Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Ajmo audiofili da razmenimo iskustva i utiske
STRANA 1 OD 1
bstaletic Ajmo audiofili da razmenimo iskustva i utiske 13.02.2010. 19:26 T24516

status: user
broj poruka: 1889
Od skoro sam pocheo da se interesujem za hifi.
Do sad sam imao 2 Technics pojachala (SU-V8 i SU-Z22) i jednog pioneera (ST-S4), i Aurex i Technics tunere, od zvuchnika imam Maratz HD550, Bang&Olufsen i neke matore shto je cale ruchno pravio.
Utisci:
Technics SU-V8: Prvo pojachalo koje smo uzeli, pao sam na dupe kad sam ga chuo.
Technics SU-Z22: Mali sitan i losh (toliko je i koshtao).
Pioneer ST-S4: Dobro je ali ne vredi vishe od 130e plafon, mnogo mu fale bass-ovi (i pored dodavanja nema ih, jednostavno pojachalo ne mozhe da tera lepo bass).
Tunere smo jednom ukljuchili, mogu da kazhem da rade kako treba.
Ovi ruchni zvuchnici su tanki (pravio ih moj cale kad je imo 15 godina). :)
Marantz je vrk (on je bio uparen, na slepo, sa SU-V8)
Bang&Olufsen je jedno 30% tanji od Marantz-a ali je prilichno dobar
Sve u ssvemu od ovoga shto sam probao gotivim Technics-a za pojachala, za zvuchnike sam probo samo ona dva navedena tako da nemam mnogo iskustva (slobodno mozhe da se kazhe da ga nemam u opshte).

Na red je doshla kupovina novog pojachala. U uzhi izbor su ushli kenwood ka 8100 i rotel ra 1312. Rotel ima damping faktor 70 ali nije dual-mono i ima manje podeshavanja (turnover i ostale zezancije), dok Kenwood ima vishe zezancija oko podeshavanja tona, ali ima damping faktor 50.
Za neupucene, damping faktor je ukrakto `preciznost upravljanja zvuchnicima`
Shta bi mi preporuchili od ova dva? i naravno iznesite svoje utiske o vashim audio komponentama.

Intel i3 530 box
Gigabyte Radeon 5750
Kingston 2GB ddr3 @ 1333
GA-P55-UD3
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 13.02.2010. 20:57 #188852

broj poruka: 1797
Technics ima svoje fanove kao i svaki brend, ali vecina modela te firme su vise konfekcijski proizvodi. Naravno postoje i oni koji nisu, ali takvi modeli imaju svoju cenu.

Sto se tice ampova:
NAD C326BEE
Rotel RA-04 (05 ako ti je daljinac bitan)
Marantz 6003 (7003) - ne znam koliki ti je budzet
Denon PMA710AE
Ovo je budzet varijanta, ali su sve dobri ampovi.

Koje zvucnike kacis na amp?

Edit: Sad videh sta je uslo u uzi izbor. Planiras polovne komponente ili nove?
Posto ovaj rotel vredi preko 1000 USD, onda imas veliki izbor, ali jako je bitno koje zvucnike ces zakaciti na kakvo pojacalo.

Po nekom mom rezonu, snaga pojacala da bude duplo manja od snage kutija.
Ne treba ti pojacalo od 1000e, ako ces na njega da zakacis kutije od 500e, vec obrnuto.
E sad misljenja kod audiofila po tom pitanju se razlikuju.

nemamime re 13.02.2010. 23:18 #188899

broj poruka: 294
Ja muziku slusam na B&W 801 sto su mi ostali iz nekih davnih i mnogo lepsih vremena, prikaceni na cevno predpojacalo conrad johnson (takodje u godinama) i Krell monoblokove. Isto ti je jako bitan izvor zvuka kao i kablovi (pijacne i one koji idu uz komponente zaboravi) nego kupi neke od renomiranih proizvodjaca.
Uglavnom najvise ti izbor zavisi od budzeta i strpljenja sa nadjes pravu stvar na nasim prostorima.
I ne kupuj nista dok nisi cuo kako svira, subjektivni osecaj je najbitniji!

Skoves To lutko 14.02.2010. 00:30 #188907

broj poruka: 237
Aj da dam licni opis:

Marantz SR 3000
Marantz DV 3002

Front - Mission m32i
Rear - Mission m30i
Central - Schneider neki za sad, na njegovo mesto dolazi Mission M3C1i
Sub - Simply Cinema SUB 125 ,njega ne menjam nikad pravi mali atomski mrav.

Kablovi su od kanibala ako bog da posle investicije jos da uzmem kvalitetne kablove i to je to. Ne menjam nista dok ne umre Marantz SR 3000 mada evo kolio ga imam nije mu jos nista :). Sve kupljeno novo i skupljano pa dobrih pet sest godina,od plate se ne moze vise da ostavi a i sami znate da sve kosta. Ali kad pustim muziku ja odem u svoj svet zvuka ..... Imao sam na ovom pojacalu i Jamo Studi 180 ali su mi se pokazali lose. toliko za sad.

R1 ili nijedan! Peca R.I.P

saxija re 14.02.2010. 00:39 #188908

broj poruka: 4016
nije ti od pomoci ali moram da preporucim MARANTZ pojacalo i NORSK AUDIO zvucnike

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

NDSystem Norsk Audio 14.02.2010. 01:57 #188922

broj poruka: 209
Koji Norsk Audio
Nije valjda Baltic 90? Ti zvucnici rade zaista odlicno, ali samo na ruskom pojacalu marke `Ural` Na ostalim pojacalima i sistemima su jako jako... nekako... brljaviii... osim ako nisu modifikovane skretnice za odredjeni tip pojacala... mada tesko da to neko ovde odradi kako treba...

Dušan Nastić
Beograd,

markopvict moj najbolji drug ima 14.02.2010. 03:15 #188946

broj poruka: 4515
Baltic 90.
Sviraju onako na nekom Sony 5.1 AV Reciever-u. Treba im jako pojacalo...lenje 10-ke. Taj zvucnik ima skretnicu od 10kg...
@ND
Kolika je njihova vrednost, jel moze da se uzme 100eura za njih... Mozda bi ih ortak prodavao...

Ja imam Homemade kutije sa Visaton drajverima.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dachman Audio 14.02.2010. 03:26 #188947

broj poruka: 630
Ovako stoje stvari kod mene i mogu reci da sam prezadovoljan kombinacijom kako zvuci

Sony STR-DB790
Denon DCD-1290
Philips CD753
Pioneer S-W110S
Monitor Audio - Silver S1
i jos jedan par zvucnika rucne izrade sa Visaton-om.

Do nedavno sam koristio Technics SU-A600 i par Philisovih zvucnika koji su takodje vrlo dobro zvucali.

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija Re: moj najbolji drug ima 14.02.2010. 09:35 #188961

broj poruka: 4016
vidi ovo http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=11698

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

:: Baltic 90.
:: Sviraju onako na nekom Sony 5.1 AV Reciever-u. Treba im jako pojacalo...lenje 10-ke. Taj zvucnik ima skretnicu od 10kg...
:: @N
:: Kolika je njihova vrednost, jel moze da se uzme 100eura za njih... Mozda bi ih ortak prodavao..
::
:: Ja imam Homemade kutije sa Visaton drajverima
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: 8====D ~ ~ ~
OCz re 14.02.2010. 10:29 #188967

broj poruka: 2900
Ja trenutno imam JVC SP seriju iz kasnih 80`. To je 3-way sa 12` bass u sebi. ~120W RMS po kutiji.
Reciver, CD player, kasetas, gramofon, takodje iz iste serije.

