Poštovani forumaši, Evo me opet posle nekog vremena ovde. Potreban mi je savet za odabir zvučne kartice, koja će na Microlab solo 5c zvučnicima izvući ono najbolje iz njih i da je to osetno bolje od Realtek-ove 809 HD integruše na Gigabyte UD3 R ploči. Ako je pri tome investicija manja od 50 evra to bi me još više obradovalo. Nisam neki izoštren audiofil, ali volim da uživam na FLAC-u i CD kvalitetu zvuka. Najviše slušam regae mjuzu i rock osamdesetih godina.
Pa pazi,s`obzirom da ti ne treba neka kartica sa digital/out,mada to vec predpostavljam i imas a ispod 50 evra,svakako imas novu
Creative audigy se 7.1... Bolje od toga je npr polovan audigy 2 zs.Ona moze ja mislis za oko 25 evra da se nadja,a kartica je majka za te pare. Za nekih 40 evra,imas i creative xfi xtreme music,po meni best buy za tebe.
Eventualno da nadjes neki xfi extreme audio sa pci express ulazom...
Ako hoces novi xonar pogledaj sta ima na itsvet.com....Ima dosta izbora za te pare...
Asus m4a89gtd pro/usb3-Athlon II x4 630 3,511 Ghz-msi 4870x2 OC-2x2gb geil ddr3 1600-wd green 1tb i seagate 500gb-cm-rm 620w-audigy 2 platinum ex-yamaha dsp-ax620.jbl L46.
:: Poštovani forumaši :: Evo me opet posle nekog vremena ovde. Potreban mi je savet za odabir zvučne kartice, koja će na Microlab solo 5c zvučnicima izvući ono najbolje iz njih i da je to osetno bolje od Realtek-ove 809 HD integruše na Gigabyte UD3 R ploči. Ako je pri tome investicija manja od 50 evra to bi me još više obradovalo. Nisam neki izoštren audiofil, ali volim da uživam na FLAC-u i CD kvalitetu zvuka. :: Najviše slušam regae mjuzu i rock osamdesetih godina :: :: Pozdrav
za tu kategoriju zvucnika (a bogami i za dosta kvalitetnije) je sve preko Live! 5.1 zestok overkill. apsolutno nema teoretske sanse da primetis razliku izmedju nje i gore preporucenih kartica. odprilike kao kad bi na 14` monitor turio graficku od 300evra. ___________________________________________________________________ http://tinyurl.com/325cwmy
imas live za 10 evra po oglasima da biras, ne moze da skodi. ovo kazem zato sto ne znam kako zvuci konkretno ta integrusa, nije sve do cipa, dosta zavisi i od toga koliko je proizvodjac ploce stedeo na pasivnim elementima itd... generalno live ima manju distorziju, bolje odvajanje kanala i signal/sum od svake integrisane zbog bolje odradjenog analognog dela. sad, koliko ce se u tvom slucaju primecivati razlika, ne moze niko da ti kaze, moras da probas. na kraju krajeva, uvek mozes da je bacis uponovo u oglase ako se ne pokaze dobro ___________________________________________________________________ http://tinyurl.com/325cwmy
Slazem se sa Mixxom,uzmes tu live 5.1 i bice nesto malo bolja od te integruse.Ne znam kako ze ponasa taj Microlab solo 5c,ali koliko je bitan kvalitet kartice toliko je i bitno da pojacalo i zvucnici imaju odtedjen kvalitet.Ako imas na tom lab-u nekakav ekvilajzer,ili makar bss+treble,iskljuci sve te sugave softverske ekvilajzere i koriguj preko pojacala.To stoji i za winamp ili player koji koristis,dakle sve na flat i to ti je to,jer samo upropaste zvuk i nista vise.Jednom prilikom mi je buraz prebacio,posto ne volim nesto preterano srednje tonove,pa sam ih ekvilajzerom stisao i tom prilikom sam slusao Pink Floyd,a buraz na to rece:Ljudi izgubili godinu dana vremena da extra snime klavir/klavijature da Bogovski zvuce(sto nije niti malo jednostavno,priznajem),a ti ih jednostavno utulio,ccc.:))Sta drugo reci?
pff... poznato je da proizvodjaci `koriguju` specifikacije, doduse ne svi i ne u istoj meri, konkretno ovaj micro PRIZNAJE s/n 85db (lazu garant), separation 55db, distorziju 0,3% na 1w/1khz sto i nije nesto. sto se tice softEQ, najbolje bi bilo ne iskljuciti ih nego ih zaobici u potpunosti, ali tu vec mora lemilica da radi :). sko kaze pile- sve na flat i to je to. sitne popravke u kolicini basa/visokih je najbolje raditi preko volume control mixera, creative ima prilicno linearne slajdere. ps. mala investicija u kvalitetnije kablove bi pomogla jos malo, ne preterivati 300-500 din napr. ___________________________________________________________________ http://tinyurl.com/325cwmy
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.