Da li neko zna kakav kabal je potreban za digitalno vezivanje pc kartice na 5.1 a/v risiver? Izlaz sa kartice je normalan 3,5 mm spdif out, a na risiveru je koaksijalni digitalni RCA. Ja sam napravio neki, ali sam dobio samo stereo, odnosno cuju se samo frontalni zvucnici.
A poenta je, naravno, dobiti 5.1 zvuk.
Ako neko sigurno zna sta tacno treba, pre nego sto kupim ili mi naprave pogresan kabl. Ovaj sto ne radi mogu i sam, a pogresan, koliko citam, moze cak i da osteti risiver.
Koji model kartice je u pitanju? Proveri na creative sajtu da li uopste imas 6-kanalni izlaz preko spdif na toj karti. Na dosta modela je samo stereo preko spdif-a.
Procitaj i mala slova!
Primer: `Supports SPDIF Out for STEREO Digital Speaker/ connection with Creative Digital I/O Module (sold separately)`
EDIT:
Ovo je ono sto tebi u stvari treba [ili nesto sl. zavisno od kartice]:
Instaliraj najnoviji ac3 filter kodec sa neta. U njemu imas podosta opcija vezanih za spdif i za podesavanje 5.1 kanala. Ja sam uspeo kroz njega da provucem dts zvuk bez problema na risiver naravno samo ako ti je output dts.
Instaliraj najnoviji ac3 filter kodec sa neta. U njemu imas podosta opcija vezanih za spdif i za podesavanje 5.1 kanala. Ja sam uspeo kroz njega da provucem dts zvuk bez problema na risiver naravno samo ako ti je output dts.
Kartica je Audigy 1 SE. Pokusavam da pronadjem da li ima 5.1 digital output. Mislio sam da sve imaju. A ovaj Creative-ov modul tesko da moze da se nadje.
@Todor Druze, koju karticu imas da kupim takvu, ukoliko se ispostavi da ova moja nema?
p.s. Da li postoji neki drugi nacin da se to izvede, analogno? Ne mora digitalno, to mi je samo izgledalo najjednostavnije s obzirom da risiver nema 3,5 mm ulaze.
Lujo, u pravu si, nema: Supports SPDIF Out for Stereo Digital Speakers or SPDIF In/Out with Creative Digital I/O Module (sold separately) Bedak.
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.