Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
HDMI Audio problem
STRANA 1 OD 1
nemanja09 HDMI Audio problem 17.06.2010. 05:10 T27529

status: user
broj poruka: 43
Desila se sledeća stvar - pre instalacije Realtek drajvera zvuk je regularno išao preko HDMIja na monitor, a onda se, kad sam instalirao drajvere, po podizanju Windowsa (7, 64bit) jednostavno izgubio zvuk... Kad svira nešto i otvorim Volume na taskbaru ekvilajzer se mrda samo što zvuk ne dolazi do monitora... Neka ideja? Predlog??

Imam nVidiju GTX470 i ASUS P6X58D-E ploču.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 17.06.2010. 05:33 #223220

broj poruka: 12798
Probaj ovako:

Desni klik na volume, playback devices.

Vidi jel ti detektovan HDMI Audio tu, i ako jeste, samo desni klik - Set as Default Device...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

nemanja09 Šoping! 17.06.2010. 06:51 #223224

broj poruka: 43
Haha, moguće je da je problem što nemam uglavljen audio kablić do grafe, mada je radilo pre instalacije drajvera.... Sutra u šoping pa ćemo da vidimo!
pekisa DRUGI PROBLEM 17.06.2010. 08:38 #223229

broj poruka: 40
Da se nadovežem na temu meni je problem da zvuk preko HDMI-ja koji je povezan na TV jednostavno prekida na momente što je neprijatno kad pustiš film u HD a očekuješ da lepo sve to i zvuči.
Kad prebacim audio na komp zvučnike sve je Ok. Najviše me boli što je to radilo u početnu najnormalnije a mislim da se poremetilo instaliranjem novih drajvera inače je Win7 x64 instaliran. Deinstalirati drajvere ???? ili neko jednostavnije rešenje???
pekisa DRUGI PROBLEM 17.06.2010. 08:39 #223230

broj poruka: 40
Da se nadovežem na temu meni je problem da zvuk preko HDMI-ja koji je povezan na TV jednostavno prekida na momente što je neprijatno kad pustiš film u HD a očekuješ da lepo sve to i zvuči.
Kad prebacim audio na komp zvučnike sve je Ok. Najviše me boli što je to radilo u početnu najnormalnije a mislim da se poremetilo instaliranjem novih drajvera inače je Win7 x64 instaliran. Deinstalirati drajvere ???? ili neko jednostavnije rešenje???
bunjevac re DRUGI PROBLEM 17.06.2010. 09:04 #223232

broj poruka: 578
Proveri hdmi kabel,probaj isključititi pa ponovo uključiti.Tako nešto nesme da se dešava zvuk ili radi ili neradi.Ako se problem pojavljuje kada gledaš neki film preko playera možda pomogne instalacija novih codeca.Treba još informacija da bi ti pomogli.

IceCream re 17.06.2010. 10:05 #223236

broj poruka: 791
ja sam imao problem sa zvukom na HDMI kablu nije nosio zvuk dok nisam sve ostalo pogasio

nije pomogla ni opcija da svi audio izlazi emituju zvuk
jel neko zna caju
bunjevac re 17.06.2010. 10:17 #223242

broj poruka: 578

Pošto je meni u windowsu namešteno da su mi zvučnici default ako želim da slušam zvuk na tv u moram da upalim tv da stavim u opcijama tv a na hdmi 1 i onda u sounds da podesim tv kao default.Ali ja nikada ne slušam zvuk na tv u jer je na kompu jedno 70 posto bolji zvuk.Imam genius zvučnike.
IceCream re 17.06.2010. 10:39 #223244

broj poruka: 791
neslusa se muzika na tv-u nego se gleda film a on je relativno udaljen od PC-a pa je nekako zgodnije da zvuk ide sa tv-a putem hdmi ulaza ,medjutim slike ima a tona nema

raic Ovako nešto 17.06.2010. 10:44 #223245

broj poruka: 9006
Došao crnogorac ocu u bolnicu a ovaj zanmoćao načisto, od bolesti i glas izgubio, jedva mrda.
I pitaju ga prijatelji i rodbina kad je izašao kako je stari a on lakonski odgovori: `Sliku ima - tona nema`

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Daum Re: Šoping! 17.06.2010. 16:04 #223291

broj poruka: 12798
Ako ti je radilo sve kako treba pre instalacije drivera onda ti ne treba kablić od karte do zvučne...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: Haha, moguće je da je problem što nemam uglavljen audio kablić do grafe, mada je radilo pre instalacije drajvera.... Sutra u šoping pa ćemo da vidimo!
Spike roll back 17.06.2010. 19:13 #223337

broj poruka: 223
rollback drajvera i picice ti ko ludo. Ako ne, to se i meni desavalo, udji u opcije i namestaji da ti nvidia bude default, mora da radi. Kakav dodatni kabl za zvuk, kad zvuk ide preko HDMI-a?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs