Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Koju zvucnu od ovih izabrati za 2.0 zvucnike?
STRANA 1 OD 1
SerDavor Koju zvucnu od ovih izabrati za 2.0 zvucnike? 25.10.2010. 08:34 T30399

status: user
broj poruka: 152

Glavna svrha: slusanje muzike. (samo PCI slot dolazi u obzir,zato sam i naveo ova 3 modela)

Asus Xonar DS (42 €)

Asus Xonar D1 (55 €)

Asus Xonar D1A (60 €)

Na reviews kazu kako je zvuk kod sva 3 cist itd itd. Sad mozda postoje neke opcije kod skupljih zbog kojih se ne isplati uzimati je u mom slucaju jer mi ne trebaju,ne razumem se... Mada uzeo bih pre skuplju i da ima nesto sto mi ne treba od opcija a da ima bar malo bolje performanse od jeftinije za ono za sta bih je ja koristio.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 25.10.2010. 09:23 #256097

broj poruka: 12796
Ne znam ni šta će ti... možeš solidan zvuk da dobiješ kroz integrušu ako nisi audiofil...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

un1 re 25.10.2010. 09:27 #256099

broj poruka: 320
Jesi li razmisljao o Creative Audigy?
Nekoj njihovoj zvucnoj...
Ja trenutno imam SB0570 i prezadovoljan sam :)

Inace, nikad nisam cuo za te asus xonar pa ti zato i kazem Creative .)

EDIT: tek sada vidim da je za 2.0 zvucnike O.o
sta ce ti za 2.0 zvucnike kvalitetna zvucna?
kada se to na njima nece ni primetiti...
gilopile Re: Koju zvucnu od ovih izabrati za 2.0 zvucnike? 25.10.2010. 09:47 #256107

broj poruka: 9459
Slazem se sa Daumom,ako nemas zv.kutije od 1000e razliku neces bitno primetiti sa tim karticama sto si naveo,ili nesto iz creative palte,mislim na audigi i live 24 bit koje mozes da ucaris i za 1500 din sada,a rade za sve pare.E sada,ako si ,sto bi se reklo pravi audiofil,i ako imas kvalitetno audio pojacalo i zvucnike(da ne nabrajam markre) i ako se bavis profesionalno muzikom,snimanje...onda bih isao na creative E-MU ima dobrih polovnjaka za 100-njak evra.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Glavna svrha: slusanje muzike. (samo PCI slot dolazi u obzir,zato sam i naveo ova 3 modela
:: Asus Xonar DS (42 €
:: Asus Xonar D1 (55 €
:: Asus Xonar D1A (60 €
:: Na reviews kazu kako je zvuk kod sva 3 cist itd itd. Sad mozda postoje neke opcije kod skupljih zbog kojih se ne isplati uzimati je u mom slucaju jer mi ne trebaju,ne razumem se... Mada uzeo bih pre skuplju i da ima nesto sto mi ne treba od opcija a da ima bar malo bolje performanse od jeftinije za ono za sta bih je ja koristio.
Sub-Z Probaj da nađeš bar neki polovan Audigy 25.10.2010. 10:07 #256118

broj poruka: 1621
Ja sam stavio svoj stari ES na nov komp, itekako ima razlike u odnosu na Realtek HD integrušu, ne može da se poredi. Probao sam sa Gigabyte S6500, Logitech x-640, pa čak i sa slušalicama-nebo i zemlja.
Fiat iustitia, et pereat mundus

ness1602 Xonar 25.10.2010. 10:43 #256123

broj poruka: 46

Uzmi taj najjevtiniji Xonar DS, sluzice te odlicno.
Bolje zvuci od bilo kog jevtinog creativa.
Imam i to mogu da potvrdim.
A imam i D1, on mnogo bolje zvuci, ali nema potreba za neke jevtine zvucnike

bstaletic Preporuka za audiofile (pod pretpostavkom da je i autor jedan od njih) 25.10.2010. 10:55 #256127

broj poruka: 1889
Zaboravite na zvuchne i kupite DAC (digitalno - analogni konverter). Ako nemate para za full reshenja od 300e, onda uzmite neki koji ima samo jedan ulaz i jedan izlaz.
Primer je HRT Musicstreamer (u bilo kojoj varijanti) po ceni od blizu 200e.

Bilo koji, iole ozbiljan, DAC ce bolje odraditi posao od zvuchne od 50-ak eura.

