Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
MicroLab audio
STRANA 1 OD 2  
boztoga MicroLab audio 08.02.2010. 22:32 T24374

status: user
broj poruka: 516

vidim da se po netu hvale na sav glas pa ajde ako neko ima iskustva nek ispise nesto uopsteno o njihvom kvalitetu, cenama, preporuci neki model...

mene interesuje vise modela - solo 3 (koji nisam video da iko ima u srbiji u prodaju)
solo 6 ili solo 7 (sa ili bez daljinskog nije bitno, koja je razlika?)
PURE 10 i PURE 100 - ova dva su produkcijski monitori ali ih takodje nisam nasao u srbiji mada kad trazim cenu svi putevi vode u afriku oO. ova dva modela me posebno interesuju, trebaju mi monitori za produkciju
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict imam u firmi neki MicroLab 2.1 08.02.2010. 22:38 #187578

broj poruka: 4515
procena je da kosta 2000 dinara, a svira za sve pare :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ljove re 08.02.2010. 22:43 #187586

broj poruka: 180
Ako uspes da pronadjes zvucnike model fc330 uzimaj ih odma provereno bruka dobri zvucnici ...

boztoga re 08.02.2010. 22:47 #187590

jok brate interesuju me samo 2.0 zvucnici - najvise ovi PURE 10 i PURE 100 modeli samo me cena interesuje. imam vec 2.1 savrsene za slusanje muzike i filmove. ove trazim za audio produkciju
boztoga dal je vredno poredjenja 08.02.2010. 22:51 #187591

fc330 35Hz-20kHz - PURE 100 5Hz-70kHz :)

BEmpire Ja imam FC330 08.02.2010. 22:53 #187593

broj poruka: 439
i ima izuzetno kvalitetan zvuk,isto kao i kutije,sve zvuci cisto i bez distorzije.Imam ih neki 1,5-2godine i stvarno rade bez problema.Kupljen u to vreme za nekih 30 eura,ako poredim sa ostalim zvucnicima iz te klase sve ispadaju smesne u poredenju sa ovim.
Za jace serije neznam al isto tako cuo sam da su i to izuzetne,pa tako ne bi trebao da imas problema sa njim,al ako neces bas 1000W ili da `srusis` kucu ovaj 2.1 komplet ti za stvarno malo pare moze da pruza mnogo mnogo iznenadjenja i izuzetan zvuk.

OCz re 08.02.2010. 22:59 #187594

broj poruka: 2900
6C ili 7C kao jeftinija varijanta moze da prodje, s tim sto ne sviraju ispod ~50Hz. Tweeter-i su dobri i zvuk je veoma cist, mnogo bolji zvuk nesto sto kostaju. Bilo je diskusije i mislim da sam i sam sebi dokazao da pojacalo koje u sebi imaju (konkretno 7c, a sigrno je ista situacija i sa 6c) nije bas najbolje i eventualno bi malo modovanja popravilo situaciju.

Pure serija su valjda pasivni zvucnici ? Ne znam nista vise od tebe sto se njih tice a cena za Pure 10 koliko sam ja ranije video je ~700$ ? I u tom slucaju je poredjenje apsurdno.
Ako bi davao nesto vise kesa mogao bi da pogledas neki Mission ili nesto sl. tome.

DarkDawn ako je za audio produkciju 08.02.2010. 23:18 #187596

broj poruka: 697
sto ne uzmes onda studijske monitore npr. neke lepe KRK-ove ili nesto slicno.

http://www.krksys.com/product_rokit.php

NDSystem Solo 2 MKIII 09.02.2010. 00:53 #187617

broj poruka: 209
Imam ove kutije iz naslova. Kod mene su negde oko mesec dana. Kada sam ih tek izvadio iz kutije i ukljucio, i nisu zvucali bas nesto... Posle nekih 5-6 dana rada seo sam i poslusao ih ponovo. Bilo je drasticne razlike. Znaci treba im neko vreme da se usviraju i tada rade fenomenalno. Nisam primetio da brundaju na niskim frekvencijama, nemaju stojece talase... cisti srednji, dobri visoki.. mozda malo mekani ali su ok.... sasvim za cenu ispod 6000 din. Bas ima gumeno vesanje sto se retko srece u ovoj cenovnoj klasi. Zaista lepo zvuce. Umeren zvuk totalno. Nema ispadanja i naglasavanja, nema bojenja zvuka, osim mozda malko na niskim frekvencijama ume po nekada da se `zanese` pa da produbi vise nego sto bi nekome prijalo ali daleko od toga da je to puko brundanje, lupanje i tutnjanje. Mogu da posluze kao drugi par monitora. Naravno podrazumeva se da ces ih koristiti na nekoj iole ozbiljnijoj zvucnoj karti. Da sam na tvom mestu, razmislio bih na primer da nabavim par `Yamaha NS10` + `Solo2 MKIII` Na Yamahama bi radio ceo projekat, preslusao sve kompletno.. pa onda sve to pustio i na ovim Mikrolabovima da potvrdim:)

Sto se tice drugih modela, njih nisam imao prilike da cujem mada sam cuo prituzbe na sve modele koji imaju daljinski da su im niski tonovi jako tanki i da su cesti defekti u vidu nekog puckanja i kvrckanja u zvuku. Za Solo7 sam nacuo da se zale na prejak bas koji zasenjuje sve ostalo. Sve u svemu, ako budes zeleo svrati neki dan do mene, ponesi ono sto zelis da cujes, zavali se ovde u jednu stolicu i poslusaj. Nista te ne kosta.

FC330 jesu ok zvucnici, ali nisu za ono za sta tebi trebaju. Tebi treba 2.0 a ne 2.1

Pozdrav

Dušan Nastić
Beograd,

Mixx Re: Solo 2 MKIII 09.02.2010. 09:02 #187636

broj poruka: 2931
Tako se odgovara na pitanje o zvucnicima, svaka cas! a ti boztoga promasio si forum, ovde 99% ljudi ima x.1 sisteme. juri po audiofilskim forumima

:: Imam ove kutije iz naslova. Kod mene su negde oko mesec dana. Kada sam ih tek izvadio iz kutije i ukljucio, i nisu zvucali bas nesto... Posle nekih 5-6 dana rada seo sam i poslusao ih ponovo. Bilo je drasticne razlike. Znaci treba im neko vreme da se usviraju i tada rade fenomenalno. Nisam primetio da brundaju na niskim frekvencijama, nemaju stojece talase... cisti srednji, dobri visoki.. mozda malo mekani ali su ok.... sasvim za cenu ispod 6000 din. Bas ima gumeno vesanje sto se retko srece u ovoj cenovnoj klasi. Zaista lepo zvuce. Umeren zvuk totalno. Nema ispadanja i naglasavanja, nema bojenja zvuka, osim mozda malko na niskim frekvencijama ume po nekada da se `zanese` pa da produbi vise nego sto bi nekome prijalo ali daleko od toga da je to puko brundanje, lupanje i tutnjanje. Mogu da posluze kao drugi par monitora. Naravno podrazumeva se da ces ih koristiti na nekoj iole ozbiljnijoj zvucnoj karti. Da sam na tvom mestu, razmislio bih na primer da nabavim par `Yamaha NS10` + `Solo2 MKIII` Na Yamahama bi radio ceo projekat, preslusao sve kompletno.. pa onda sve to pustio i na ovim Mikrolabovima da potvrdim:
::
:: Sto se tice drugih modela, njih nisam imao prilike da cujem mada sam cuo prituzbe na sve modele koji imaju daljinski da su im niski tonovi jako tanki i da su cesti defekti u vidu nekog puckanja i kvrckanja u zvuku. Za Solo7 sam nacuo da se zale na prejak bas koji zasenjuje sve ostalo. Sve u svemu, ako budes zeleo svrati neki dan do mene, ponesi ono sto zelis da cujes, zavali se ovde u jednu stolicu i poslusaj. Nista te ne kosta
:: FC330 jesu ok zvucnici, ali nisu za ono za sta tebi trebaju. Tebi treba 2.0 a ne 2.
:: Pozdra
:: Dušan Nastić
:: Beograd
OCz re 09.02.2010. 13:21 #187666

@NDS, nikako prejak bass. Bas je vrlo umeren i bukvalno bas kakav si i ti opisao za Solo2. Kao sto i rekoh ne svira ispod 50tak Hz.

A za krcenje/zujanje u idle je istina, za to je krivo pojacalo.

Ja sam vise za nesto ozbiljnije da se uzme mada kao sto rekoh, kao neka jeftina varijanta verujem da bi nekome i Solo serija bila sasvim ok.

milanml Ako ti je kriterijum kvalitetno audio uzivanje... 10.02.2010. 00:04 #187847

broj poruka: 158
Nista na ovom svetu ti nece zasvirati lepse a da je u cenovnom rangu Microlaba. Dobro, de de ima tu i JBL-a i AR-a pa i BOSSE, ali samo pogledaj u cene i sta i koliko bolje dobijas za 200-300 pa i 500 evra vise. Ja ima SOLO 5 C i od kada su u mojoj kuci smatram sebe audiofilom, jer oni stvarno sviraju za sve pare. Pre godinu i po dana sam ih platio 55 evra. pa ti sad vidi irazmisli. Ovde sam u ranijim temama vec nudio da ko zeli da se uputi u Mladenovac, neka dodje da ih cuje kako zvuce flac i WMA formati tj pravi CD formati, i garantujem da nikoga ne ostavljaju ravnodusnim. Veoma precizan i utegnut bas, odlicni srednji i tviteri koji seku ko zileti, pa ti odluci sad sta bi hteo.
Pozdrav.
Accipter dal` je moguce 15.02.2010. 20:38 #189333

broj poruka: 4
Da li iko ima neki info o tome gde mogu da se kupe ovi microlab fc330? Nemoguce da su jednostavno isparili, trazim ih bezuspesno vec par meseci.
pozdrav.

golfer re.Accipter 15.02.2010. 21:03 #189337

broj poruka: 317

Moguce je, nema ih nigde kod nas pa ni u Nemackoj, ja sam imao nekih 10ak komada, za dan je sve otislo! Od uvoznika sam dobio informaciju da ce ih uvesti krajem marta ili pocetkom aprila. Svabe su otkupile kompletnu proizvodnju tako da ce ih uvesti iz Nemacke i bice skuplji nego sto su bili. Strpi se jos malo, ti zvucnici su bas kvalitetni, sviraju za sve pare! Pozdrav!

Accipter :( 28.03.2010. 12:14 #200066

jos uvek nista...?
golfer re.Accipter 28.03.2010. 13:33 #200116

Budi strpljiv, bićće ih uskoro, uvoz je uu toku, info sam dobio od kolege koji se time bavi. Pozzzdrav svima!

golfer boztoga 28.03.2010. 14:28 #200134

Zvučnu kutiju sa frekventnim opsegom koji si ti naveo 5 HZ-70KHz, ko napravi dobiće Nobelovu nagradu!!! Vodite malo računa šta pišete, ozbiljni smo ljudi, nismo u Bubanj potoku na pijaci pa da se lažemo i ubeđujemo! Pozdrav svima!

BlueSkyNIS Re: boztoga 28.03.2010. 14:37 #200136

broj poruka: 860
Ma nije veliki problem da se to napravi, malo je teže naći visokotonac, nego ko će to da čuje? Kuce, mace i delfini...

Windows-free with Fedora 12

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

:: Zvučnu kutiju sa frekventnim opsegom koji si ti naveo 5 HZ-70KHz, ko napravi dobiće Nobelovu nagradu!!! Vodite malo računa šta pišete, ozbiljni smo ljudi, nismo u Bubanj potoku na pijaci pa da se lažemo i ubeđujemo! Pozdrav svima
golfer boztoga 28.03.2010. 14:46 #200139

Sory, našao sam i ja ovj podatak ali, trgovci su čudo, skloni su kojekakvim marketinškim trikovima samo da bi prodali neki proizvod, PURE- 100 su extra zvučnici sa izuzetno linearnim zvukom, realno 80Hz-16,17KHZ, slušao sam ih i upoređivao sa mnogo skupljim zvučnicima zvučnih imena i mogu ti reći da ne zaostaju za njima čak šta više! Za studijski monitoring svaka preporuka! Frekventni opseg koji si naveo je opseg od NF pojačala ugrđenog u ove kutije, pojačalo je integralno, dobrih karakteristika ST proizvođač itd, itd.
Naravoučenije: ne verujte `neveštim` trgovcima koji su skloni svim marketinškim forama! Pozdrav svima!

Accipter fc 330 14.04.2010. 12:02 #204600

Ima li nekih vesti u vezi fc330? Vec razmisljam da odustanem od cekanja i pazari neki drugi model M 820 i M 930//..

skar m820 14.04.2010. 12:14 #204608

broj poruka: 3992
gruva za sve pare,vufer je tezak ko tuc:D

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

:: Ima li nekih vesti u vezi fc330? Vec razmisljam da odustanem od cekanja i pazari neki drugi model M 820 i M 930//.
protech m820 14.04.2010. 12:54 #204624

broj poruka: 144
ja ga narucio online i za 5 min mi stigla potvrda
svaka cast uvozniku, sutra stizu pa javljam kakvi su iz prve ruke
inace sad su na akciji pa je pravi trenutak

L-Dizajn, namestaj po meri

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
boztoga re 14.04.2010. 14:16 #204648

to za frekventni opseg PURE 100 monitora je podatak uzet iz zvanicne specifikacije sa mirolab sajta. a ako oni lazu oko specifikacije mogu da ili budu tuzeni zbog obmane potrosaca ili u boljem slucaju da ne dobiju atest i samim tim nista od tih zvucnika na trzistu...

opet sa druge strane i otvorio sam temu da bi malo diskutovali o njihovim zvucnicima posto su predstavljeni kao bestbuy u svakoj kategoriji zvucnika koje prave a nisam imao prilike da ih probam.

a to da li je moguce napraviti izlaz ili kutiju sa tim frek. opsegom i da li je za nobebla... hmm... zasto mislis da nije. ako je moguce da profesionalne produkcijske slusalice mogu da imaju tako niske frekvencije zasto bi bilo neizvodljivo isto uraditi sa zvucnicima. ko to moze da cuje je vec druga strana medalje.

ako tamo neki zvucnici od 20e mogu da imaju frek. opseg od 30Hz-50kHz zasto je nemoguce da recimo profesionalni monitor ima opseg od 5Hz-70kHz?

OCz re 14.04.2010. 14:20 #204649

Koji to zvucnici od 20e sviraju 30Hz-50KHz ? Sviraju mozda na papiru. Svira i taj Microlab 5Hz ali sa -20db.

boztoga re 14.04.2010. 14:42 #204656

fc330 ajd nisu 20 nego 30e :)

OCz re 14.04.2010. 14:52 #204663

E pa to svira vufer a ne satelit Sateliti nisu ni predvidjeni da sviraju nisko. A usput 30Hz je verovatno previse nisko za njega (FC330) tj. svira ali sa -x db, od 40Hz pa nadalje sigurno svira kako treba.

Pure 100 ima tweeter od 1` i bass/mid drajver od nekih 6-6.5`. Oni sa tim `malim` drajverom ne mogu dobro da pokruju niske frekvencije, ali to je sasvim u redu jer oni nisu ni predvidjeni da drmaju kucu od bass-a.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs