jel bi mogla mala pomoć, ako neko zna.. elem, kućište je nzxt gamma, i ma prednje priključke za zvuk, ali samo zeleni i crveni.. e sad, na tom kablu koji se kači na ploču, imaju dva 8-1pin priključka, na jednom piše `hd audio` a na drugom `ac 97`, međutim ja koji god da zabodem na ploču, meni prednji panel ne reaguje? gde zapelo!?
ma uspeo sam već da ga sredim.. ja kao čitam uputstvo za ploču, al izgleda nisam čitao ono što treba.. ispostavilo se da koji god ubodeš radi, samo ako se ubode `hd audio` onda se mutiraju zadnji priključci kad se ubodu sluške, a na `ac 97` ne.. mada mi na pamet ne bi palo da treba da se odčekira ono što napisaše, totalno je nelogično al hvala prike u svakom slučaju za uložen trud .-)
Taman sam hteo da ti napisem za AC`97 prikljucak :))))
Za mutovanje zvucnika, kada su prikacene sluske, imas u Realtek Control Panelu, eh sad.....negde, da cekiras mute speakers when front panel....nesto....is plugged. Ili slicno tome. Pokusaj sa tim. I pogledaj da li ti je ukljuceno detektovanje prikljucaka: kada nabodes zvucnike da ti prijavi izbor (lineIn, LineOut, Microphone), tj. sta zelis da ti je na tom prikljucku. Logicno zvucnici za Line Out.
:: ma uspeo sam već da ga sredim. :: ja kao čitam uputstvo za ploču, al izgleda nisam čitao ono što treba.. ispostavilo se da koji god ubodeš radi, samo ako se ubode `hd audio` onda se mutiraju zadnji priključci kad se ubodu sluške, a na `ac 97` ne.. mada mi na pamet ne bi palo da treba da se odčekira ono što napisaše, totalno je nelogičn :: al hvala prike u svakom slučaju za uložen tru :: .-)
e al vidiš, to mutovanje zvučnika radi SAMO na `hd audio`, i da bi radio front panel MORA da se ugasi `front panel jack detection`.. ovo kažem ako još nekome bude zapelo.. ne znam što, ali tako jedino i radi.. tako kaže sitna knjiga B-)
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.