Razmisljam da nabavim jedan za laptop, za komunikaciju preko Skype-a. E sad, kad vidim opis proizvoda bez ikakvih podataka o radnim frekvencijama, decibelima, itd. sumnjam u kvalitet istog. Pozitivna strana je sto je mali i mobilan (u skladu sa primenom laptopa).
Samo da nas demantuje neko, ako je visoka osetljivost totalna laž, inače, to je mikrofon bez kabla, stvar koja na desktopu nikako ne funkcioniše, ali, kod lap-topa gde je kljun blizu uređaja, radi najverovatnije. Čak je i prednost, jer, najčešće, crkne kabal ili neka mutava konstrukcija na kojoj je mikrofon-slušalice, tako da.... meni se čini da je ovo ok. Možda može da se proba u radnji, ponesi lap-top i pitaj, ako je ono pokovanje zavarena plastika, ne može, ali vidi.
A, pitanje o frekvencijama....? To nije radio-prijemnik - odašiljač, već, mikrofon na stalku, bez kabla. Naravno da prima govorne frekvencije, pitanje je samo osetljivosti.... nisi ti pevač pa da ga koristiš za studijske snimke i muziku, već govor, a to je nezahtevna stvar (osim za Genius kojyote i slične).
Odlicno radi. Probao ga na Skype-u i daje jak i jasan zvuk.
Ono sto sam pretpostavio, vezano za nedostatak detaljnijih informacija o proizvodu na sajtu se pokazalo tacno. Njegove karakteristike su sledece (ako nekome zatreba): Impedance: 2.2 kOma Sensitivity: -58dB +/- 3dB Frequency Response: 100Hz - 15kHz Tezina: 6g
Znaci nije sjajan po frekvencijama koje pokriva (ne racunajte na snimanja novog singla - glomaznija konkurencija ide od 20Hz do 20kHz), ali za obican rad i Skype je ok (ima malo suma).
Ti ispod 100 Hz necesh chuti (1 je u 10000 koji mozhe chuti ceo spektar Ista stvar vazhi i za visoke samo ne znam tachno gde je granica. Kako ti je sesnsitivity u minusu? (kazhesh -58 +-3, odnosno od -61 do -55) :)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Tako pise na kutiji. Mislim da oni misle na 58dB +/- 3dB.
Inace, hvata glas coveka koji prica preko telefona na 4-5 metara. Glas se cuje u pozdaini. Jedino sum ne moze da se totalno izbaci. Malo sam ga smanjio skidanjem boost-a na 0.
Pozdrav.
PS. Ne mislim da cu ja cuti, vec da je sklepano od kvalitetnijih komponenti, ako je veci opseg.
:: Ti ispod 100 Hz necesh chuti (1 je u 10000 koji mozhe chuti ceo spektar Ista stvar vazhi i za visoke samo ne znam tachno gde je granica. :: Kako ti je sesnsitivity u minusu? (kazhesh -58 +-3, odnosno od -61 do -55) : ::
http://en.wikipedia.org/wiki/Microphone Pa pod: Measurements and specifications: `...Sensitivity indicates how well the microphone converts acoustic pressure to output voltage. A high sensitivity microphone creates more voltage and so needs less amplification at the mixer or recording device. This is a practical concern but is not directly an indication of the mic`s quality, and in fact the term sensitivity is something of a misnomer, `transduction gain` being perhaps more meaningful, (or just `output level`) because true sensitivity is generally set by the noise floor, and too much `sensitivity` in terms of output level compromises the clipping level. There are two common measures. The (preferred) international standard is made in millivolts per pascal at 1 kHz. A higher value indicates greater sensitivity. The older American method is referred to a 1 V/Pa standard and measured in plain decibels, resulting in a negative value. Again, a higher value indicates greater sensitivity, so −60 dB is more sensitive than −70 dB.`
Jer se meri u decibelima po vat-metru (dB/Wm, odnosno koliko decibela mozhe da pruzhi na 1 W snage, sa 1 metra udaljenosti), ni snaga ni udaljenost, a ni jachina zvuka ne mogu biti negativni, pa nece ni konachan rezultat.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Sajtevi se ne slazu sa onim sto kazes. Ali nije ni bitno. Ono sto je bitno, jeste da sto je veca vrednost, to je mikrofon osetljiviji. -58dB je vece od -70dB, pa je u tom poredjenju ovaj osetljiviji (ne racunam tolerancije)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.