Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
zvuchnjaci i zvuchna
STRANA 1 OD 1
repsi zvuchnjaci i zvuchna 04.01.2010. 04:30 T23423

status: user
broj poruka: 1276
trebali bi mi neki da tako kazhem low budget zvuchnici za shto manje kesha a da su kvalitetni... imao sam do sada vetj nekih 5-6 godina zvuchnike Neo 5.1 SW-X51 i sluzhili me fantastichno al sam ih poklonio bla bla... e sad pitanje je da li da kupim iste opet za 65 eura ili ima neshto bolje za te pare? treba mi najvishe za muziku i poneki film... dolazi u obzir i 2.1 izbor...
Isto tako potrebna mi je i zvuchna kartica (nikad nisam imao iskusva sa njima) za istu namenu kao i zvuchnjaci.. neka polovna sam mislio, ako vredi, rekli ste da uvek ima nekih za 15-20e.. ili sachekati sada pa skupiti kesha za neshto ozbiljnije ? svaka preporuka dobrodoshla ...
pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Kartice po toj ceni odmah zaboravi. Pored neke Realtek ili VIA... 04.01.2010. 06:58 #177196

broj poruka: 11001
koju imas na mat. ploci, pravi napredak predstavlja samo ugradnja neke novije Audigy ili X-fi karte, a to ce biti barem dva puta skuplje.
Sto se zvucnika tice, ako hoces da slusas i muziku, ne samo zvuk 3D igara, onda ti treba 2.1., ali ne ono sto se PRODAJE pod tim nazivom a sto je u stvari prosireni stereo (ceo sistem se kaci na isti izlaz koji koristi i stereo set - front panel output). Dakle, u tom slucaju nabavi neki, makar i jeftiniji aktivni subwoofer i (zasebno) par aktivnih (`kompjuterskih`) zvucnika. Ove zvucnike prikaci kao `front panel stereo` a sub-a na specijalni izlaz na karti i imaces istinski 2.1. Ako ti je ovo preskupo, uzmi samo neke kvalitetnije stereo zvucnike (neki Altec lansing, Genius SP-HF2000...).

raic re 04.01.2010. 11:50 #177255

broj poruka: 9006
poslušaj ako nabasaš na microlab solo-5c recimo, bije ih dobar glas za relativno male pare, možda ti se dopadne

looftigooz ... 04.01.2010. 13:01 #177273

broj poruka: 111
X-fi i nisu toliko skupe..Uzmi, definitivno.

Kod ortaka sam video neke MicroLab 2.1 sitem koji je platio tipa 1900d i za ti cenu, drvene box_ove i fenomenalnu jachinu bez distorzije (testirano 4sata neprekidno za NG)..nema bolje

Da ne reklamiram potrazzi po nekim od najvecih vendora u nas...
U pitanju je AKCIJA , nije redovna cena
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
get on_log on / log off_get off

repsi re 04.01.2010. 22:19 #177446

broj poruka: 1276
tako sam nekako i mislio da te za 15-20 eura zvuchne ne vrede.. okej onda tju skupiti za neshto ozbiljnije... e sad da se vratimo na zvuchnjake, prvo bi bilo valjano razjasniti shta to dodje za aktivne stvari npr aktivan sub ? ima i pasivan? taj neo 5.1 shto sam ja imao je pasivan ? koja je razlika i to sve ? ovo shto ti kazhesh koju gde bodem ja ne znam... znam samo da imam 6 rupa i imam stock realtek zvuchnu..dakle ti mi savetujesh da idem na neku varijantu koja bi se kasnije mogla razviti u 5.1 sistem, a da se pochne sa nekim 2.1 ili kako ? slab sam shto se tiche oko ovoga svega tako da ono .. i dajte neshto konkretno kakav sub, shta ostalo.. konkretizovati malo da vidim kako se kretju cene i to poshto nemam josh puno vremena za kupovinu..
hvala! :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs