Nabavio sam jako kvalitetan sistem 5.1 i sad bi okachio zvuchnike na zid( po cjoshkovima sobe) pa me zanima a na googlu nisam nashao na koju visinu je najbolje okachiti zvuchnike i dal je uopshte to bitno. Kontam da jeste. Ako neko zna neshto vishe o ovome pomocj dobro doshla.
... neke osnovne stvari na koje treba obratiti paznju: 1. visokotonci u visini usiju 2. svi zvucnici koji emituju gornji deo spektra trebali bi biti odmaknuti od zidova koliko to prostor dozvoljava 3. subwoofer OBAVEZNO na pod, pozeljno u ugao sobe 4. svi (sem woofera) jednako udaljeni od slusaoca 5. ugao levi front- slusaoc- desni front ~60 stepeni 6. levi i desni rear otprilike isto kao frontovi, naravno pozadi napominjem da nijedno od ovih podesavanja nije kriticno, vise treba na njih gledati kao na smernice koje u teoriji daju dobre rezultate. u praksi treba poci od ovoga pa finim doterivanjem naci odgovarajuci polozaj
efekat horne, http://en.wikipedia.org/wiki/Horn_loudspeaker . refleksije od zida uglavnom pojacaju najdublje basove, ali mogu i da zamute mid-basove, opet nista bez eksperimentisanja. meni woof stoji ispod stola, ispod dela sa fiokama, sa zvucnikom okrenutim prema cosku, ima poprilicno refleksija dok ne ispliva napolje. http://img522.imageshack.us/i/subj.jpg/ ps. ne radi ti link, bar kod mene ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Kod mene je kao sto je Mixx naveo :: Kao na slic :: Samo je woofer ispod centralnog i `gadja` u mene :: Kakav je efekat ako je u uglu kao na slici???
svih 5 satelita su jachine 30w 8oma pa me zanima koji kabal uzeti za njih poshto imaju one zhabice(crna i crvena) u koje se samo ubaci kabal. Jel ima neke veze debljina kabla za zvuchnike.
za satelite je 2x1,5mm i vise nego dovoljno. kupi onaj providni zvucnicki kabl i pazi da ne okrenes polaritete, znaci +na+, -na- ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: svih 5 satelita su jachine 30w 8oma pa me zanima koji kabal uzeti za njih poshto imaju one zhabice(crna i crvena) u koje se samo ubaci kabal. Jel ima neke veze debljina kabla za zvuchnike :: :: poz
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.