Mnogo lichi na reklamu, ali nije.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

ness1602 DAc 25.10.2010. 11:14 #256131

broj poruka: 46

Da ali on je 4 puta skuplji!!
on mora da ima zvucnike od soma evra, da bi opravdao investiciju
bstaletic Jeste 4x skuplji 25.10.2010. 11:19 #256134

Ali ne mora da ima zvuchnike od soma evra, na mom Marantz-u HD550 (90e) bi se sto posto chula razlika u odnosu na integrisanu zvuchnu. A zamisli tek na kucnom Wharfedale-u E50 (250e). Opet, ne hvalim se nego dokazujem da nemorate imati zvuchnike od 1000 eura da biste chuli razliku imedju integrissane zvuchne i DAC-a.

ramzesIII Ha, ha, ha... 25.10.2010. 11:36 #256141

broj poruka: 1017

Stvarno ima ljudi koji su zeljni spamiranja. Covek lepo pita koja zvucna ima najbolji zvuk, pojedinci ubacuju u temu integrusu koja ne moze da pridje ni cmi-u 8738. Ne mogu da se uzdrzim moracu da prokomentarisem! Nije bitno da li ima zvucnike od 10-100- ili 1000 evra, to on najbolje zna, recite gde je zvuk najbolji i gotovo.?
Onaj gore je napisao cak ` ako nisi audiofil.. ` pa cim kupuje zvucnu od 60 evra sa 2 kanala sigurno da jeste !!!
SerDavor zao mi je sto se ne razumem u te zvucne da bih ti pomogao, ali ja korstim audigy samo za pustanje muzike! i naravno prezadovoljan sam.
gilopile Re: Ha, ha, ha... 25.10.2010. 13:13 #256174

broj poruka: 9459
Vidi ovako,nikako nisi u pravu sto se tice kutija,jer zasto bi kupovao kartu od 100 evra koja je 24bitna ako ta zvucna kutija ne moze da `istera`ni priblizan freq.opseg koja ona pruza.Sta je kvalitetan zvuk?To je pravo pitanje.Po meni je da zv.kutija moze da reprodukuje veliki frekvencijski dijapazon,s tim da ima sto manje izoblicenja i vribracija same kutije na odredjenim frekvencijama.Skupe karte se uzimaju za profesionalniju obradu zvuka jer im je latencija jako mala(znace oni koji koriste cubase,guitar rig...),a sto se tice same reprodukcije zvuka razlike gotovo i da nema izmedju karte od 20 i 120evra.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Stvarno ima ljudi koji su zeljni spamiranja. Covek lepo pita koja zvucna ima najbolji zvuk, pojedinci ubacuju u temu integrusu koja ne moze da pridje ni cmi-u 8738. Ne mogu da se uzdrzim moracu da prokomentarisem! Nije bitno da li ima zvucnike od 10-100- ili 1000 evra, to on najbolje zna, recite gde je zvuk najbolji i gotovo.?
:: Onaj gore je napisao cak ` ako nisi audiofil.. ` pa cim kupuje zvucnu od 60 evra sa 2 kanala sigurno da jeste !!
:: SerDavor zao mi je sto se ne razumem u te zvucne da bih ti pomogao, ali ja korstim audigy samo za pustanje muzike! i naravno prezadovoljan sam.
Milunka PA NEBITNO KOJA BITNO DA NIJE INTEGRISANA>.... 25.10.2010. 15:07 #256214

broj poruka: 1624

I NIJE tacno da mu ne treba....Bilo koje zvucnike da uzmete cuce se bolje na eksternoj zvucnoj kartici.Bilo koje pojacalo da uzmete pa i neko od 50 evra,i logitech z5500 ce prosvirati kao da su dobili super hi-fidelity zvuk...

Jednostavno ako ti treba za slusanje muzike a nisi nesto prezahtevan uzmi creative audigy se 7.1,dobra kartica za oko 23 evra.

http://www.itsvet.com/proizvod/creative-audigy-se-7.1/comp_comp_soundcard/39/22

Jos ako nadjes pci express karticu (bolje od pci),to ce ti odlicno vrsiti posao.Naravno razlika ce se itekako cuti!

Ako imas vise para bolje pazariti,npr za te pare koje bi ti dao na te jeftine xonar,u npr x-fi extreme music karticu,pozlacenu sa pozlacenim konektorima.Ja sam je skoro prodao za 4000 dinara.POvezana na yamahin risiver,i cuveni jbl-L46,cula se ogromna razlika u odnosu na integrusu....
Dakle tu oko 50 evra -

http://www.itsvet.com/proizvod/creative-x-fi-xtrememusic/comp_comp_soundcard/39/26

naravno da ne izostavim ni xonara...:
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-xonar-dx/comp_comp_soundcard/20/88

to gledaj za ove pare,one xfi audio,i ove d1,itd ne gledaj uopste.

Ako oces da ides jos dalje do 100 evra,najbolje pogledaj:

http://www.itsvet.com/proizvod/creative-sound-blaster-x-fi-titanium-pcie-sb0880/comp_comp_soundcard/39/71
extra kartica za ove pare,
i to je to od creativa,

dalje do 100 evra imas xonare....:

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-xonar-hdav1.3/comp_comp_soundcard/20/95
ali ovo je vise za neki novi hi-tek risiver,a ne za stereo 2.0 kombinaciju...

ako ides preko 100 evra opet imas xonare...
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-xonar-d2/comp_comp_soundcard/20/105
i ultimativna kartica za 150 evra...
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-xonar-essence-stx/comp_comp_soundcard/20/83

To ti je to od creativa i asusa...
Imas i varijante drugih proizvodjaca....

ovo je cuvena prodigy,mnogo dobra kartica....
http://www.player.rs/product.php?ID=1785
http://www.player.rs/product.php?ID=464

gledaj tu na sajtu mozda ima jos nesto zanimljivo...

a imas i ovako nesto..:
http://www.artistsystems.net/mex/kategorija_sa_artiklima.php?glavna_kat=17&kat=113&pod_kat=153

pogledaj emu 0404.
ili npr M-audio revolution 7.1

eto ovde imas primere od 23-150 evra,gde mozes pazariti vrhunske zvucne karte,za uzivanje u muzici,naravno naj bitnije je tvoja namena slusanja,nisi naveo sta imas pa neznam ni sta da ti preporucim,ali iole normalnom decku,i realno druze max. da das 150 evra za xonar stx. Znaci to gledaj kao ultimatum.Nemoj preko toga jer ti je to,veruj mi,bacanje para!Dati za zvucnu sa konzolom npr emu 1616,i da na njoj slusas sinana sakica,i kazes brate koji zvuk.A onda vidis tu istu kartu kako neko sa njom snima u studio,i na njoj nakaceno 100 sprava...To je i namena takvih kartica,mada sa ovim karticama koje sam ti ja nabrojao mozes raditi i recording,i neku produkciju,i sve sto ti padne na pamet.Tako da srecno sa odabirom...

I ako mozes navedi koje zvucnike koristis.Pozdrav.Milunka
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milunka ako pogledam sta si naveo... 25.10.2010. 15:11 #256216

znaci od 40 - 60 evra....

realno te 3 i ne gledaj...

imas za tih 25 evra creative audigy se koju sam ti naveo.

ili nadji polovnu creative xfi extreme music,ili gamer svejedno.

ako ces da dajes 60 evra,dodaj jos 15 i uzmi xfi extreme titanium

Ako pak zelis xonar,onda samo xonar dx.I to ti je to.Nemoj mnogo da se zamajavas sa time,jer nisu tu razlike kao sa grafikom ili slicno....Ovo su samo mogucnosti prikljucaka i procentualno bolji zvuk u odnosu na kategoriju...Kao i recording mogucnosti.

E i daj navedi koje zvucnike si pazario...
Milunka Re: Re: Koju zvucnu od ovih izabrati za 2.0 zvucnike? 25.10.2010. 15:23 #256220

:: Slazem se sa Daumom,ako nemas zv.kutije od 1000e razliku neces bitno primetiti sa tim karticama sto si naveo,ili nesto iz creative palte,mislim na audigi i live 24 bit koje mozes da ucaris i za 1500 din sada,a rade za sve pare.E sada,ako si ,sto bi se reklo pravi audiofil,i ako imas kvalitetno audio pojacalo i zvucnike(da ne nabrajam markre) i ako se bavis profesionalno muzikom,snimanje...onda bih isao na creative E-MU ima dobrih polovnjaka za 100-njak evra
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: ::
:: :: Glavna svrha: slusanje muzike. (samo PCI slot dolazi u obzir,zato sam i naveo ova 3 modela
:: :: Asus Xonar DS (42 €
:: :: Asus Xonar D1 (55 €
:: :: Asus Xonar D1A (60 €
:: :: Na reviews kazu kako je zvuk kod sva 3 cist itd itd. Sad mozda postoje neke opcije kod skupljih zbog kojih se ne isplati uzimati je u mom slucaju jer mi ne trebaju,ne razumem se... Mada uzeo bih pre skuplju i da ima nesto sto mi ne treba od opcija a da ima bar malo bolje performanse od jeftinije za ono za sta bih je ja koristio

