Konacno je K7N2 delta platinum `otisla u vecna lovista`. Kupio sam novu- staru Socket A plochu, Epox 8rdai3ipPro do kupovine nove masine, koja je zmaj u odnosu na MSI. Temperatura procesora je 36-45 u full loadu, i sve radi odlicno, osim zvuka. Posle gomile instaliranih drajvera za chipset, audio drivera, zvucna kartica ni jednom nije ispustila zvuk. Drajver se najnormalnije instalira, i Win nikakav problem ne prijavljuje, medjutin nema zvuka. Nemam originalni disk sa drajverima, vec `skidam` sa interneta, za nforce2 400 ultra i za Realtek zvucnu karticu /AC 97/. U cemu je stos? Da li je zvucna pokvarena, ili ja nesto nisam dobro povezao ili jednostavnom nemam pravi driver? Moze li neko da mi posalje na mail upustvo za ovu plochu u pdf- u, posto sa Epox- ovog sajta nista ne mogu da skinem. Jos jedna sitnica- kada je aktivan procesor iz kompa cujem tiho zvizdanje cije poreklo ne mogu da odredim. Da ki moze da se cuje ventilator na procesoru koji sam zamenio? Da li je mozda to u vezi sa zvukom Hvala.
Pogledaj na realtek cipu koja je oznaka,da li je mozda AD1980,ili neka drugi...Mada mi je malo sumnjivo posto su drajveri instalisani i pretpostavljam,uredno prijavljeni u device m.Proveri kablove pozadi gde su ustekani,zatim mixer,mozda je nesto mutirano...
So se tice zujanja:Otvori stranu kucista,pa lagano prstom zustavi kuler(uperi prst u sredinu kulera,jer ako zakacis rebarca,odose k` vragu) procesora,pa ces videti da li on pravi buku,ili je do kalemova/zavojnica na samoj ploci.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Konacno je K7N2 delta platinum `otisla u vecna lovista`. Kupio sam novu- staru Socket A plochu, Epox 8rdai3ipPro do kupovine nove masine, koja je zmaj u odnosu na MSI. Temperatura procesora je 36-45 u full loadu, i sve radi odlicno, osim zvuka. Posle gomile instaliranih drajvera za chipset, audio drivera, zvucna kartica ni jednom nije ispustila zvuk. Drajver se najnormalnije instalira, i Win nikakav problem ne prijavljuje, medjutin nema zvuka. :: Nemam originalni disk sa drajverima, vec `skidam` sa interneta, za nforce2 400 ultra i za Realtek zvucnu karticu /AC 97/. :: U cemu je stos :: Da li je zvucna pokvarena, ili ja nesto nisam dobro povezao ili jednostavnom nemam pravi driver? Moze li neko da mi posalje na mail upustvo za ovu plochu u pdf- u, posto sa Epox- ovog sajta nista ne mogu da skinem. :: Jos jedna sitnica- kada je aktivan procesor iz kompa cujem tiho zvizdanje cije poreklo ne mogu da odredim. Da ki moze da se cuje ventilator na procesoru koji sam zamenio? Da li je mozda to u vezi sa zvuko :: Hvala. ::
Najverovatnije fale 2 džampera na front audio konektoru koji se skidaju kada je isti prikačen. Vizuelno ustanovi konektor na samoj ploči i ako ih nema to je uzrok što nema zvuka. Treba da budu kratkospojeni pinovi 5 i 6 kao i 9 i 10 (levo i desno od nepostojećeg pina br.8)
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.