Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Da li vredi kupiti ipod Touch?
STRANA 1 OD 2  
Flynn Da li vredi kupiti ipod Touch? 10.09.2010. 21:52 T29302

status: user
broj poruka: 249

Naime razmisljam da li vredi da kupim ovaj novi ipod touch 4g koji izlazi uskoro kod nas.
Za sada koristim HTC tattoo za slusanje muzike.
Pa me zanimaju prednosti i mogucnosti ipod touch-a koje se ne mogu procitati u karakteristikama. Znam da touch ima wifi, aplikacije, pregled fotografija, kameru....
Ali sta jos ima da je tolko dobro da ga vredi uzeti sem odlicnog retina displeja?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 10.09.2010. 22:05 #243821

broj poruka: 9121
Pa recimo da iPhone 4 kosta legalno kod nas 1500 e, ti mozes ocekivati cenu Touch-a oko 1000e - ne isplati se :). Za te pare mozes da kupis 2 laptopa :) i jos da ti ostane para :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Flynn lol 10.09.2010. 22:11 #243822

Alo ludace i pod touchod 8 gb kosta 230 $. Proslogodisnji model kod ans kosta 20 000 dinara. NOv ce kostati 25 000 dinara

-ShonE- re 10.09.2010. 22:19 #243823

broj poruka: 3529
Posto vec koristis tattoo, znaci navikao si na android, sto lepo ne prodas tattoo i doplatis pa kupis Desire, imaces extra fon, vrhunski display i multitouch i player za muziku. .)
raic Ludosti mudrosti 10.09.2010. 22:25 #243824

broj poruka: 9006
Uzmeš neki dobar telefon i imaš sve što ima ipod i još mnogo više, stvarno ne vidim poentu osim ako si apple fan. Bacanje para a svaku razilku u kvalitetu zvuka ako je uopšte ima ugušiće naši autobusi i kaldrma.

Od jabuka volim samo pite, savijače i rakiju.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

tata02 Re: lol 10.09.2010. 22:26 #243825

broj poruka: 845
Pitao si i čovek ti je rekao njegovo mišljenje, ujedno i moje, a ti umesto hvala ludače?! I daj link da vidimo gde to ima za 20000 hiljada dinara da se kupi bilo koji iPhone.

:: Alo ludace i pod touchod 8 gb kosta 230 $. Proslogodisnji model kod ans kosta 20 000 dinara. NOv ce kostati 25 000 dinar
::
gile23 ... 10.09.2010. 22:27 #243826

Pa kosta kod Amera iPhone 800$, a kod nas 1500 e, ajde mozda nece biti 1000 e, ali bez 600 e ne kreci da ga kupis :). Kod Amera Macbook pro najlosiji model 98k dinara, a kod nas 35k vise :).

Pozdrav!
Sub-Z Ljudi 10.09.2010. 22:32 #243827

broj poruka: 1621
koliko ja vidim malo brkate iPod i iPhone....
Fiat iustitia, et pereat mundus

Flynn ... 10.09.2010. 22:34 #243828

Aman ljudi ne pricam o ihpone uopste
Nego ipod touch..........mp3 plejer......sve sto i iphone bez mogucnosti telefoniranja

gile23 Re: Ljudi 10.09.2010. 22:43 #243829

Ne brkamo, nego kazem da je kod nas iPhone 4 legalno 1500 e, to je skoro troduplo skuplje nego u Americi, dakle slicna stvar ce se desiti sa iPod-om.

Po meni Mac je precenjen kod nas i kod Amera. Ali opet ako neko hoce laptop odlicne zavrsne izrade, dobrog OS-a, dobrih performansi (ne najboljih) po nekoj malo visoj ceni, da se razlikuje u drustvu onda je Macbook za njega, naravno samo po ceni koja je u Americi, ovo sto nasi ovde rade pa to je bruka.

@flynn ako su svi skoro Apple proizvodi skuplji kod nas nego u Americi, zasto ocekujes da ce iPod imati istu cenu kao u Americi. To jednostavno nije moguce :). Vidim u istyle da je cena stare generacije 25k, e sada pitanje je sa ili bez popusta :) i ako ovoliko kosta stara generacija, koliko ce kostati nova generacija.

Btw. zasto ne uzmes iPhone 4 kod sanera :).

Pozdrav!

:: koliko ja vidim malo brkate iPod i iPhone...
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
Flynn ... 10.09.2010. 23:04 #243838

U pravu si da je 25 000 stari model ali sa 20% popustom je 20 000.
Daju popust jer im stize uskoro ipod touch 4g.

Mikishon89 Re: Da neotvaram novu temu bez veze jedno pitanje... 10.09.2010. 23:09 #243840

broj poruka: 2416
Kakav je samsung sphone dali ga vredi uzimati imam nokiu n95 8gb?

Flynn .. 10.09.2010. 23:10 #243841

A za iphone 4 mi se ne daju pare. Ima druge stvari da se kupe. Preskupo je dati za telefon 700+ eura.

Daum ... 10.09.2010. 23:20 #243846

broj poruka: 12796
Ja bih dodao te pare za HD2 ili Desire. Imaju fenomenalan zvuk, a aplikacije za android su odlične... Ipod touch je po meni sakata naprava...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

gile23 Re: ... 10.09.2010. 23:23 #243848

Sacekaj, ako bude ista cena tipa oko 25k mozes da uzmes, ali vidi da li ti se to isplati, jer mozes da dodas jos para i da uzmes bruka telefon :).

Pozdrav!

:: U pravu si da je 25 000 stari model ali sa 20% popustom je 20 000
:: Daju popust jer im stize uskoro ipod touch 4g.
-ShonE- re 11.09.2010. 01:36 #243895

broj poruka: 3529
OK! Videli smo poentu, covek hoce mp3 player i to je to, primio se na ipod Touch i gotovo. I ja tako po nekad, ne mogu da se suzdrzim pa kupim neku spravicu, gadget ili sta li vec.
BTW ipod sigurno ne mozemo da poredimo sa bilo kojim telefonom zato sto je to jednostavno sprava cija je prevashodna namena pustanje muzike i uzivanje u istoj, tu mislim na kojekakve dzidza bidze kada je selekcija, pravljenje playlista itd. u pitanju. Sve je to super, e sad sa druge strane postavlja se pitanje koliko je to isplativo, mislim kupiti tako nesto i koristiti ga samo za muziku, eventualno slike i mozda nesto od video materijala(sto moze gotovo svaki iole bolji telefon danasnjice).

Sve u svemu, ono sto sam siguran, moralo bi da bude, jeste trajanje baterije, koje MORA da bude dosta duze nego na fonu, u suprotnom ovakvo nesto se ne isplati ni razmatrati kao opciju za kupovinu.

Ja imam Desire i na njemu baterija, ako se slusa muzika, mukotrpno cacka fon, malo wi fi neta, po koji razgovor, ne moze da izdrzi ni jedan dan... Opet ponavljam ako ipod moze da pruzi dugo slusanje muzike za sta je i napravljen, kupovina ima, uslovno receno, SMISLA.
Ovo je moje licno misljenje.
Daum ... 11.09.2010. 01:45 #243897

broj poruka: 12796
Zato sam i pomenuo HD2, jer Android na njemu traje 2 dana bez punjenja...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

Miletic ipod touch 11.09.2010. 02:51 #243900

broj poruka: 221
imam ipod touch 3g 32gb. Shvatam tvoju zelju da kupis ipod spravicu. Mogu sa tobom podeliti svoje utiske, a dalje je na tebi da odlucis sta ti treba, tako da necu puno o karakteristikama, vec samo utiske.

Pre ovog imao sam ipod nano 3g, i on je sluzio sasvim dobro. Kao dodatak zeleo sam spravicu koja je bila objedinjena u novom touchu. Sem muzike i videa, moguce je krstariti netom i skidati i igrati igre, na jedan zaista poseban nacin. Niti jedan telefon nisam video da se tako dobro snalazi sa web stranama, niti sam verovao da cu se igrati na njemu. Najveci nedostatak ipoda je zacudjujuce veliki: nema podrsku za Flash. Igre sto skidam su legalne ali besplatne, tako da ga nisam krekovao niti bilo sta slicno. Jedino se u app store prijavis kao da zivis u hrvatskoj, napravis legalan account, i skidas ono sto je dzabe, tj ono sto moze.
Baterija je solidna, mogu se odgledati 2 ili 3 nesto kraca filma bez problema, a sto se muzike tice, zavisi od nacina na koji slusas muziku: ukoliko imas plejliste koje ranije definises, baterija moze trajati i nekoliko dana visesatnog slusanja, ali ako volis da krstaris netom, igras igre i sl. trajace najvise jedan dan. Postoji interni zvucnik, ali odradjuje svoju svrhu. Nije za neko pustanje muzike, vec za Notification-e i sl.

Drugi veliki nedostatak je nemogucnost promene na sledecu pesmu a da ne palis ekran. To je kod nana bilo moguce jer su tasteri fizicki, ali kod ovog modela ne postoje takvi tasteri. Mozes samo prekinuti muziku i regulisati ton pomocu slusalica.

S obzirom na to zbog cega sam ga kupio, prilicno sam zadovoljan, i istakao bih par stvari: ispostavilo se da je postao najveci konkurent mom mobilnom, koga sve redje nosim, i koji vise lici na ukras, jer mi osim poziva i poruka nista vise ne treba, sto ranije nije bio slucaj. Takodje, veoma je jednostavan za skype i social networking. WiFi (koji imam kuci) radi odlicno, pa sa njega proveravam mail i obidjem neke web strane, kao npr youtube, vesti i sl. pa duplo manje koristim racunar. Ukoliko na mail posaljes word, pdf ili tako nesto, to mozes bez problema citati na ipodu, samo ako nemas neki poseban softver, ne postoji search document funkcija niti jump to page, pa nije za gledanje dokumenata sa vise od 30 strana.

Sto se tice rada OS, nisam imao problema. Jednom sam imao 30ak pokrenutih aplikacija, sto je malo usporilo rad, ali cim sam par pogasio, sve je radilo savrseno. Takodje razmisljaj o prostoru. Trenutno imam oko 100 aplikacija i samo one zauzimaju oko 7gb prostora.

Po mom misljenju ubedljivo najbolji gedzet koji mozes naci ako imas dobar pristup WiFi mrezi. Ako se odlucis za otkljuvavanje, prvo proveri da li model koji kupujes moze da se otkljuca.

Dodatak na ovom novom je kamerica, pa sad, ne znam kakva je. Cuo sam i da su poboljsali gaming. Ukoliko ti je potrebna naprava samo za muziku, pogledaj ovaj novi nano, jako dobro resenje. Ako dosta koristis mob i kucas SMS, iskreno bih ti savetovao da pogeldas jos malo telefone kako bi izbegao da nosas po nekoliko spravica u dzepu. :)
repsi re 11.09.2010. 03:22 #243901

broj poruka: 1276
odlican post Mileticu! slazem se sa tobom da je najbolji gadzet trenutno i ja sam za kupovinu istog! pozdrav

pajsgudgud Vredi kupiti 11.09.2010. 09:30 #243911

broj poruka: 3742
posedujem Ipod touch 8Gb i jednostavno zaboravim kada sam napunio bateriju. 12h slušanja bez problema. Kada kreneš da surfuješ netom i gledaš tjub to vreme se skrati na tri do četiri sata.

Plus mail, plus mape gradova koje su korisne ukoliko imaš neku public wi fi po centru grada (narvno ovo važi za inostranstvo jer kod nas wi fi kada postave to se odma razvali). Plus jailbrake i onda samo download.

U početku sam koristio sve to, sada samo mail i muzika ipak je to mp3 plejer pre svega.
support normality

Flynn ... 11.09.2010. 10:36 #243920

Hvala MIleticu na odlicnom postu, hvala shone na shavatanju problematike
Hvala pajsgudgud
Procitacu par review-a na netu o novom ipod touchu pa cu doneti odluku.

Ishmerish Evo mene sa spamovanjem 11.09.2010. 10:42 #243922

broj poruka: 7285
Imam ja trojku 8GB staru par meseci.

Pa da me nebi razapeli zbog mog sve veceg poriva da se oglasavam preko foruma, javi se na mail ako si zainteresovan.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Flynn Re: Evo mene sa spamovanjem 11.09.2010. 11:08 #243927

:: Imam ja trojku 8GB staru par meseci
:: Pa da me nebi razapeli zbog mog sve veceg poriva da se oglasavam preko foruma, javi se na mail ako si zainteresovan
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Poslao
Ishmerish Re: Re: Evo mene sa spamovanjem 11.09.2010. 11:19 #243930

broj poruka: 7285
back at you

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: :: Poslao
raic Al najgori debilizam koji sam video u poslednje vreme... 11.09.2010. 11:34 #243935

broj poruka: 9006
... je novi ipod nano. Rekalmiraju da poseduje multitouch a na onaj njegov ekrančić i ne može da stane više od jednog prsta. Urnebes

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

pajsgudgud Re: Al najgori debilizam koji sam video u poslednje vreme... 12.09.2010. 09:56 #244177

broj poruka: 3742
kada su napisali multi tač mislili su da možeš više puta da ga pritisneš xD
support normality

:: ... je novi ipod nano. Rekalmiraju da poseduje multitouch a na onaj njegov ekrančić i ne može da stane više od jednog prsta. Urnebes
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs