Ovako. Ovih dana sam u Banja Luci i na lokalnoj pijaci Nedeljom, zapazio sam vufere, manje i vece neke cak i logitech po cijeni od 10 evra bez satelita. Ja imam dvije zvucne kutije sa golim kablovima, tj ima li su neke stare prikljucke, sada to nemaju. Mene interesuje, koliko je izvodljivo da od nekog vufera manjeg za 2.1 sistem ili veceg za 5.1 sistem skrpim 2.1 sistem sa mojim zvucnim kutijama i da postignem bar stereo zvuk. Da li 3.5 bananice mogu nalemiti na postojece zice od zvucnih kutija ili je neophodno otvoriti kutiju i nalemiti kablove koji bi mogli da ispostuju stereo zvuk. Prijavi ovu Citiraj i odgovori
najbolje bi bilo da vidis za neke od vufera na koje si nalateo kako im je kacenje fabricki (na netu) pa improvizujes nesto tako, zavisi od vufera do vufera i vodi racuna o omazi zvucnika koje ces da kacis na vufer
ja vufer gledam a da ima 3.5mm prikljucke. Zvucne kutije imaju 8 oma i 20wati. Valja li to cemu. Mogu li na sistemu 5.1 da prikljucim 2 zvucnika i da dobijem 2.1 sistem a da nije u nicemu osakacen.
nije to lose, nije puno jako ali taman, znaci sto se omaze tice vufer treba da ima 8 oma za satelite, a mozes i 5.1 samo da podesis zvuk na kompu na 2.1 i da vidis na kom izlazu vufera imas zvuk, nista neces da izgubis, bar ne bi trebalo, njabolje bi bilo kada bi se golfer javio posto on bas dobro poznaje ovu tematiku
uuu ...brate ... dali ti znas da je akustika .. nauka .. kao i medicina .. i da se izucava ne kao predmet vec pravac ...
prvo jee potrebno da poznajes karakteristike zvucnika koje zelis da ugradis .. zatim da izaberes pozeljni model kutije .. kompresione.. bas reflex .. ima jos modela ...
zatim .. da proracunas volumen kutija na osnovu karakteristika zvucnika .. bas reflex kanal.. njegovu sirinu .. dubinu .. freq response .. i gomilu drugih proracuna ..
zatim dali ces da ih teras pasivno sretnicama ili aktivno individualnim pojacalima ..
i ondak najlaksi deo .. da izradis sve to ...
a nisam rekao ni 1% ..
kupi gotovo ... jeftino je .. izuzev ako zelis da se upustas u tako nesto ... ja sam moje flinje od metar visine pravio 2 meseca ... mesec dana samo proracun ..
sretno .. ma uzmi i pravi .. zadovoljstvo je ... napraviti nesto
Zvucnici su sa samsung linije iz 90tih. Te parametre ne znam mene interesuje samo mogucnost da ove gotove kutije prikacim na neki polovan vufer i da to pristojno daje stereo zvuk. Koliko za neku kucnu upotrebu za slusanje muzike moze da posluzi 5.1 sistem logitech s500. U BL je 50 evra okruglo.to mi je zapalo za oko jer je jeftinije nego u nas.
Ma covek hoce da skrabudzi malo ovo sto ima, tj da improvizuje 2.1 sistem. Nema tu grama hi-fi-ja.. : )
Moras znati uzlazno izlazne impedanse, snagu zvucnika koje imas, i izlaznu snagu tog vufera ukoliko je aktivan. To nisi napomenuo. Mislim da ce ti to na prosecnom vuferu (oko 50-60 w) raditi solidno, mada mi se ne dopadaju te samsung kutije. Bolja varijanta bi ti bili klasicni sateliti za omp,kojih takodje ima na pijaci. Oni su obicno aktivni,ali otvoris, raskacis pojacalo i to je to. Kutije/vufer nije pozeljno otvarati radi ocuvanja akustike.. To je to otprilike.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.