Problem je u tome sto se slabo cuju? sve je lepo povezano po bojama, u drajverima za zvuk je podeseno na 5.1 sistem, sve sam probao, ali ne vredi...i dalje se slabo cuju, a zanimljivo je to kada promenim u drajverima da mi pusta 2.1 jace se cuju, al opet nije to to..... nesto nije uredu, jer je ne moguce moji stari zvucnici TrioTec od 75W se duplo jace cuju. Dok sam kupovao lik mi je rekao kao da pazim jer su mnogo jaki :D kao nemoj da pojacavas preko pola...jos pogotovu ako je soba manja...
i da napomenem maticna ploca je Asus P5Q PRO. I OS: Windows 7
Nema tu mnogo sta podesavati.Ako si u mixeru pojacao master/playback i wave do panja,to ti je to.Nebi bilo lose da ih probas sa nekog drugog izora,recimo: mp3 player,mp4...kako bi zakljucio da ti mozda iz zvucne kartice daje slabiji signal.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Problem je u tome sto se slabo cuju? sve je lepo povezano po bojama, u drajverima za zvuk je podeseno na 5.1 sistem, sve sam probao, ali ne vredi...i dalje se slabo cuju, a zanimljivo je to kada promenim u drajverima da mi pusta 2.1 jace se cuju, al opet nije to to..... nesto nije uredu, jer je ne moguce moji stari zvucnici TrioTec od 75W se duplo jace cuju :: Dok sam kupovao lik mi je rekao kao da pazim jer su mnogo jaki :D kao nemoj da pojacavas preko pola...jos pogotovu ako je soba manja.. :: :: i da napomenem maticna ploca je Asus P5Q PRO :: I OS: Windows 7
na W7, integrisana Realtek ALC 883 7.1 i rade dobro, meni dovoljno ako, do kraja ih nisam pojacavao, samo probao... Na pola su dosta jaki za kucne uslove, tako da te taj u radnji nije slagao. NE znam sta bi bio problem ako si u onom Realtek HD Manageru sve lepo podesio, mislim stavis 5.1 i u Control PAnel upalis Speaker Fill ako hoces da ti se cuju stalno svi zvucnici.
Ma sve je podeseno nzm vise sta da radim... da li nesto ne valja sa zvucnom iz ploce? jer zvucnici su ono, bas bas slabi, do kraja pojacam nista spec.... ovo moje sranje ga oduva... a one sam platio jos pre 2-3 god, 5000 din tako nesto i to 75w.... a ovo... jbt 140 wati, i to logitech, nemoguce da se tako slabo cuju....cuju se jacine kineza :D dobro ae malo jace :P
:: na W7, integrisana Realtek ALC 883 7.1 i rade dobro, meni dovoljno ako, do kraja ih nisam pojacavao, samo probao... Na pola su dosta jaki za kucne uslove, tako da te taj u radnji nije slagao. NE znam sta bi bio problem ako si u onom Realtek HD Manageru sve lepo podesio, mislim stavis 5.1 i u Control PAnel upalis Speaker Fill ako hoces da ti se cuju stalno svi zvucnici :: :: ::
Odnesi ih kod nekoga na drugi komp i prikaci, i probaj, ne znam sta drugo. Posto verovatno sve ti dobro podesis, nema tu sta ni da se podesava ustvari...
:: Ma sve je podeseno nzm vise sta da radim... da li nesto ne valja sa zvucnom iz ploce :: jer zvucnici su ono, bas bas slabi, do kraja pojacam nista spec.... ovo moje sranje ga oduva... a one sam platio jos pre 2-3 god, 5000 din tako nesto i to 75w.... a ovo... jbt 140 wati, i to logitech, nemoguce da se tako slabo cuju....cuju se jacine kineza :D dobro ae malo jace : :: :: :: :: na W7, integrisana Realtek ALC 883 7.1 i rade dobro, meni dovoljno ako, do kraja ih nisam pojacavao, samo probao... Na pola su dosta jaki za kucne uslove, tako da te taj u radnji nije slagao. NE znam sta bi bio problem ako si u onom Realtek HD Manageru sve lepo podesio, mislim stavis 5.1 i u Control PAnel upalis Speaker Fill ako hoces da ti se cuju stalno svi zvucnici :: :: :: :: :: ::
To bi trebalo da gruva... Mislim da znam u cemu je problem. Cekaj, jel 3 zvucnika rade dobro a 2 se jedva cuju? Ukljuci u realtek opciju: 1. Speaker fill 2. Sound effect: stavi ROOM
Pa javi kako se ponasaju. Moj MS ML-6002 5.1 sistem ima 50W. Znaci ne smem ni na pola da ih pojacam koliko su jaki, naravno sve zavisi i od prostorije gde ti se nalazi racunar (mislim na velicinu)...
shalim se, imam i ja ali x-540 i meni tako bilo, fora je do windows 7 i meni se jace culi na xp a na win 7 slabije imas jednu opciju u sound manager da povecas kvalitet zvuka na 192000 hz i mozes da ukljucish room correction(mnogo dobra stvarchica), ovaj room correction kad stikliras mozes da povecas decibele zavisno od daljine zvucnika od tebe, ja sam zadnja dva pojacao na max decibela i sad kad sedim pored monitora dok gledam film lepo se cuju i efekti nazad, i naravno u speakers properties na kartici level povecaj sva na max, i obavezno ukljuci Speaker fill to je posebna opcija za surround zvuk, mada ja imam matrix dugme koje menja tu opciju i pravi od stereo 5.1 surround. pozdrav
Uradio sam sve kako ste rekli, ali dzabe ne vredi, sve je isto... Cuju mi se dobro samo 2 prednja, mada nisu ni oni nesto posebno, dok zadnja dva i centralni se skoro uopste ni necuju, nesto jedva. sta da radim?? da l` da reklamiram zvucnike ili sta..?
:: :: shalim se, imam i ja ali x-540 i meni tako bilo, fora je do windows 7 i meni se jace culi na xp a na win 7 slabije imas jednu opciju u sound manager da povecas kvalitet zvuka na 192000 hz i mozes da ukljucish room correction(mnogo dobra stvarchica), ovaj room correction kad stikliras mozes da povecas decibele zavisno od daljine zvucnika od tebe, ja sam zadnja dva pojacao na max decibela i sad kad sedim pored monitora dok gledam film lepo se cuju i efekti nazad, i naravno u speakers properties na kartici level povecaj sva na max, i obavezno ukljuci Speaker fill to je posebna opcija za surround zvuk, mada ja imam matrix dugme koje menja tu opciju i pravi od stereo 5.1 surround. pozdra :: ::
probaj na drugi komp sa drugim sistemom, ili na drugi komp sa istim sistemom ali na drugoj zvucnoj. I proveri da li su svi driveri instalirani, posebno za chipset i zvucnu(mislim na sve drivere koji imas uz plocu)!
Jer je nemoguce da se cuju tiho, i kod mene tako bilo ali kad sam ovo sto si ti podesio culo se kako treba. Znaci proveri ovo sto ti rekoh pa onda ces videti da li je do njih ili do sistema, ja sam skoro 100% siguran da je do win 7 ali proveri pa onda. poz
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.