Smorili su me moji Logitech G51 zvucnici jer ne koristim 5.1 uopste, pa gledam da uzmem neki 2.1 sistem. Ovi Altec zvucnici mi se dopadaju kako izgledaju, ali nigde ne mogu da nadjem review za njih. Nasao sam specifikacije na sajtu njihovom, ali se ne razumem u audio termine, pa ne znam ni sta da gledam. (Gde je rasha sad :D )
Uglavnom, izbor mi se suzio na ovaj Altec i Logitech Z-Cinema. Koristio sam pre ovih mojih zvucnika Logitech Z-2300. Iako je bio gromoglasno jak sistem, nedostajali su mu srednji tonovi jer nema zvucnik zaduzen za njih.
Altec i Z-Cinema imaju i srednjotonce i tweetere tako da mi odgovaraju. Altec u krajnjem slucaju mogu i da cujem u Gigatronu jer sam video da ih imaju izlozene.
ono sto prvo primecujem je da Logitech imaju snazniji i veci woofer, znaci budi ubedjen da ce bas biti kvalitetniji i snazniji kod logija, e ali ovaj altec mi je nekako elegantniji, lepsi, i meni bi recimo bilo jako bitno da NIJE wireless, a koliko vidim, logitech JESTE (a mozda se i varam), tako da ne znam koliko ti to odgovara, i takodje koliko ti treba jacina, ako ti nije toliko bitno, ja bih se opredelio za Altec-a, em je jeftiniji, em ekonomicniji, sigurno je i tu sa jacinom i cistinom zvuka, jedino mozda ima slabiji bas. Napominjem da nisam imao prilike da cujem ni jedan ni drugi, samo pretpostavljam na osnovu izgleda i specifikacija, mozda se neko javi ko ima.
Pa pazi, jacina woofera mi nije bitna toliko. I ovaj na G51 mi gruva samo tako, a Z-Cinema ima 180W, dok Altec ima 200W navodno...
Logitech nije wireless, ni meni to ne treba.
Nije mi bitna jacina, nemam 15 godina da odvrcem muziku da me cela zgrada slusa. Ono sto mi jeste bitno je klaritet zvuka jer cu ih koristiti do 30% volumena max... __________________ Scourge of PCBerza
pazi ovako, ne znam da li imas nameru da menjas G51 za ove sisteme, ako to radis, mislim da jako gresis. Ako kupujes dodatno jos jedan sistem, sto se mene tice, ja bih uzeo jos jedan G51, ako smatras da je to opet losa kombinacija, moj savet je Altec Lancing, zbog toga sto smatram da je dosta povoljniji, kad se uporede ova dva sistema koja si naveo, mislim da su male razlike u cistini zvuka izmedju Logitech-a i Altec-a, slicni su, tako da ne bi trebalo to da te brine. Neka se javi jos neko ko ima iskustva sa Altec-om, ja imam dosta vise sa Logitech-om i mogu da potvrdim da se neces zaebati da uzmes njega, osetio si i sam kvalitet na G51-ci.
Svim tim `kompjuterskim` zvucnicima ce nedostajati srednji tonovi, muljace bass i sl.
Ja bi se po komentarima drugih odlucio za AL. Z-Cinema se kaci preko USB-a i mnogi su se razocarali njihovom snagom. U svakom slucaju naravno da nemaju 200W, ako imaju maltene cetvrtinu toga to je onda super - koliko sam ja kreirao neku sliku po recima drugih.
Meni licno Altec za muziku bolje izgleda...a sta mislis o Microlab-u ? 6c ili 7c ? Njima fali niskog bass-a ali ukoliko ti to nije bitno, mnogo su bolji izbor od ova dva.
Sa Altecom neces pogresiti, definitivno bih Logitech ovaj zaobisao. To je sto se tice kompjuterskih zvucnika.
Ovi Micro sto je ocz naveo su kvalitetni, ali meni licno smeta kad nema niskog bass-a i ne bih ih uzeo. Ja sam bas zbog toga na mom hi-fi sistemu dodao yamahin woofer koji sam zakacio na pre-out i dobro dodje za filmove i igre. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Ne znam koliko je jak bass na tim sistemima bez woofera kao taj Microlab. Isti taj 2.0 raspored ima Creative T40. Cak sam i o njima razmisljao jer deluju dosta ozbiljno. Jel ima neko iskustva sa ovim Creative-om? __________________ Scourge of PCBerza
Bass nije nimalo jak i ne svira ispod 50tak Hz. Njima je kvalitet adut i tu su osetno bolji od `plastikanera`, ako planiras da das do 200e, mozda bi bila dobra varijanta 6 ili 7c + neki aktivan vufer za ~80-100e.
Ovako ja i dalje ostajem vise naklonjen onom AL-a.
Ja imam bas skupu Pioneer linijo (pojacalo+zvuncnici,...) deklarisanani na 300W u kuci kupljenu pre nekih 30+ godina, radi u fullu, i kada uporedim njen zvuk i zvucnika Altec Lansing zvucnika od 50 evra, cini se kako je na liniji, sveobuhvatno kvalitetniji zvuk. A ta Aiwa od 150 evra nije nista narocito, gledaj nekog Pioneer-a, Sony,... jer su to kvalitetne linije i kostaju po nekoliko stotina (hiljada ali to retko) evra :). Velika je razlika izmedju Alteca i Logitecha do 150 evra i Pioneera od 500 evra :). Bio sam kod druga ima decko povezano profesionalno pojacalo, zvuk je tako cist da nisam mogao da verujem, a u podrumu 20 zvucnika za svadbe :), a snaga je veoma velika :). Ako hoces kvalitet udji lepo u prodavnicu i kupi neku kvalitetnu stvar (otvori se). Sacekajte Sky-a on se profesionalno bavi muzikom pa ce vam sve lepo do detalja reci :).
Ma kakve `mini linije` od 100-150e, to je smesno. Pa i te od 300-400e su smesne (pretezno pricam o kvalitetu) 400e kosta neko iole dobro stereo pojacalo koje ima do max 100W po kanalu na 8ohm. Ustvari kada malo bolje razmislim, ma kakvih 100W na 8ohm za te pare a da je novo...60-70W je realnije.
A i to sto deklarisu mini linije na 300,400W idt. je takodje glupost. Pravih 300W pomera unutrasnje organe kada svira nize frekvencije.
Ova moja na 50 W razbija uz neku tihu muziku, mnogo je placena, inace zvucnici su deklarisani na 300W snage, mada ja se us*r*m 100W, a kamoli na 250W, jbg na 300W ne bih smeo jer bi verovatno probilo membranu itd. :).
Pozdrav!
:: Ma kakve `mini linije` od 100-150e, to je smesno. Pa i te od 300-400e su smesne (pretezno pricam o kvalitetu) 400e kosta neko iole dobro stereo pojacalo koje ima do max 100W po kanalu na 8ohm :: :: A i to sto deklarisu mini linije na 300,400W idt. je takodje glupost. Pravih 300W pomera unutrasnje organe kada svira nize frekvencije :: :: :: :: ::
Za ove pare koje je naveo treba da uzme ono o cemu je vec pisano, a te skuplje `mini linije` su po meni bacanje para jer ako kostaju par stotina evra za te pare se sklapa bolje.
Ljudi, ako cu da se igram sa ozbiljnijim nekim ozvucenjem, onda bolje da gledam da nadjem pojacalo neko, jer mi stoje u kuci `uspavani` Piega Svajcarski zvucnici cija je maloprodajna cena pre nekoliko godina bila 10.000 evra...
Ni to nije losa solucija, s`ozbirom da kad sam imao jedan Bang & Oluffsen Beosound i drzao povezane ove zvucnike tresao mi se ceo stan...
:: Ljudi, ako cu da se igram sa ozbiljnijim nekim ozvucenjem, onda bolje da gledam da nadjem pojacalo neko, jer mi stoje u kuci `uspavani` Piega Svajcarski zvucnici cija je maloprodajna cena pre nekoliko godina bila 10.000 evra.. :: :: Ni to nije losa solucija, s`ozbirom da kad sam imao jedan Bang & Oluffsen Beosound i drzao povezane ove zvucnike tresao mi se ceo stan.. :: :: Vec nekoliko godina stoje i skupljaju prasinu.. :: :: Levo na slici :: http://www.piega.ch/images/PIEGA_Pr_TS_Gsw_10x15.jp :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
elem, za 100e nista ne svira bolje od panasonic mini linije (panasonic-technics), kupih davno (u markama platio - tol`ko davno) Altec Lansing 5100, prvi jeftino-kvalitetni 5.1, sistem posle 2 nedelje mi se tol`ko popeo na rac da sam ga poklonio bratu i vratio se na aiwu!
