Z Cinema - Ne bih nikome savetovao kupovinu PC zvucnika koji ...
04.12.2010. 21:12
status: user broj poruka: 10999
`zaobilaze` specijalizovane analogne/digitalne izlaze na audio karti i koriste USB. Radi se o svojevrsnoj softverskoj emulaciji koja moze da predstavlja problem utoliko sto neka audio-aplikacija (recimo audio engine neke 3D igre) mozda ne bude u stanju da adresuje zvuk preko USB porta. Osim toga (a iz istih razloga), ovakav speaker-set nece biti upotrebljiv u kombinaciji sa stand-alone plejerima...
Koristio sam logitech z cinema skoro godinu dana i odlicni su zvucnici, ne treba ti dodatna muzicka kartica za njih jer vec ima u sebi integrisanu zvucnu pa to ne predstavlja dodatni trosak koji bi morao da das u slucaju kupovine nekih drugih zvucnike. Daljinac je odlican i veoma koristan, za filmove, muziku...Zvuk je super, al samo kad se pojaca preko pola, ovako su mnogo tihi i to je neka mana ovih zvucnika, ne mozes da ih opanjis koliko hoces jer su napravljeni tako da idu do odredjene jacine da se ne bi pravila distorzija u zvuku.
Re: Z Cinema - Ne bih nikome savetovao kupovinu PC zvucnika koji ...
04.12.2010. 21:55
status: user broj poruka: 12796
Nema nikakvih problema, niti je softverska bilo kakva emulacija u pitanju. Nijedna jedina aplikacija mi sa njima nije bilo kakav problem pravila. To što je USB konekcija ne predstavlja nikakav problem, zvuk je perfektan... USB konekcija je tu samo da bi se iskoristila ta zvučna njegova, i osigurao SRS efekat na bilo kom PC-u... __________________ Scourge of PCBerza
:: `zaobilaze` specijalizovane analogne/digitalne izlaze na audio karti i koriste USB. Radi se o svojevrsnoj softverskoj emulaciji koja moze da predstavlja problem utoliko sto neka audio-aplikacija (recimo audio engine neke 3D igre) mozda ne bude u stanju da adresuje zvuk preko USB porta. Osim toga (a iz istih razloga), ovakav speaker-set nece biti upotrebljiv u kombinaciji sa stand-alone plejerima.. :: ::
z cinema ima ugradjen zvucni chip i radi preko usb glupo je to da kupis kad vec imas jos bolju zvuchnu kartu Audigy moj ti je savet kupi bilo koji MICROLAB 2 ili 2.1 sistem. sa z cinema neces moci koristiti svoju creative karticu
pa neka je proda i taman doda te novce u budget za Cinemu:)
:: :: z cinema ima ugradjen zvucni chip i radi preko usb glupo je to da kupis kad vec imas jos bolju zvuchnu kartu Audig :: moj ti je savet kupi bilo koji MICROLAB 2 ili 2.1 sistem :: sa z cinema neces moci koristiti svoju creative karticu
Zvucnu kartu ne bih prodavao,... sad, onako razmisljam mozda su mi resenje neke slusalice sto bi bilo verovatno i najidealnije ... hmmm videcu, ma najgore sto se jos 100% nisam odlucio....
Kod T7900 me nervira mnogo kablova, zvucnici mi nisu postavljeni kako treba vec su svi na stolu-nezgodna prostorija, zvuk je OK i danju se slusa muzika i lupkam decu po rukama jer obozavaju da tegle kablove-ma samo se sunjaju oko njih .) ,a nocu nema slusanja mali spavaju ..............
Imam ja nesto za tebe, Pioneer model se dj-5000 ( profi dj slusalice )mnogo su dobre i jake i imaju odlichan bass ja ih prodajem jer mi vise ne trebaju veoma su jake kao da imas male zvucnike u sobi eto toliko su jake aj pa baci poruku na moj mail ako zelis da ih kupis cena je 60 evra ( nove su 115 )
Ako bi i slusalice zadovoljile, nedavno se pojavio jedan model...
05.12.2010. 01:37
(ali koje firme i koja mu je oznaka, skroz sam zaboravio pa neka pomognu kolege) koji podrzava dolby-surround (bukvalno cujes 6- kanalni zvuk). Cini mi se da je cena bila u opsegu 120-150 jewra... edit: nesto kao ove sluske, ali jeftinija varijanta...
Logitech G35 razbijaju bilo koje `DJ` slušalice po kvalitetu zvuka, a 7.1 kanalni zvuk imaju... Na to si možda mislio tortojede... oko 140 evra su... __________________ Scourge of PCBerza
Tu te volem, sve si i sam probao i lepo savetuješ, no, šta ste obojica zaboravili: ne boji se čovek usb-a, logitech-a, nego se boji što su slušalice 7.1. Treba mu reći da SIGURNO nema viška kablova koji vire iz glave, ušiju, dupeta i ko zna čega, jer se smorio od kablaže i svinjca koji `sistemi` preko 2.1 prave u ljudskom okruženju.... dakle, pravo pitanje je koliko žica i žiculjaka imaju te sluške, pa ako su smor, onda se vraćamo na 2.1. Ja više ne znam, koliku buku čovek hoće, ali, za kompjuterske standarde, ATP3 je bio neprevaziđen, sad, kako sam ja već postariji čova, i odavno ih imam uz još jedan 5.1 Altec Lansing-ov sistem, a dotični rade za sve pare, nisam imao potrebe da probam išta drugo, pa ni te Microlab-ove za koje čitam već više puta da su korektni za količinu para...
Re: Daum car@Pisko - Pa receno je - USB prikljucak! To valjda...
05.12.2010. 12:26
i ne treba komentarisati - podrazumeva se USB kabl koji spaja PC i sluške... Da li treba da mu skrenemo paznju na cinjenicu da sluske zuljaju ušne školjke i kvare frizuru?
:: Tu te volem, sve si i sam probao i lepo savetuješ, no, šta ste obojica zaboravili: ne boji se čovek usb-a, logitech-a, nego se boji što su slušalice 7.1. T :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Re: Re: Daum car@Pisko - Pa receno je - USB prikljucak! To valjda...
05.12.2010. 13:14
status: user broj poruka: 3277
OK, usb jok, usne skoljke - male .) dlaka 1cm .)
:: i ne treba komentarisati - podrazumeva se USB kabl koji spaja PC i sluške... Da li treba da mu skrenemo paznju na cinjenicu da sluske zuljaju ušne školjke i kvare frizuru :: :: :: Tu te volem, sve si i sam probao i lepo savetuješ, no, šta ste obojica zaboravili: ne boji se čovek usb-a, logitech-a, nego se boji što su slušalice 7.1. T :: :: :: :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.