Vidim da ljudi dosta hvale ovu zvucnu karticu pa se mislim da li da je uzmem.Sada imam Soundblaster audigy SE zvucnu i Labtec pulse 485 2.1 zvucnike. Da li cu osetiti neku razliku u zvuku izmedju ove stare,koju bih prodao i ove Asus Xonar DX kad bih je uzeo? Jel vredno cimanja? Prvenstveno mi je bitno zbog muzike i filmova tu i tamo.
al sam ipak pazario creative x-fi titanium fatal1ty champion edition, znaci brutalna kartica. ipak je creative keva za zvuk, rekose mi mnogi. odvoj jos malo kinte i pazari nesto iz x-fi serije !
Ja od Asus-a sto jedino mogu da preporucim je Xonar Essence koja je stereo kartica i za nju mogu da garantujem da odskace od svih kartica po komponentama na njoj. E sad ako ides na 5.1, 7.1 kartu, a imas 2.1 zvucnike ipak bih isao na X-Fi. Takvim zvucnicima sasvim odgovara X-Fi xtreme music. Asus ima sigurne drajvere, ali nema software kao creative. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
@Antonije, sto se tice tog `fatal1ty champion k***c palac edition` to je samo marketing. Ono sto zaista vredi kod Creative je X-Fi Elite Pro samo sto je on 300e.
Mozes pogledati M-Audio ili E-MU, mada su one vise orijentisane na kreiranje i editovanje zvuka nego reprodukciju, ali su i dalje kvalitetne karte preciznog zvuka. Imas solidnih jeftinijih modela. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Pa citao sam razne ocene po netu,kazu da je ta ASUS Xonar DX najvise daje za toliko para koliko se da i da je veoma blizu toj Creative X-Fi xtreme music.Trazio sam tu xtreme music po netu u nasim prodavnicama,nigde je nema a i ona mi je bila prva opcija za kupovinu.Zato sam sad nasao tu Asusovu zvucnu i kazu da super shljaka i da je best buy zvucna trenutno :) Samo mi je bitno to da li ima smisla i da li cu osetiti razliku u zvuku,nista vise.
Naravno da ces osetiti razliku, ali ne znam koliko jer ti 2.1 zvucnici koje posedujes ne mogu mnogo da pruze. Ja sam sa xtreme gamer presao na xonar essence i osetio razliku, s tim sto je kod mene amp i hi-fi kutije. Neces pogresiti sta god da uzmes, ali bih licno isao na Creative zbog nekih softwareskih poboljsanja zvuka (X-Fi Crystalizer - koji ti stvarno moze doneti poboljsanje tim `pc zvucnicima`) i EAX4.0 (ako igras igre) koje asus nema.
Ja sam pre koristio ekvilajzer, ali sa ovom asusovom nemam potrebe jer je zvuk jako dinamican i koliko god da je muzika zahtevna ne dolazi do gubitaka. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Boze (kojeg nema), kako je tuzna stvar - nabavka externe...
01.03.2010. 23:13
status: user broj poruka: 11001
zvucne karte pored postojece, interne, koja radi svoj posao kako treba. Dajte malo pocnite da slusate muziku, obrazujte svoj sluh, probudite to malo dushe... Za te Cece-Pice-Boce, turbo - mace - mice - fuxice-ondulirane pudlice koje `slusate`... dovoljna je i kanta od plastike sa kineskim tranzistorskim AM prijemnikom u sebi. Tih stotinjak euroa ulozite u casove muzickog obrazovanja, saznajte da postoje Glenn Gould, Miles Davis, Jimi Hendrix, Robert Fripp, Brian Eno, Astrud Gilberto, Bojan Zulfikarpasic, John C. Mellencamp... - - - - - - - - - al` stono kazu, mozda ja i nisam bas najbolje obavesten...
Re: Boze (kojeg nema), kako je tuzna stvar - nabavka externe...
02.03.2010. 03:54
status: user broj poruka: 131
batali se corava posla i glupih komentara kad ne znas o cemu besedimo !
LOL !
:: zvucne karte pored postojece, interne, koja radi svoj posao kako treba. Dajte malo pocnite da slusate muziku, obrazujte svoj sluh, probudite to malo dushe... Za te Cece-Pice-Boce, turbo - mace - mice - fuxice-ondulirane pudlice koje `slusate`... dovoljna je i kanta od plastike sa kineskim tranzistorskim AM prijemnikom u sebi. Tih stotinjak euroa ulozite u casove muzickog obrazovanja, saznajte da postoje Glenn Gould, Miles Davis, Jimi Hendrix, Robert Fripp, Brian Eno, Astrud Gilberto, Bojan Zulfikarpasic, John C. Mellencamp.. :: - - - - - - - - - :: al` stono kazu, mozda ja i nisam bas najbolje obavesten... :: :: ::
To sto ti pises je uvreda za neke ljude, ne poznajes ove momke i ne znas ni sta slusaju. Zakljucili smo da ne znas nista o muzici jos ranije. ende ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.