Imam trenutno SonicGear Tatoo 333 zvucnike, vrhunski zvucnici za ulozen novac! medjutim imam sa njima isti problem kao i svim prethodnim zvucnicima, samo sa ovim problem postaje nepodnosljiv.
kada su upaljeni iz njih se cuje brujanje. okretanjem potenciometra i pojacavanjem brujanje se pojacava. ne zujanje ili sustanje, vec nizak zvuk... brujanje :) cuje se i iz woofera i iz satelita (2.1 sistem). definitivno problem nije do kompijutera posto i kada nisu povezani komp bruje. dakle ukljuceni samo u struju. kao vrhunac svega povremeno hvataju neku radio stanicu i sve to je toliko glasno da ne mogu film da pogledam, o muzici i da ne pricam... dve pesme paralelno...
dal je problem do zvucnika? pa moze odredjeni majstor nesto da im uradi... dal je problem do struje? pa UPS moze da mi uradi posao...
i na kraju! zivim na poslednjem spratu zgrade. pod uglom od otprilike 45 stepeni na nekih 10-15 metara na krovu zgrade se nalaze radio i tv odasiljac i neke antene za internet. sve zajedno oko 40 antena, sto tanjira, sto repetitora! radio stanica koju zvcnici hvataju nije radio koji ima antenu na krovu! dal ovo moze da mi pravi problem?
nadam se da neko ima ideju o ovom komplexnom problemu.
1.problem imas i kada su zvucnici iskljuceni iz kompa - znaci nije problem u kompu 2. problem si imao i sa drugim zvucnicima - ni u njima nije problem da li imas slican problem sa jos nekim uredjajem u stanu tipa muzicki stub, tv... probaj da ih odneses kod nekog ortaka pa vidi kako tamo rade (i uzmi njegove pa probaj kod tebe) probaj druge uticnice/faze zovi elektrodistribuciju baci bombu na krov ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
ni tv ni stub... nista drugo. samo zvucnici i samo u mojoj sobi. koja je najudaljenija od krova i antena. sto mi nema logike da mi antene prave problem u najudaljenijoj sobi i nigde drugo.
a jel si probao uticnicu u iz druge sobe produznim kablom/zvucnike u drugoj sobi na tvoju uticnicu? blizu smo da izolujemo problem :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: ni tv ni stub... nista drugo. samo zvucnici i samo u mojoj sobi. koja je najudaljenija od krova i antena. sto mi nema logike da mi antene prave problem u najudaljenijoj sobi i nigde drugo :: :: probao sam i sa zamenom uticnica i isto je ::
na uticnici u drugoj sobi radi savrseno tj. brujanje se cuje samo kad stavim uvo bas blizu zvucnika i pojacam na max. uglavnom radi.
kad sam vracao kod mene u sobu provalio sam da woofer kad je sam upaljem samo bruji jako, a kad dodam jedan satelit iz njega pocinje da se cuje radio i pojacava brujanje woofera. kad dodam i drugi satelit sve se duplira...
to brujanje sto se cuje je 50hz iz 220v mreze, e sad to nikako ne bi smelo da dopre do zvucnika. e sad moze da se cuje malo ako imas gomilu kablova oko zvucnika, ali ne toliko koliko ti opisujes. probaj da sklonis sve kablove i uredjaje bar metar od zvucnika, ocigledno se pojavljuje interferencija sa necim. sto se tice hvatanja radija, moracu da te razocaram http://www.deadpris.com/2009/03/17/it-show-disappointment-sonic-gear-speakers/ pretpostavljam i da vriste kao nenormalni kad treba da ti zazvoni mob? probaj da ih reklamiras, ako ti uvaze reklamaciju dodaj malo para i uzmi nesto brendirano tipa Altec, Creative, Logitech... meni http://www.itsvet.com/proizvod/altec-lansing-4100/comp_tehn_speakers/97/124 sviraju vec 2 godine, placeni tad 85evra, a veruj mi sad ih ne bi prodao ni za 100 :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: na uticnici u drugoj sobi radi savrseno tj. brujanje se cuje samo kad stavim uvo bas blizu zvucnika i pojacam na max. uglavnom radi :: :: kad sam vracao kod mene u sobu provalio sam da woofer kad je sam upaljem samo bruji jako, a kad dodam jedan satelit iz njega pocinje da se cuje radio i pojacava brujanje woofera. kad dodam i drugi satelit sve se duplira.. :: :: jesam ti pomogao koliko :: ::
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.