A oko maja meseca mi stize ovo:

http://www.cerwinvega.com/VE15F.php

http://www.cerwinvega.com/amps1800.php

To sam vec uzeo i cekam samo priliku da mi se ovde i dovuce. Uzimacu i preamp samo jos uvek se tu nisam odlucio - jer ni ne znam sta bi mi valjalo uz ovu kombinaciju ? ...mozda skupim kesa pa uzmem neki NAD, cini mi se da je to proverena kombinacija.

bstaletic Ma sve ide polovno 14.02.2010. 18:55 #189072

@Erestun: Nisam fan vec sam chuo ostale proizvodjache i Technics mi se najvishe svidja.
@nemamime: Potpuno jasno/normalno (i za sub. osecaj i za izvor i kablove)
E sad izvor zvuka je rachunar sa zvuchnom koja ima chip ALC888 naravno da tu ima mesta doterivanju (pre svega jedan DAC), a koliko si dao za pojachalo?
Skoves: Ochigledno nemamo istu pretstavu u glavi o audio komponentama. Nikada ne bih uzeo receiver da potpuno zameni tuner+pojachalo, a drugo najbolje godine proizvodnje u globalu (subjektivno mishljenje) je kraj 70-ih pochetak 80-ih i nisam ni za shta vishe od 4.1 sistema.
@svi ostali: EEvo imate gore sve shto bih i vama rekao.

Intel i3 530 box
Gigabyte Radeon 5750
Kingston 2GB ddr3 @ 1333
GA-P55-UD3

cele1988 .... 14.02.2010. 19:20 #189076

broj poruka: 1424
+ 1 za ruje :D

I ja imam Norsk Audio smo Blatic 50 (to je kutija od 150w) to su mrcine koje nemozes da spalis :P rade 15 godine i 200 zurki :P... Inace one su 8oma ja mislim..... Zato svake njihove treba dobro poterati da bi radil kako treba....
Cale ima neke KEF + nad 3020 pojacalo znaci na 1 crticu sviraju lepo tiho a da kazem prodorno :D prave kutice za svaki dan slusanja, bez divljanja i izivljavanja na njima...

Skoves OK IZVINI gosp. bstaletic 14.02.2010. 19:30 #189077

broj poruka: 237
Izvini onda sto sam pisao na ovu temu izgleda da ne pripadam vasem rangu gosp.bstaletic.

Ako cemo iskreno pravi audiofil nikad ne bi uze nista vise preko stereo sistema, kakav 2.1 itd, i to po mogucnosti A klase i to sve da radi preko ispravljaca ..... Ali volim nove tehnologije i zvukove na 5.1, 7.1 i tako to.
Tako da ne pricaj puno.

R1 ili nijedan! Peca R.I.P

NDSystem Norsk Audio B90 14.02.2010. 20:21 #189086

broj poruka: 209
Pa zavisi kako su ocuvane. Ako su skrsene i izdrndane onda ne vrede vise od 80. Ja sam na primer pre par godina imao jedan par nekoriscenih, neotpakovanih i prodao ih za 150e. Znaci ako su u fabrickom stanju, ako nisu drndani drajveri, ako nisu premotavani itd.. mozes da dobijes 100e a mozda i vise.

Dušan Nastić
Beograd,

bstaletic Skoves iskuliraj popij jedno pivo 14.02.2010. 21:14 #189094

Pogreshno si me razumeo, ono nije bilo nishta na tvoj rachun, samo sam izneo svoje mishljenje, nisam mislio da zapochinjem svadju. Ono je samo znachilo da nam se mishljenja ne poklapaju nishta vishe.
Znachi nishta lichno, iskuliraj.

Intel i3 530 box
Gigabyte Radeon 5750
Kingston 2GB ddr3 @ 1333
GA-P55-UD3

markopvict @ND 14.02.2010. 21:18 #189095

broj poruka: 4515
Greota, pale cene atronomski... a stvarno se nekad kvalitetno proizvodilo... ne ko sada, sve plasticni zvucnici... :-)
Papir zakon!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs