imam problem i ne znam ga resiti moze li mi neko pomoci? Naime, instalirao sam sp2 jer mi je bio sp1. Kada sam to uradio i restartovao masinu nestade zvuk. Ponovo sam deinstalirao sp2 i tu je zvuk, vratim sp2 nema zvuka, smor odem na my comijuter pa devise menager update audio drajevr i sve ostlale drajvere- kaze mi da ne moze windovs da nadje bolje drajvere nego sto ih sada imam. e jbga ali zvuka nema i dalje ali je slika tu. imam neku asusovu plocu M2N-X Plus tako pise. Sta da radim i kako da dobijem zvuk zna li neko?
ne razumem ovo `zvuka nema i dalje ali je slika tu` xD
Nego inace desava se da malko zabaguje driver za zvuk na xp sp2 ili sp3 :)
Nego blago nama uzmi ti odi na njihov sajt pa skini nove kompletno drivere ako ima, a pre toga uzmi recimo driver sweeper pa pobrisi sve drivere, pa taze instaliraj nove drivere. Samo da te upozorim da ce on ako oznacis sve da obrise, tako da spremi sve drivere da imas da ih reinstaliras. pozdrav
Samo uninstalisi audio drajvere,pa ih ponovo instalisi.Dakle,nemoj update...jer ih nece instalirati preko tih.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: imam problem i ne znam ga resiti moze li mi neko pomoci :: Naime, instalirao sam sp2 jer mi je bio sp1. Kada sam to uradio i restartovao masinu nestade zvuk. Ponovo sam deinstalirao sp2 i tu je zvuk, vratim sp2 nema zvuka, smo :: odem na my comijuter pa devise menager update audio drajevr i sve ostlale drajvere- kaze mi da ne moze windovs da nadje bolje drajvere nego sto ih sada imam. :: e jbga ali zvuka nema i dalje ali je slika tu :: imam neku asusovu plocu M2N-X Plus tako pise :: Sta da radim i kako da dobijem zvuk zna li neko?
A da probas da podesis zvucnjake ponovo znaci audio panel ili stav vec imas za podesavanje pa da lepo ponovo ubodes zvucnjake na njihovo mesto i istestiras ih.
Pogledaj da nemaš neki PCI device bez drajvera ili slično u System Devices. To obično rešava ovaj KB888111.
Pozdrav!
Vlada
:: A da probas da instaliras HD zakrpu za Win (pretpostavljam da je XP u pitanju) to je zakrpa oznake cini mi se KB888111, potrazi preko Google-t :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: :: ::
Najverovatnije je to problem. Mislim ad treba taj hd da ugasi u BIOSu. A i posle treba da stavish na disable u device manageru, tako sam uradio skoro sa istom plochom, da se ne bi klali u toku instalacije kao shto je @servicepc rekao.. Pa posle probaj da deinstalirash i ponovo instalirash drajver Mozesh proveriti u Realtek HD Sound Effect Manager da li je pravilno dodeljen izlaz za zvuk...
E ja sam pomeshao , nisam mislio na grafiku nego na neki audio hd koji ima na toj plochi. Sve napisano sam mislio za to, nisam prochitao lepo da je servicepc napisao `grafika`. Sada cu ti tachno reci kako se to zove, samo da pogledam.
U BIOS-u imaju stavke AZALIA Audio i Front panel select Audio. Nisam siguran koja je kombinacija sigurna ali mislim da treba da Front Panel Audio stavish na AC97. Ako i sada vidish HD audio u device manageru Windowsa, disejbluj ga pa deinstaliraj pa potom instaliraj drajver od zvuchne karte. Ako u control panelu mozesh da udjesh u sounds and audio device i da podeshavash onda najverovatnije treba podesiti izlaz u Realtek HD Sound Effect Manager. Ko je instalirao taj SP1, pretpostavljam da nisi ti?
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.