a inace 3 prijatelja (diplomirali obradu zvuka), koriste mission monitore u kombinaciji sa 15 god. starim pioneer pojacalima - i tvrde da je to najeftinija moguca varijanta za pravi zvuk!
te ocenjuju da nema potrebe da prelazim sa mini linije na tu (oko 300-400e) varijantu!
ja bih uz te zvucnike jos samo dokupio JBL-ov aktivan/pasivan woofer i adekvatno pojacalo, i to novo, NAD, koje god polovno pojacalo da nabavis, to je matoro, ljudi ne prodaju te stvari tek tako, i drugacije zvukove proizvode, zavisi od pojacala..
Celi su prekriveni driverima. Od vrha do dna ih ima 6 cini mi se... Nikako da uspem da skinem mrezice da pogledam... Woofer je suvisan stvarno, i dalje se secam koliko su mi pucale usi kad sam ih pustao zadnji put... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ako imas dve takve kutije iskopaj neko polovno pojacalo za ~200e i to koristi, nema boljeg resenja u tom slucaju :: :: P.S jedino sto sa slike koliko se vidi nema u tim kutijama samim nista od niskog bass-a, u to staje izgleda drajver od 6inch i nista vece.
@OCZ Pioneer DC-X88Z ovo je oznaka pojacala, a inace svaki deo je poseban za sebe, samo se menjaju prva dva slova (DC) imaju druga neke druge oznake :). @recycle placen je vise od tih 200-500 evra (prebaceno u marke) i da naravno da nije kupljen kod nas tada, i da iako je toliko star (oko 25-30 god malo sam preterao u prethodnom postu) ima i CD citac u sebi. Inace koriscen veoma malo, mnogo dugo vremena nije koriscen. Ponasa se mnogo bolje od velikog broja danasnjih linija.
Pozdrav!
:: :: :: hahaha, 30god stari pioneer - respect! verovatno je lampas i pravljen u nemackoj/holandiji/belgiji? mora da valja :: :: a i sto ocz kaze pustite deklarisane snage, sve i da ima 300w - TO NE MOZE DA SE IZDRZI DUGO :: http://www.youtube.com/watch?v=-xXnPZm-fT :: :: elem, za 100e nista ne svira bolje od panasonic mini linije (panasonic-technics), kupih davno (u markama platio - tol`ko davno) Altec Lansing 5100, prvi jeftino-kvalitetni 5.1, sistem posle 2 nedelje mi se tol`ko popeo na rac da sam ga poklonio bratu i vratio se na aiwu :: :: a inace 3 prijatelja (diplomirali obradu zvuka), koriste mission monitore u kombinaciji sa 15 god. starim pioneer pojacalima - i tvrde da je to najeftinija moguca varijanta za pravi zvuk :: :: te ocenjuju da nema potrebe da prelazim sa mini linije na tu (oko 300-400e) varijantu :: :: al` zvuk je stvarno pitanje ukusa :: :: kako ko voli ::
Ma kakve linije, kakav pioneer, sony, to nije ista roba kao nekada.
@Daum Pa sto ne rece covece da imas hi-fi kutije, onda ti je mnogo lakse. Moja preporuka: NAD C326BEE 2x2m Exposure zvucnickog kabla (2x3.5mm) opciono QED Airlock konektori Ostaje ti samo da uzivas. Tu bi dobro dosao neki bolji QED interkontekt kabl i stereo zvucna Asus Xonar Essence.
Koliko su W ti piega i omaza? ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Pogledacu sutra, moram da vidim tacan naziv modela, a i sem toga, imaju 20-30 kg svaki pa moram i da polozim taman da vidim oznaku... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ma kakve linije, kakav pioneer, sony, to nije ista roba kao nekada :: :: @Daum Pa sto ne rece covece da imas hi-fi kutije, onda ti je mnogo lakse :: Moja preporuka :: NAD C326BE :: 2x2m Exposure zvucnickog kabla (2x3.5mm) opciono QED Airlock konektor :: Ostaje ti samo da uzivas :: Tu bi dobro dosao neki bolji QED interkontekt kabl i stereo zvucna Asus Xonar Essence :: :: Koliko su W ti piega i omaza :: __________________________________________________________ :: Forward, and demonspeed... :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.