovne..moj savet je da npr potrazis Wharfedale 9.2 koji su na popustu u BGDStudiju oko 200 evra...
usput trebace ti i neki kablovi za povezivanje,ali coaxijalni kabal,koji sam ja imao izmedju maticne i pojacala,kostao me je 400 dinara...slicna je prica i za opticki...
sto se tice kablova za povezivanje zvucnika i pojacala,to ces isto lako naci,uzmi za pocetak neki kabal,preseka 1.5,ili 2,5 mm. ima u svim zivim radnjama,ima i na kupujemprodajem...
video sam u USCU u Big Bangu,u dnu objekta,gde su instrumenti,imas kabal preseka 2.5mm,cini mi se 20m za 2000-2500din. to bi ti bilo extra. A MNOGO BOLJE ZVUCNO,da ne spominjem da bi bilo daleko dugovecnije od logitecha...
:: Z5500 sam nasao za 350e preko nekog ortaka ali izgleda da nesto nije uredu :: (sta , ne znam) E sad , u Gigatronu sam nasao Z5450 za 21000 zadnji komad ali ne znam kakva je razlika u odnosu na Z5500 . Medjutim , posto vidim da su Z5500 digitalni , ostao bih pri toj varijanti jer ipak .... , da ne poredimo babe i zabe :) :: ::
350 evra ti je regularna cena u prodavnici http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-z-5500-digital-970115-0914/comp_tehn_speakers/31/22. Ako ima 5450 za 21000 uzimaj odma, ne razmisljaj uopste,to je nerealna cena,razlika izmedju 5500 i 5450 je bila uvek negde oko 50-60ak evrica,ja sam moje u martu prosle god. platio 350 a 5500 su bili oko 400. Razlika izmedju ovih zvucnika je u tome sto su 5500 jaci(imaj u vidu da ja svoje 5450 nisam pojacao preko pola),z5500 ima veci bas i ima jedan opticki ulaz manje. Oba su full digital!! Na 5450 zadnji zvucnici su bezicni,potreban im je samo izvor elektr.energije odnosno shteker.
@FSamir Ne znam sta mozemo da ocekujemo od ovoga kada ovaj pocetni model nema ni daljinski upravljac?!
@Ostali koji forsiraju AV risivere... Covek je pitao za z5500 ili nesto tome slicno,da je mislio na AV risiver + zvucnici verovatno bi to napomenuo ili bi postavio pitanje na nekom HIFI forumu. I na kraju,da, ovo su zvucnici za filmove i igrice prvenstveno ali su dobri i za slusanje muzike narocito u FLAC formatu a pogotovo u DTS-u! Nisam neki `bolesni` audiofil koji voli slusa muziku na kvalitetnom stereo uredjaju vise sam za neki 1080,720p,DTS ili AC3 film,koncert ili neki probrani muzicki album u DTS formatu.
@Milunka Pusti me molim te preprodavaca,pacijenata(cast izuzecima) sa kupujemprodajem.
POZZ
:: Z5500 sam nasao za 350e preko nekog ortaka ali izgleda da nesto nije uredu :: (sta , ne znam) E sad , u Gigatronu sam nasao Z5450 za 21000 zadnji komad ali ne znam kakva je razlika u odnosu na Z5500 . Medjutim , posto vidim da su Z5500 digitalni , ostao bih pri toj varijanti jer ipak .... , da ne poredimo babe i zabe :) :: ::
Koliko se ljudi na Berzi žalilo na njih u poslednje 2 godine, nisam baš siguran da su to najbolji zvučnici (kvalitet zvuka i izrade) koje možeš da kupiš, ali imaju garanciju...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
ja ih imam evo sigurno 3god., slusam muziku, filmovi, blabla, umem cesto dobro da ih isforsiram, nikad nikakav problem ni sa konzolom ni sa zvucnicima, cuk cuk.. sto se tice muzike, itekako moze da se slusa na njima sa velikim uzivanjem (a cuo sam i hi-fi i studio).. naravno ima razlike, svaka strana svoj smek.. ali definitivno moze da se uziva i na ovom sistemu...lep cist zvuk
:: Koliko se ljudi na Berzi žalilo na njih u poslednje 2 godine, nisam baš siguran da su to najbolji zvučnici (kvalitet zvuka i izrade) koje možeš da kupiš, ali imaju garanciju.. :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.