Brate kakavih 1000 evra ne blamirajte se i ne pricajte gluposti...
Ja sam sam planirao da pazarim neke bookshelf ili zvucne kutije oko 300-400 evra,i gde god da odem da vidim svuda je MADE IN CHINA>..AAAA...sve je na isti fazon,drajveri svuda slicni,unutra skretnice i kondenzatori su smesnog kvaliteta,i za one od 1000 evra,cesto dobijete samo bolju skretnicu i dizajn.Nista vise..
Doduse nadju se izuzetci,ali tako je to danas,opet ima lepih aktivnih monitora da se pazari,ali moj savet je svima pogledajte malo polovnu robu...
idite na
http://www.kupujemprodajem.com/Audio-TV-i-Video-1-kategorija.htm
pogledajte polovne komponente....
ima i domaci sajt za audiofile....
http://www.hi-files.com/forum/
i tu u dnu imate rubriku mali oglasi....

Tu mozete naci kvalitetna pojacala iz 80-90.-tih,i kutije iz tih godina sa punim drvetom,kvalitetnim komponentama,i drajverima od 8 do 15 incha.
Pritom su svi ti zvucnici napravljeni da traju dugo,i bilo sta ocuvano za 150 evra,sa pojacalom od oko 100 evra,pa da uzmete i neke kablove,dakle za 300 evra vi imate komplet koji cete moci da slusate narednih ko i zna koliko godina.Naravno treba biti obazriv prilikom kupovine,ali svi normalni audiofili ce vam sa tih istih oglasa dozvoliti da dodjete,pogledate i cujete komponente...
Ja sam isao,slusao,i naravno pazario tek kad sam odslusao dosta sprava.Naravno to nigde nebih mogao u kompjuterskoj radnji.A u audio radnji nema sanse za te pare naci neki low segment komponenti da nisu krs,za iole sta novo da moze da se slusa treba izdvojiti bare 700 evra na kombinaciju pojacalo + kutije. a to nemoze da zvuci kao polovno sto moze da se nadje za manje pare. Nikad....

IMa domaca firma Dayens.Oni su izuzetak po ovom pitanju.Naravno i oni kostaju,ali i vrede.
BlueSkyNIS ... 25.10.2010. 19:17 #256350

broj poruka: 860
Javi se na https://www.diyaudio.rs. Tamo se nalazi jedna fina ekipica koja će sasvim lepo da te posavetuje na ovu temu.

Pozdrav!

Windows-free with Fedora 12

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

rasha44 X-Fi Xtreme Audio 25.10.2010. 20:08 #256366

broj poruka: 1492
Imaš u Autom Kompjuteri i u GigaPrestolu
CREATIVE X-Fi Xtreme Audio - Bulk za 4.500 RSD. Bulk ti znači gola kartica, bez šarenog kartona koji se zove pakovanja. Ona će ti svirati za sve pare.
Samo, ako slušaš muziku u Mp3 formatu džaba si krečio. Tu ti ništa neće pomoći.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

bstaletic Milunka 25.10.2010. 21:32 #256408

Vidim da si upoznat sa kupujemprodajem... Da li si video Wharfedale E70 za 450. Shto njih ne bi uzeo, vidim da je to malo preko cene koju si namenio za kutije.

Mada bolje nemoj, jer sam ih ja zanishanio, a i shta ce ti tako krljav zvuk. :)

Milunka batali taj audio 27.10.2010. 16:52 #257021

ako uzimas vec nesto za te pare bolje se skrpiti za x fi extreme music polovan za 50 evra,ili nov titanium za 75 evra.
A umesto audia bolje uzeti audigy se i staviti od xfi drajvere...
Milunka Re: Milunka 27.10.2010. 16:59 #257028

:: Vidim da si upoznat sa kupujemprodajem... Da li si video Wharfedale E70 za 450. Shto njih ne bi uzeo, vidim da je to malo preko cene koju si namenio za kutije
:: Mada bolje nemoj, jer sam ih ja zanishanio, a i shta ce ti tako krljav zvuk. :
:: Anti-depressives controlling tools of your syste
:: Making life more tolerabl
Pravo da ti kazem za nove zvucnike i taj entry level,cesto nalazim da pise made in china.A cena komponenti ugradjenih unutra je mizerija...
Sta znam ja bih dao ove moje uz doblatu za jbl l86, ili l96.
Eventualno neki pioneer iz hpm serije dobro ocuvan. To su zvucnici koji su kvalitetni,u punom drvetu koji su napravljeni da traju.A pritom zvuce fenomenalno.od novih mozda bi pazario neki dayens ka2p,ili hds monitor.Za floorstander jbg nemam mesta....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs