Ljudi, ja sam u nedostatku prostora stavio subwoofer od X-540 na kućište. Bas zvučnik dođe tu negde iznad napajanja. Sme li to tako, da ne bude namagnetisalo se ovo ili ono ? Zvučnici su magnetically shielded ako to nesto znači u ovom slučaju.
ti komponente poskoče od sreće svaki put kad grune bas(još ako je neko lagano Jackie Chan kućište....)...Šalu na stranu, nisam stručnjak na zadatom polju, ali bih, onako laički, rekao da pokušaš da nađeš bolje mesto... Fiat iustitia, et pereat mundus
cak i sa smanjenim basom, vibracije su neizbezne, a to je smrt za hard disk, ne trenutna, ali postepena, okaci ga na zid, zasrafi nekako za sto, napravi policu, radi sta hoces, ali sklanjaj ga sa kucista, ne sme da stoji ni blizu monitora.
Stvarno, vibrira celo kuciste ( a jeste Jackie) kad prislonim ruku, cak i sa smanjenim basom. Znaci bedak za hardove, a? Steta, a bas sam ga idealno smestio. Mislim zvucnik :p
Neces imati ozbiljnijih problema,jedino sto kaze codeus,zavari memoriju i rokaj:)Sala mala. Neces imati problema sa napajanjem i compom(u magnetnom smislu),jedino vibracija moze da naskodi,nije dobro za komponente koje su u slotovima,ali parce spuzve izmedju kucista i vufera je dobitna kombinacija.
Gurnuo sam gumice za slavinu pod nogare vufera, a ispod zvucnika neko parce sper ploce. Prilicno je iskulirao vibracije, skoro da i nema, i to sam jos odvrnuo neki heavy. Cak i lepse zvuci zbog drveta. Inace ne slusam muziku preko njih, samo za igrice gde i nema konstantnih basova. Videcemo, ako bude vesnika problema prebacicu ga negde drugde. A vidis probacu i sa sundjerom.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.