Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Asus Xonar DS i DX nedoumice i pitanja
STRANA 1 OD 1
Panta019 Asus Xonar DS i DX nedoumice i pitanja 13.12.2010. 20:36 T31760

status: user
broj poruka: 1583
Pod predpostavkom da su 5.1 zvučnici povezani sa Xonar DS ili DX zvučnom analognim putem sa tri kabla, zanima me sledeće :

1) Da li Xonar DS može da emulira mp3 stereo na 5.1 (upmix) i ako nema Dolby Pro Logic IIx ? Podržava neko DTS čudo.

2) Da li je rešen problem sa zvukom koji je postojao između Xonar DS i Leadtek TV2000XP Expert ?

3) Da li sa Xonar DX može da se čuje DTS CD i DTS Wav šestokanalna muzika i ako nema neko DTS čudo ? Podržava Dolby Pro Logic IIx.

4) Da li postoji Creative alternativa koja podržava mp3 stereo na 5.1 upmix, DTS CD, DTS Wave ?

Ovo su nedoumice koje moram da raskrstim pre nego što odlučim da se iskeširam za neintegrisanu zvučnu karticu.

Master Splinter.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Nedoumica delimično rešena 15.12.2010. 22:56 #272980

status: user
broj poruka: 1583
Natrčah na neki foo channel mixer 0.9.6.3 koji je u foobar2000 upravo postigao ono što sam želeo a to je stereo upmix na 5.1 i ako je u podešavanjima Realtek integruše isključen Dolby Pro Logic IIx. Još više me je navedeni plugin oduševio jer pruža dobre mogućnosti za kontrolu svih satelita. Sada sam na pragu da u potpunosti pređem na foobar2000 i da batalim AIMP2.

Ova činjenica je učinila i Asus Xonar DS povoljnom kombinacijom.

Ono što je ostalo nerazjašnjeno je da li su rešeni problemi Xonar DS i Leadtek TV2000XP Expert u pogledu zvuka sa tv kartice ?

Master Splinter.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs