Pozdrav Pre nesto manje od mesec dana pazario sam gorepomenute zvucnike. Medjutim od trenutka prve instalacije javlja se problem koji nisam ocekivao u ovoj klasi uredjaja: ZUJANJE!!! Znaci da covek ne poveruje. Puknes 3xx evra, pre toga nabavis Xonar D2X, UPS za svaki slucaj i umesto ocekivanog uzivanja saceka te !@#$%. Najpre sam pomislio da nesto nije u redu sa racunarom (malo je prenabucen komponentama doduse ali bez overkloka) pa sam pokusavao razne kombinacije: sva oprema na ups, kacenje na integrisanu zvucnu i na xonar, klasicnim kablovima kao i spdif... Cak sam nabavio i WD TV Live koji ima SPDIF. Dzaba. Zuji pa razbija. Doduse kada se pojaca na 3 crte sam zvuk neutralise zujanje ali sta raditi u kasnim satima. Sledeci koraci su naravno nosenje u servis i sta tu vec sledi. Ono sto me zanima su vasa iskustva. Da li je neko imao/cuo-za slican problem, na koji nacin je reseno i sl. Da li postoje neke preporuke sta jos pokusati. Prosto mi se ne daju u servis gde ce ko zna ko raditi ko zna sta. Da ne podsecam na rok od 45 dana za resavanje reklamacije i sl. Napominjem da su pre toga par godina na istom mestu radili Logitech X-540 vrlo uspesno.
Probaj da ih ukljucis direktno u uticnicu u zidu,a ne preko produznog.Nemam taj sistem pa ne mogu sa sigurnoscu da to tvrdim,ali znam da mnogi sistemi zuje upravo zbog tog.
1. Honda motokultivator 2. krmaca i 14 prasica 3. pola cardaka kukuruza 4. 23 curke(od toga 9 pazinaca) 5. 2 smederevca i 1 seljacka pec 6. posadjeno 2.5 jutara maka i po`` jutra pasulja 7. 1 Americki Stafordski Terier(ceka se zenka za p
prvo,dal to zuji ? ili susti ? dali treba da pojacas,ili ne da bi cuo zujanje ?
pazi,ta zvucna koju imas,da kazem da je greota sto je uze za take zvucnike,to ti je cist OVERKILL!!! jer sa tim zvucnicima neces cuti 5% sta ta zvucna moze da ti pruzi...
za njih si za 40 evra mogao da nabavis XFI extreme music,i da budes miran. Ovako dade tolke pare ni za sta.
Ako ti smeta to sustanje/zujanje,prodaj taj logitech,uzmi lepo pojacalo do 150 evra,uzmi zvucnike do 200,za jos 20 evra uzmes kablove, i uzivaj... Ako onda budes imao ikakvu primedbu,`cu se obesim !
Pa racunam da je najbolje resenje da su nakaceni direktno u ups. Dok ih ne odnesem u servis pokusacu sto sta jos. Zato postavih temu ovde ne bih li cuo neki dobar predlog.
Bas zuji. Kada se zvuk smanji na minumum prosto razbija. Sustanje bih jos i podneo ali zujanje. Sto se tice pojacala to je najverovatnije sledeci korak ako se ovo ne resi tj ne odzuji. U svakom slucaju hocu neko objasnjenje od servisa. Npr elektroliti se osusili, losa serija ... sta vec moze da bude. Posle toga trazim naravno drugi primerak :).
1. Honda motokultivator 2. krmaca i 14 prasica 3. pola cardaka kukuruza 4. 23 curke(od toga 9 pazinaca) 5. 2 smederevca i 1 seljacka pec 6. posadjeno 2.5 jutara maka i po`` jutra pasulja 7. 1 Americki Stafordski Terier(ceka se zenka za p
preko pojacala sve radi extra,kad prikljucim logitech z4,ono javlja se neko sustanje,krcanje,predpostavljam da je to do integruse,ali zato pojacalo,nema tih anomalija.:-) sta ono radi,dal to ispravlja,koj zna...
Iz tog razloga nabavih WD TV Live. Nije bas pojacalo ali je totalno nezavisni izvor zvuka. Amaterski zakljucak je da je problem u zvucnicima. Sad nije nemoguce da je strujna instalacija mozda cudna i da je Z-5500 `emotivniji` od X-540 mada mi je to malo verovatno.
Jest da sam totalni laik ali pade mi ovo na pamet. Da ti slucajno zvucnici nisu blizu nekog drugog eletricnog uredjaja pa da mu on smeta, tj da zbog toga dolazi do zujanja?
Opcija je da zvucnike odneses kod nekog prijatelja i pustis na drugom racunaru (druga konfiguracija i druga zvucna - pa cak i da je integrisana). Tako ces sigurno znati da li je do zvucnika (ako se sum razlikuje ili ga nema - do zvucne je pre nego do zvucnika).
Kod mene bas sinoc primetim da na slabom zvuku se cuje neko sustanje / zujanje, kog ranije nije bilo. Uzmem skinem najnoviji drajver za zvucnu (doduse integrisanu), instaliram i sustanje / zujanje nestane. Srecom. Sistem zvucnika je neki Creative jeftilen 5.1 (koji je odlicno radio i sada opet tako radi). Ne znam sta se u W7 desilo, kad je pukao drajver za zvucnu, ali je sada to sredjeno.
Ako ti nije tesko, proveri i drajvere (situacija se menja, ocito, iz dana u dan - makar kod mene na W7).
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ja sam u garazi za probe imao grdne muke sa notebookom i zujanjem na ozvucenju, anulira ga samo pojacavanje. Na netu sam nasao da ima neke veze sa uzemljenjem ili sta vec i preporuceno resenje je bilo ukljuciti ozvucenje i notebook na razlicite uticnice u zidu (koje ja nisam imao na raspolaganju pa i ne znam da li funkcionise fora). Tako da probaj ne moze da skodi, ubodi u potpuno razlicite stekere u zidu komp i zvucnike.
Kada su zvucnici ukljuceni samo u struju bez pc-a zuje li? Krcanje zujanje moze biti ako su na integrusi ukljuceni ulazi poput phone in , itd.. mitirajte sve sto ne koristite... Neznam zasto svi uzimaju neke pc zvucnike ima finih pojacala i zvucnih sistema, dobro to je skuplje.
Pa cena jeste bitan faktor. Ovi zvucnici kostaju koliko i jedan pristojan zvucnik tu ide jos i pojacalo i sl. Drugi razlog je prostor. Kao sto rekoh zvuci i na integrusi i na Xonar D2x plus zuji i na WD TV live preko SPDIF-a plus napajanje racunara i zvucnika je na UPS-u (jeste Mustek doduse).
Ukratko, problem je u wooferu ako cici kada je smanjen ili pojacan zvuk, fabricka greska. pozdrav.
Ovo mi zvuci kao ultimativni odgovor. Osecaj i iskustvo mi govori da je i najverovatniji. Moze li se znati na cemu je isti baziran: poznavanje materije, slicno iskustvo...?
Nisam nosio zvucnike do drugog racunara vec sam ih prikacio na WD TV Live. Znaci totalno nezavisni uredjaj u odnosu na racunar. Na zalost isti simptomi. Upravo naidjoh na link (http://www.neoseeker.com/forums/1/t501181-logitech-5500-subwoofer-hum/). Deluje mi obecavajuce... Javljam rezultate.
Verovao ili ne, moj burazer je sa nekim jeftinim Logitech zvučnicima imao isti problem, i otkrio je da ga je zajebavao kabl za struju od monitora koji nije bio dobro uglavljen pa je pravio sranje... Probaj, ne košta te... __________________ Scourge of PCBerza
Fora je sto svi 5.1 sistemi za komp imaju pojacalo koje se nalazi u vuferu, a unutra imas ispravljac, filter, pojacalo,... itd Sta se desava kada pojacas zvuk do maksimuma, ali ne pustis nikakvu pesmu? Ako se i zujanje pojaca znaci da ti pojacalo unutar vufer daje takav signal, a ako se zujanje ne pojacava kada zvuk odvrnes na max (bez pustanja ikakve muzike) onda ti nesto zuji `iznutra`.
Nisi prvi koji ima taj problem, pamtim da se na Berzi u zadnje 2 god zalilo nekoliko ljudi na z5500 i na onaj slabiji model.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
ALi veruj mi,uzmes lepo,npr. od nekog drugara zvucnike od mini linije,neke dvosistemce,da su od iverice/plastike...
Povezi na vufer od z5500... Ako istog trena ne primetis ENORMNO,znaci ne obicno nego ENORMNO poboljsanje u zvuku,ja cu da se obesim :-)
pa onda taj zvucnik / zvucnike koje si povezao na vufer,povezi na NAJBUDJAVIJE POJACALO,staro 100godina, cuces nenormalnu razliku u zvuku...
i na kraju kad uzmes bilo koje pristojne kutije,dakle ne za 1000 evra,vec do 100. i integrisano pojacalo,i kablice neke,sve to da te izadje 200 evra,a 100 puta bolje...
:: Ukratko, problem je u wooferu ako cici kada je smanjen ili pojacan zvuk, fabricka greska :: pozdrav. :: :: Ovo mi zvuci kao ultimativni odgovor. Osecaj i iskustvo mi govori da je i najverovatniji. Moze li se znati na cemu je isti baziran: poznavanje materije, slicno iskustvo...?
Ja sam npr imao logitech z2300,i nisam stvarno mogao da slusam vise one njegove satelite,kupim Sony ssb-1000,u WEG-u za 5800 dinara...Sad ih ima u metrou za 1000 dinara vise ( NE ZNAM ZASTO ... ) i povezem njih umesto satelita od z2300,i nisam mogao da poverujem koja razlika ....Odjednom je sve zvucalo bolje,pojavila se lepa stereo slika,visoki tonovi,jacina,mada iskreno ja sam samo trazio lepsi i izrazeniji ton,ne neko besnilo,itd...
medjutim kasnije,uzmem od drugara pojacalo moje staro HITACHI koje sam mu zajmio,neko,iz negde kraja 70.-tih,koje je poluispravno,ali sa loudness funkcijom prorada 2 kanala...potenciometar izdrndan,znaci ono,katastrofa na remontu je vec 3 meseca,ko zna dal ce se i remontovati kompletno...
Uglavnom,kada sam te sony kutije,povezao na to pojacalo(nekako ga naklapam da radi kolko tolko bez zujanja/suma),tacnije povezana je u pocetku bila jedna,ja sam sedeo u cudu,jedno pola sata,pustajuci ponovo neke mp3 pesme,da bi bivao izvnova zadivljen zvukom,koji neznam de se krio do sad :-)...
Vufer,isece frekvencije zvucnika ispod 120Hz,negde moze manje/vise zavisno od podesavanja...Tako da su kutije dobile bas...Koji iako je isao do 80hz,zvanicno po specifikacijama,ja verujem da je isao nize,cak daleko kvalitetniji bas,naravno nije isao duboko toliko koliko vufer od z2300,ali veoma blizu,sa velikom snagom.jer su kutijice 2x120w rms-a...
Posle tog testiranja,nije mi padalo na pamet da vise slusam te kutije preko z2300,nego sam prodao komplet logitech,i pazario yamaha pojacalo,doduse visekanalno,za 14000 , u pitanju je DSP-ax620. http://yamaha-hifi.com/products.php?lang=e&idprod=119
E vec kada sam sony povezao na to pojacalo,to je bilo vec za 2 lestvice vise. Mada je ovo predvidjeno za surround,zvuk je bio izvanredan,a i logicno posto je yamaha bila u odlicnom stanju,u poredjenju sa hitachijem kojeg imam.
Mada taj stari hitachi sa 50w cini da te kutije i na pola njegove jacine ne mogu dalje,dok yamaha npr do kraja ode,iako je sertifikovana na 2x110w u stereu,ali to je vec duga prica u poredjenju pojacala starih,pogotovo stereo vs visekanalno u stereu...
kasnije sam samo menjao kutije,u domenu do 200 evra,i uzivao u zvuku,naravno tu se nadju raznorazne prednosti i mane u klasi zvucnika, a i sta se nadje po oglasima....
:: Pa cena jeste bitan faktor. Ovi zvucnici kostaju koliko i jedan pristojan zvucnik tu ide jos i pojacalo i sl. Drugi razlog je prostor :: Kao sto rekoh zvuci i na integrusi i na Xonar D2x plus zuji i na WD TV live preko SPDIF-a plus napajanje racunara i zvucnika je na UPS-u (jeste Mustek doduse).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.