Pomagajte drugovi hocu da se ubijem...zbog HD-a :P
STRANA 1 OD 1
Ognjeni
Pomagajte drugovi hocu da se ubijem...zbog HD-a :P
06.02.2010. 15:04
T24305
status: user broj poruka: 4526
Postavih pre neki dan temu oko povezivanja pc-a sa lcd tv-om...i dosli smo do zakljucka da mi je neophodan digitalni izlaz da bi povezao od zvucne kartice na kompu do recivera na zvucnicima (3.5 to optical kabl ) ....e sad..
imam Creative Xi-fi extreme audio zvucnu....nisam nigde nasao da li imam ili ne taj digitalni izlaz.....imam slobodan jedan flexijack izlaz ali nisam mogao sa sigurnoscu da nadjem dali taj flexijack moze da se ponasa kao digitalni izlaz ?
Treba da kupim kablove u vrednosti 50 evrica, koje niko nece da uzme nazad ako mi ovo cudo ne radi tako da moram da prethodno budem siguran da li ovako nesto moze da radi sa mojom zvucnom ( ili integrusom na ploci lol :)
Jedini podatak koji sam nasao jeste da nijedna creative zvucna ne moze da salje tj procesuira 5.1 signal preko kabla...samo stereo...to je sto se tice igara itd ( ni ne planiram da igram ) a dalje u textu kazu da 5.1 moze da prolazi od zvucne u slucaju da je taj DTS signal(5.1) vec `nalepljen` na film kao sto je kod dvd-ova...da li to isto znaci da i svi ostali filmovi tipa .mkv koji vec u sebi imaju 5.1 da ce moci da se takvi slusaju?
molim odgovore na oba pitanja, previse mi je bitno ...
p.s. u slucaju da ova zvucna ne moze ni u kojem slucaju ni 5.1 da posalje a ni digitalni nema..koja je najeftinija zvucna koju mogu uzeti a da to sve ima ? sobzirom da je i xi-fi music ista kao i ova po svemu ovom trazenom.
Tvoja Creative Xi-fi extreme audio nema digitalan izlaz , digitalan izlaz ima Creative Xi-fi extreme audio PCI-E 1. Flexi izlaz se isto ponasa kao digitalan , tj. salje stereo zvuk do recivera a on ga deli u DTS-u , normalno ako izvor zvuka u sebi sadrzi DTS . Ja sam kod mene povezao Creative Xi-fi extreme audio PCI-E 1 preko digitalnog na Z-5500 koji deli zvuk u 5.1 .
Sad vidim da ta tvoja ima i opticki i coax valjda, onda ne bi morao 3.5 to opticki..nego direkt opticki u reciver ? ...e bas super...
to vise nema nigde da se nabavi..ima li neko da prodaje polovnu ovakvu karticu :(
p.s. ima li razlike u zvuku izmedju ove dve ? kad vec moram da dajem pare da uzmem nesto bolje onda posto vidim na berzi da su citavih 40e ...vidim da za te pare moze da se uzme Asus xonar DS koji ima digital /spdif output ili mozda da dodam do 60e i uzmem Asus xonar DX 7.1 ako je razlika u kvalitetu ...
nasao sam na oglasima ovaj audigy...al mi nije jasno, tamo kod njega pise da ima ovaj digital o/i isti kao sto je kod mene ali kako onda kod mene ne moze ??
:: Tvoja Creative Xi-fi extreme audio nema digitalan izlaz , digitalan izlaz ima Creative Xi-fi extreme audio PCI-E 1 :: Flexi izlaz se isto ponasa kao digitalan , tj. salje stereo zvuk do recivera a on ga deli u DTS-u , normalno ako izvor zvuka u sebi sadrzi DTS :: Ja sam kod mene povezao Creative Xi-fi extreme audio PCI-E 1 preko digitalnog na Z-5500 koji deli zvuk u 5.1 ::
u Windows-u/Sound Manageru izaberem Quadrophonic(4 speakers),
a na SCART-u prebacim na IN/OUT u zavisnosti od toga da li hoću da gledam TV, jer signal iz grafičke ume da pravi smetnje u vidu horizontalnih linija.
Pošto ti imaš 5.1, varijante za vezivanje su ti:
1. 1 kabl za sve zvučnike.
2. za svaki zvučnik po jedan kabl(2xfront, 2xback, woofer+center), dakle 6.
Mislim da sam u Kanibalu platio oko 30-40 eura 6-7 metara koliko-toliko pristojno izolovanog kabla za 2 zvučnika sa po 2 činča sa svake strane, jer su morali da ga prave, pošto su gotove imali max dužine 5m.
A za sliku HDMI sa grafičke -> HDMI u TV i utišaš ga na 0 ili stisneš MUTE.
gledao sam specifikacije , ima integrusa na ploci optical i coax in/out al koji ce mi to djavo...da povezujem 5.1 od 300w sa integrusom, nema tu ni z od zvuka a pogotovo od DTS-a jbg...
Prodajem svoju x-fi ( ko hoce nek se javi :) i uzecu Asus Xonar DX sa pozlacenim konektorima,ima HW dekodiranje DTS-a itd , pise zvuk izuva u odnosu na Creative xi-fi music i gamer..a oko 60e je.
Samo mi je cudno da niko ziv nema pojma o ovoj temi nista , bem ti onda forum o kompjuterima.
a sto se tice kablova...zlo su cene...10m kvalitetan hdmi 2000...10m optical 3000...grejt ...
Ajd uzdravlje
:: Ne znam koliko će ti pomoći moje iskustvo, a baci i tu prošlu temu, ne uspevam da je nađem :: :: Sa S-Video izlaza grafičke do CRT TV-a ide običan kabl sa po jednim muškim činčem na oba kraja :: :: Uz 4850 sam dobio mali žuti konvertor S-Video - > činč http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/S-Video_composite_adapter_3_300.jpg , a na TV zakačio SCART koji sa zadnje strane ima činč ulaz za sliku, između ostalog. I to je to :: :: Iz zvučne(integrisana, crni izlaz) ide stereo banana sa dva ``ženska`` činča( http://www.hot-wire.de/bilder/artikelbilder/gross/adapter_klinke_cinch.jpg košta 150-200 dinara), :: a iz ta dva činča do dva ulaza(2 ženska činča) na stereo pojačalu idu dva kabla, svaki za po jedan zvučnik :: :: Na pojačalu prebacim ulaz na AUX, a u Windows-u/Sound Manageru izaberem Quadrophonic(4 speakers), a na SCART-u prebacim na IN/OUT u zavisnosti od toga da li hoću da gledam TV, jer signal iz grafičke ume da pravi smetnje u vidu horizontalnih linija :: :: :: Pošto ti imaš 5.1, varijante za vezivanje su ti :: :: 1. 1 kabl za sve zvučnike :: :: 2. za svaki zvučnik po jedan kabl(2xfront, 2xback, woofer+center), dakle 6 :: :: Mislim da sam u Kanibalu platio oko 30-40 eura 6-7 metara koliko-toliko pristojno izolovanog kabla za 2 zvučnika sa po 2 činča sa svake strane, jer su morali da ga prave, pošto su gotove imali max dužine 5m :: :: Jači su ovi što dižu trupce.
Ako te mrzi da slikaš, napiši bar koji je model tog pojačala/reciever-a/woofer-a, da se bar vidi o čemu se radi.
Proveri i za maksimalnu ``preporučenu`` dužinu HDMI kabla, za ovaj što ide preko S-Videa 5 metara je neki plafon, sve preko toga baš kvari kvalitet slike.
ima samo digitalni opticki od `kvalitetnijih` varijanti...mogao bi i digitalni koxijalni imam konvertor..al koji ce mi djavo, optika je kvalitetnija.
A jbg ..sta da im radim, 10 m mora svakako, ne mogu dnevnu privuci kompjuteru nikako :) ..uzecu zato kvalitetnije, nasao sam sa pozlacenim izlazima i 2 jezgra.
p.s. sad sam searchovao..kazu da su koristili 20m bez ikakvih gubitaka signala na hdmi.kao i da hdmi generalno nema max duzinu preko koje se gubi signal..
Ajd uzdravlje
:: Kako izgleda zadnja strana tog pojačala/reciever-a/woofer-a :: :: Proveri i za maksimalnu ``preporučenu`` dužinu HDMI kabla, za ovaj što ide preko S-Videa 5 metara je neki plafon, sve preko toga baš kvari kvalitet slike :: :: Jači su ovi što dižu trupce.
Najbolje bi onda bilo da pitaš prodavca/e iz Kanibala šta je najsmislenije da uradiš, meni su nekoliko puta olakšali i posao i trošak, baš nijednom se nije desilo da neko nije ``raspoložen za pitanje`` ili ne znam šta.
pitacu ih ...mada ko da oni znaju da li xi-fi ima digital out ili ne, da se zamaraju sa tim...a sto se tice kablova pomogli su mi, prave po potrebi isto...
al mi je stvarno cudno i nije mi jasno..znam da ima flexijack ovaj xi-fi..kao i da u opcijama imam digital output only opciju ...kao i da skuplje kartice koriste ovaj flexijack kao digital output...al niko nista jbg...
Ajd uzdravlje
:: Najbolje bi onda bilo da pitaš prodavca/e iz Kanibala šta je najsmislenije da uradiš, meni su nekoliko puta olakšali i posao i trošak, baš nijednom se nije desilo da neko nije ``raspoložen za pitanje`` ili ne znam šta :: :: Jači su ovi što dižu trupce.
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.