Da li je neko imao dodira sa gore pomenutim systemom? Isprecila mi se neka ponuda za 130 eura mogu da ga uzmem i jos + 30e za pojacalo koje nema svrhe uzimati po meni, vredi li to?Bas sam u nekoj fazi da uzmem neke logitech x-540 ali ovo mislim da je pametnija kupovina.. svugde po netu sto sam gledao svi hvale i hvale sistem da je vrhunski! ima opticki prikljucak sto mi je bitno jer bi ga ja upario sa ps3.. vidim svi imaju prigovora za dvd player ali to mi nije ni potrebno...znaci samo me zvuk interesuje! ako neko ima nesto da kaze bio bih mu jako zahvalan! pozz
edit: vidim sad bas da je ovo bilo na ceni od 700 funti kad je izaslo... sto nije malo..valjda ne moze biti lose..
Pojacalo i zvucnici = overkil svaki kompjuterski sistem...
19.08.2010. 14:33
status: user broj poruka: 1624
Ja imam z2300 2.1 i iskreno nikako nisam podnosio to sto samo ima basa i nista vise.Pa sam na njega nakacio sony zvucnike koje sam pazario nove za 5700 dinara.Model je ssb-1000.I to je tako furalo jedno godinu i po dana,zvuk je bio mnogo bolji.A onda sam igrom slucaja imao jedno pojacalo hitachijevo staro oko 30 godina,iz 80.-tih,dakle iz zlatnog doba hi fi - ja.I ajde posto sam uzeo da ga remontujem reko da probam kako furaju ovi zvucnici na njemu.Kada sam nakacio levi zvucnik i pustio,gledam po sobi,setam,ne verujem sta izlazi iz glupog mp3-formata,neki detalji,zvukovi,koje do tad nisam ni sanjao da mogu da cujem.Prikacim i drugi,pustim neki koncert,i bum sedim u sobi i nemogu da se odvojim od svega toga.pritom svi tonovi su tu.Ovi zvucnici imaju fr. opseg od 80hz-50khz.Kolicina detalja koja je izlazila iz pojacala koje je zrelo bilo za remont posto se javljao sum i 2 izlaza su otkazivala u stereu,bila je overkill po meni za bilo koji kompjuterski sistem,a cuo sam svasta.Pritom bas je nevidjeno dubok,i bez pojacavanja,njega ima u sasvim dovoljnoj meri,kao i svi tonovi koji su lepo usaglaseni,ceo opseg je tu,nista ne strci,a zvuk ne rusi zidove vec usi.Pojacavanjem basa,dolazim i do nivoa koji je mnogo bolji i od logitechovog vufera.Mislim ja sam se odusevio. Pazario sam u medjuvremenu Yamaha dsp-ax620,visekanalno pojacalo za 140evra,i sada uzivam u ovim zvucnicima jos vise.Yamaha pravi ispred ovih zvucnika jednu siroku stereo sliku,sa gomilom detalja,jednostavno nemogu ni sam da poverujem koji sam djavo imao logitech z2300. I sto sam mucio svoje usi..:-) Jos samo da zamenim i zvucnike i uzmem bolje,i mislim da cu biti miran narednih 20 godina.:-) evo ovde http://www.kupujemprodajem.com/Audio-TV-i-Video-1-kategorija.htm imas sirok asortiman polovnih uredjaja.Ja sam tu pazario pojacalo,tu se moze svasta naci,imas i ovde http://www.hifi-forumi.com/forum/viewforum.php?f=21&sid=01dc693198726481c0b818a1f5ea092e obavezno pre kupovine pogledaj sta uzimas,proveri,ima i tu ko ovde na oglasima foliranata koji bi svasta da uvale,a imas i postene ljude...
Sto se tice 5.1 sistema koji gledas,to za filmove i igrice je ok,ali sto se tice muzike i detalja,sumnjam da moze da prismrdi bilo kojem pa i 50 godina starom pojacalu i zvucnicima.Stvarno je razlika ogromna,jer upravo logitech u tim pojacalima navodi 10% Thd-total harmonic distorsion a i ostali proizvodjaci navode slicno,sto samo govori za sebe o kvalitetu ugradjenog pojacala. NARAVNO NE TREBA NI OCEKIVATI PUNO,od sistema koji kosta oko 80 evra,ili kolko vec,nisam ni gledao,5.1,jos ima pristojne snage,aktivan sistem,sve kad saberes,sve to lepo ispadne,ali da ima bolje,ima mnogo za slicne pare. Ja da nisam nasao sve polovno nikad ne bih menjao logitech,ovako kad vidim sta sve ima za relativno male pare koliko vredi,suludo mi je i ne zamislivo da neko uzme logitech Z-5500,ili npr neki GENIUS-5005,ili 6000.
Sto se tice tog sony-ja...sta znam,sigurno da je bolje od x-540 sto se tice zvuka... Component Video Out Super Audio CD Multi-channel playback (5 disc) S-Master Full Digital Amplifier 60w x 5 + 100 W (RMS10%)
Predpostavljam da je onda cena 160 evra,jer bez tog njegovog pojacala,opet ce ti trebati neko pojacalo da pokrenes sistem....Nije los sistem,ako pazaris obavnezno idi to da istestiras i cujes,jel vidim da je izaslo pre 10 godina.dakle ljudi koji su pisali komentare imaju ga po 7,8 godina.Ili ga prehvale,ili onaj kome je crkao ga ocrne :-).Svakako idi da poslusas pa sam odluci da li ti odgovara.
hvana Milunka druze na inputu! Problem je u tome sto ne mogu da odem da poslusam sistem jedino da mi posalje postom (u slucaju da ga kupim). Ali znam da me lik ne bi zajebao sigurno... e sad jos par pitanja imam..kazes da mora da se uzme pojacalo, zasto? jako bi los zvuk bio bez pojacala? ja ni ne znam koja je funkcija pojacala da budem iskren jer se stvarno ne razumem u zvuk.. ako imam pojacalo, da li moraju zvucnici u tom slucaju biti prikljuceni na taj dvd player ili ne? i da li bi zvucnici istodobno mogli biti prikljuceni na ps3 optickim kablom i na komp obicnim nekim kablovima? i sta je na kraju zakljucak... vredi li to/ne vredi? kazes da ima mnogo boljih u tom cenonvnom rangu..kao npr? daj neke predloge.. thx!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.