Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Neobjasnjiv problem sa Creative XTREME MUSIC..
STRANA 1 OD 1
JE3A Neobjasnjiv problem sa Creative XTREME MUSIC.. 27.03.2010. 02:08 T25580

status: user
broj poruka: 913
Kupio sam ovu karticu i ja je lepo ubacim u mashinu kad ono nista,kao da je nema.
Reinstalirao sistem Win XP SP2, kad opet isto.
Reko daj da probam sa Windows 7..
Opet isto!
Reko mene neko zajebava, mozda Bill Gates..
Zovnem coveka, objasnim mu-kaze da je kod njega radila u mashini.
Probao on kod njega u staroj mashini i radi.
Nije bio lenj pa probao na drugoj,kad isti slucaj kao kod mene!
Sad smo obojica u chudu, ne znamo sta je..
Ne vidi se kartica u Device Menageru,kao i da je nema.
A kod njega u staroj mashini radi..

Ima li neko ideju o cemu se radi???
Jako cudno, reko ovo je xtreme music twilight edition..

P.S. Moja ploca je ASUS M2N-X plus, ona kod njega gde mu radi ne znam (mogu da pitam).

Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dule2303 re 27.03.2010. 02:59 #199670

broj poruka: 84

proeri da li ti je u biosu iskljucena integrisana zvucna
JE3A re 27.03.2010. 03:22 #199673

iskljucena..

Pisko Veselo... 27.03.2010. 07:57 #199702

broj poruka: 6654

Menjaj je za ATI 5850 i dodaj potreban broj Milka čokolada i toblerona, isti problem ima lik sa drugm hardverom. Uzeo bi ja, ali nisam u bg pa me pokvarenjaci pretekoše, sve uz zezanciju...

Ako ti ne treba grafulja, a BAŠ si zapeo da imaš zvuk na računaru ( ), onda, na čist OS instaliraj drajvere ako je to tako moguće (neki stvarno neće ako ne prepoznaju hardver) pa tek onda ubaci karticu i upali machinu.... ja sam Creative izbacio iz kompjutera, a istorijat je da sam povremeno imao problema u winxp sa drajverima, čak jedno vreme sa BSOD-ovima koji su po mom, nedokumentovanom, iskustvu bili rezultat update-a koje sam instalirao (service pack-ova ali i običnih, pojedinačnih) i kašnjenja creative-a da ih prilagodi tim promenama.... i, kao sledeće, tri puta mi se desilo nakon instaliranja k-lite mega-šuga-buga kodek-paketa... jednom čini mi se, dupe mi pomerilo i nije NIKAKO hteo da se instalira drajver koji sam do tada koristio. Ovo je sotverski savet, mada mu dajem malo šanse da uspe i ja sam.
Druga ideja je također softverska a zove se Ubuntu.... probaj, ne boli, čisto da bi znali da nije do Bilija, ali, ako je do konflikta došlo na nivou BIOS-a ploče i to tako da ista nije uspela da raspodeli resurse ili ih nema dovoljno (IRQ-e), onda....
Treći savet je: ako je moguće, promeni slot (a što ne bi moglo....) i to tako da izbaciš iz računara sve druge kartice, isključiš u BIOS-u com portove i paralelni port (kao stvari koje niko ne koristi u 90% slučajeva a rezervišu IRQ), ako treba, resetuješ automatsko podešavanje raspodele IRQ koje je uradila ploča ili je čak, ručno podesiš .... a za to ti je potreban MANUAL za tu zvučnu u kome ti je bitan podatak koliko IRQ-a proždire ta kartica i MANUAL ploče, da bi znao šta se i sa čim deli u ploči od resursa pa da, eventualno, probaš da nateraš ploču da progleda i vidi karticu.... posle sve ide samo od sebe.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DmasteRNo1 Jesi li siguran da je MUSIC 27.03.2010. 08:56 #199708

broj poruka: 6103
pošto nisam siguran da takva karta postoji. Ja sam u sredu kupio Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCIe, ubo je u PCIe 1x slot iznad grafičke, uključio komp i Win7 x64 ju je odmah prepoznao, ali ne kao Creative. Tek posle update-a, prepoznao ju je kako treba i sve šljaka super. Nema nikakvog sudaranja sa integrušom, pošto nju moram da držim uključenom zbog TV karte (Creative nema CDin konektor na sebi). Zvuk je definitivno puniji nego na integrisanoj, tako da sam ja sa ovom kartom zadovoljan.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

imarkovic > JE3A 27.03.2010. 11:09 #199734

broj poruka: 19020
naravno da postoji extreme music, mnogo je jaca od audio, elem, JE3O, jesi probao da uradis CLR CMOS, i da bocnes u neki drugi slot, za pocetak, nek ti ostane zabodena samo graficka i ova zvucna, pa probaj...

JE3A re... 27.03.2010. 11:30 #199738

@pishko

Druze, imas neki po meni cudan smisao za humor-nista te nisam razumeo u prvoj recenici.
No, to je manje bitno, a i jutro je pa... (nema ljutis)
Imam OK zvucnike (one Genius drvene SW 3600 120W, a ne one sto riknjavaju stalno), pa mi treba i dobra zvucna da bi sve radilo kako treba.
Ne citas izgleda druze -dva puta sam instalirao cist OS (XP i WIN 7), samo to i ne vidi karticu u Device Menageru. Samo OS i nista vise i nema je.
Nema to veze sa Ubuntuom, covek je probao i na drugoj mashini kod sebe i ista prica.
Promenio sam bio i slot, to mi je prvo palo na pamet ali nista-ista situacija.
Imam samo graficku i stavio sam bio tu karticu, ostalih kartica nemam u kompu..
E sad, nisam sredjivao, tj. iskljucio te paralelne i serijske portove.
Moguce da je do toga-to bi bila poslednja solucija.
To cu da probam.
HVALA DRUZE NA SAVETIMA, namucio si se oko pisanja i razmisljanja od ranog jutra-stvarno ti hvala puno, probacu kao sto si rekao.

@ DmasterNNo1
Siguran sam da je music jer sam je kupio polovnu i proverio sam na netu da li je to to sto kupujem-mnogo je bolja od X-Fi Xtreme Audio, citao sam review-ove po netu itd.

@ imarkovic
Nisam uradio CLR CMOS, moracu i to da probam!
HVALA NA SAVETU DRUZE!

Hvala svima sto se se pomucili, probacu kao sto ste rekli, pa cu da vas izvestim o situaciji.
Pozdrav!

Pisko Informisanje 27.03.2010. 11:57 #199752

broj poruka: 6654
Nije humor čudan ako pročitaš post iznad tvog, o 5850 koja se licitira za milku i toblerone.... al` nema veze.
I za windows sam viedeo, al` ajde.... da napišem. Ubuntu nemoj da prenebregneš, jer, ako je uopšte problem u IRQ linijama koje raspoređuje i BIOS ali i OS, onda ima smisla da probaš i sa nečim što koristi drugu filozofiju od wndows-a.
Com porti parallel port sam naveo kao stvari koje bezveze zauzimaju resurse tj. IRQ rezervišu samo za sebe, pa, ako ima nekih konflikta, nekada je oslobađanjem ova dva rešen problem.
Probaj clear CMOS, i on će napraviti ono na šta ja ciljam: da se u BIOS-u resetuje, prisilno, sada napravljen raspored IRQ-a i prepoznatog hardwera, imaš to u settings, obično tamo gde te pita i da li sa resursima upravlja OS ili ne, ili, da li je OS sposoban da upravlja resursima i slično, zavisi od BIOS-a i ploče. Tu bi trebalo da se nalazi i podšavanje vezano za resurse, oš` ručno, ili automatski, hoće li ploča ili operativni sistem i, da li sve da resetuješ i probaš ispočetka.....
Ostaje i još jedna mogućnost: ta stvar nije ispravna 100%.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs