Hwala puno....nego ne razumem se basx u te stwari...mozesh li da me uputish kako????msm kako da koristim taj Cubase SX????
:: Jedan od najboljih snimaca je Cubase SX.Bilo bi lepo kada bi imao nesto bolju zvucnu tj. da istovremeno snima 2+2 i vise kanala :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
minimum ti treba ti par dobrih mikrofona, jedna besna zvucna kartica za snimanje + jos jedna za monitoring & pilotiranje i velike slusalice. od softvera ti treba recimo sound forge za snimanje i obradu i acid za mixovanje. a da, i neko ko zna da radi u tim programima ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Owako napisala sam s drushtwom text...imamo gitaristu,bubnjara i klawijaturistu...ja znm da pewam...pesma je inache poswetjena nashoj drugarici kojoj je rodjendan....ziwi daleko,pa smo hteli to nekako da snimimo da joj poshaljemo kao mp3........ako ti josh neshto nije jasno pitaj.....
Re: Re: Re: KAKO DA SNIMIM SWOJU PESMU?????pomotj pls
26.12.2009. 23:03
status: user broj poruka: 9459
Hehe,malo je teze na ovaj nacin to objasniti u kratkim crtama,ali ako vec imas gotovu matricu(mp3,waw...)onda ce to ici dosta lakse.Jednostavno importujes tu matricu u jedan od otvorenih stereo kanala, vokal ces ici u drugi(stim da ce 1. kanal(matrica) se samo reprodukovati,a 2.stereo kanal ce snimati sa mikrofona(vokal).Posle sve to zajedno malo doradis sa 1000000 plugina za zavrsu produkciju/obradu i snimis sve skupa u mp3,waw...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Hwala puno....nego ne razumem se basx u te stwari...mozesh li da me uputish kako????msm kako da koristim taj Cubase SX??? :: :: :: :: Jedan od najboljih snimaca je Cubase SX.Bilo bi lepo kada bi imao nesto bolju zvucnu tj. da istovremeno snima 2+2 i vise kanala :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd ::
Sad videh da je ipak ona podosta teza varijanta.Pre svega MORAS da imas nesto bolju kartu da snima istovremeno makar 3 kanala(moze i 2),kako bi snimili bar bubanj ibas gitaru odjedared,pa posle na osnovu tog snimka polako nasnimavas vokale,udaraljke,klavijature...do mile volje.Moja preporuka je da nabavite neki proc za bubanj i padove.Sa neta se mogu svuci masu dobri semplovi,a neuporedivo je lakse snimiti takav bubanj,nego akusticni,gde ce ti trebati 500 sati prakse,zivaca i nezaboravimo par kvalitetnih kondezatorskih mikrofona.
Jednom recju,ako si pocetnik u tome i nemas adekvatnu opremu,`gluvu sobu`,mixetu...odustani od snimanja,pa potrazite studio sa opremom gde snimaju,pa se dobro uvezbajte i onda pravac REC.
weruj mi da nzm nishta o tome....hteli smo da iznenadimo drugaricu za rodjendan....a shto se tiche toga shto si naweo imam mikrofone i nishta wishe....Kako da nabawim owo drugo??????jaoj kako je komplikowano!!!!!
:: minimum ti treba ti par dobrih mikrofona, jedna besna zvucna kartica za snimanje + jos jedna za monitoring & pilotiranje i velike slusalice. od softvera ti treba recimo sound forge za snimanje i obradu i acid za mixovanje. a da, i neko ko zna da radi u tim programim :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
odes u studio, platis i ljudi ti sve odrade. ne moras bas u pink tv, moze i neka garazna varijanta, raspitaj se medju lokalnim bendovima ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
eeee.....pa recimo da nmm ni matricu!!!!!praktichno nerazumem ni shta mi goworish.....izwini shto te muchim....jedino shto imamo su glas,swirachi,text i DOBRA WOLJA I ZELJA...tako da netjemo odustati.....Moram da pitam kako da naprawim matricu?????shto se tiche bubnja ako je toliki problem,izbacitjemo ga????a studio zar nije malo skup?????
:: Sad videh da je ipak ona podosta teza varijanta.Pre svega MORAS da imas nesto bolju kartu da snima istovremeno makar 3 kanala(moze i 2),kako bi snimili bar bubanj ibas gitaru odjedared,pa posle na osnovu tog snimka polako nasnimavas vokale,udaraljke,klavijature...do mile volje.Moja preporuka je da nabavite neki proc za bubanj i padove.Sa neta se mogu svuci masu dobri semplovi,a neuporedivo je lakse snimiti takav bubanj,nego akusticni,gde ce ti trebati 500 sati prakse,zivaca i nezaboravimo par kvalitetnih kondezatorskih mikrofona. :: :: Jednom recju,ako si pocetnik u tome i nemas adekvatnu opremu,`gluvu sobu`,mixetu...odustani od snimanja,pa potrazite studio sa opremom gde snimaju,pa se dobro uvezbajte i onda pravac REC :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: ::
a sto lepo ne bi platila da snimis pesmu. kod mene u Kraljevu svako snima pesme kosta 1300din ako imas svoju matricu(muziku)i srede ti glas extra ispadne a sa matricom mislim da je oko 50-60evra
pa brate ti si u Kraljewu!!!a ja u nowom bg-u....al mozda i otju al samo mi objasni kako da snimim matricu????
:: a sto lepo ne bi platila da snimis pesmu. kod mene u Kraljevu svako snima pesme kosta 1300din ako imas svoju matricu(muziku)i srede ti glas extra ispadne a sa matricom mislim da je oko 50-60evr :: :: ::
ne moze to neko da snimi ko nikad nije cuo za to nego mora to da se nauci a to je malo teze...odes lepo na ovaj link http://www.youtube.com/results?search_query=rnb+beat&search_type=&aq=f i idi redom i koji ti se svidi skini, konvertuj u mp3 odes lepo i snimis tako to svi rade(pocetnici u tom nekom muzickom scetu)
:: ne moze to neko da snimi ko nikad nije cuo za to nego mora to da se nauci a to je malo teze...odes lepo na ovaj link http://www.youtube.com/results?search_query=rnb+beat&search_type=&aq=f i idi redom i koji ti se svidi skini, konvertuj u mp3 odes lepo i snimis tako to svi rade(pocetnici u tom nekom muzickom scetu :: :: ::
Pa matrica ti je(uglavnom)cela pesmica,ali bez vokala.
Ne zelim da ti ubijem volju,ali stvarno je prosto nemoguce na ovaj nacin da ti objasnim kako da snimis tu pesmicu.Moraces potraziti nekoga ko se iole razume na tom polju,pa da vam to na najjednostavniji nacin snimi(pretpostavljam da ne mora biti vrhunskog kvaliteta,posto je vise za nekakav poklon-iznenadjenja).Da sam iz BG-a rado bih ti pomogao i realizirao taj projekat sa par mikrofona i cubase-om i mozda odsvirao po koji akord(cisto da ako se nekada proslavite nadjem mozda na omotu:)),ali ovako ne ide.
:: eeee.....pa recimo da nmm ni matricu!!!!!praktichno nerazumem ni shta mi goworish.....izwini shto te muchim....jedino shto imamo su glas,swirachi,text i DOBRA WOLJA I ZELJA...tako da netjemo odustati.....Moram da pitam kako da naprawim matricu?????shto se tiche bubnja ako je toliki problem,izbacitjemo ga????a studio zar nije malo skup???? :: :: :: :: Sad videh da je ipak ona podosta teza varijanta.Pre svega MORAS da imas nesto bolju kartu da snima istovremeno makar 3 kanala(moze i 2),kako bi snimili bar bubanj ibas gitaru odjedared,pa posle na osnovu tog snimka polako nasnimavas vokale,udaraljke,klavijature...do mile volje.Moja preporuka je da nabavite neki proc za bubanj i padove.Sa neta se mogu svuci masu dobri semplovi,a neuporedivo je lakse snimiti takav bubanj,nego akusticni,gde ce ti trebati 500 sati prakse,zivaca i nezaboravimo par kvalitetnih kondezatorskih mikrofona. :: :: :: :: Jednom recju,ako si pocetnik u tome i nemas adekvatnu opremu,`gluvu sobu`,mixetu...odustani od snimanja,pa potrazite studio sa opremom gde snimaju,pa se dobro uvezbajte i onda pravac REC :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: ::
pa nije Kraljevo preko sveta, kad si u tolikom preblemu,a bas ti je stalo da to snimis....a mozda ti i nije bas toliko stalo slusaj CB i acid i ostalo kapiram da ti je komplikovano, necu da te odvracam odmah ali ako hoces to da lici na nesto ili idi u studio ili batali, jbg izvini
Ako vec imas orkestar tj bend reci tim tvojim likovima da obezbede razglas..Lepo se instrumenti ozvuce preko mixete (bubnjevi posebno mikrofonom) a ton saljes na zvucnu kartu preko line out-a i sve to in live snimis u realnom vremenu preko sound forge-a!Prosto kao pasulj.Zivi snimak je u wave formatu koji ces posle da prebacis u MP3 konverterom na 192000kbps-a radi boljeg kvaliteta zvuka.. Drugi nacin je da se pesma snimi preko mini diska koji se povezuje na master record cincevima na mixeti..Postupak je posle isti,u realnom vremenu sa mini diska prebacujes preko zvucne karte tj snimas preko sound forge-a...Kapirash?
Ako te nesto jos bude zanimalo pitaj.. By the way jel se bavis pevanjem amaterski ili profesionalno>?
haha,a ti si kao pojednostavnio?Pa samo im fali jos malo bolja zvucna i imaju extra studio:)Zar nije bolje ici preko el.bubnja,pa iz procesora line out,ili midi out,pa preko cubase-a.Zivi bubanj treba brate ozvuciti(nema zaje*aniji istrument sto se toga tice). Moze i varijanta sa reason-om gde ce lepo odraditi bubanj tipkanjem,ili izabrati jedan od gomilu napravljenih.Posle taj bubanj loop-uje i snimi kao wawe,a kasnije ga ubaci u cubase.Posle samo miksuju bas,pa gitare,vokal...ovo je najlaksi nacin,a zvucace vrlo solidno. Za ovu varijantu im treba samo mikrofon i jedan gitarski kabel.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: @malla od palub :: :: Ako vec imas orkestar tj bend reci tim tvojim likovima da obezbede razglas..Lepo se instrumenti ozvuce preko mixete (bubnjevi posebno mikrofonom) a ton saljes na zvucnu kartu preko line out-a i sve to in live snimis u realnom vremenu preko sound forge-a!Prosto kao pasulj.Zivi snimak je u wave formatu koji ces posle da prebacis u MP3 konverterom na 192000kbps-a radi boljeg kvaliteta zvuka. :: Drugi nacin je da se pesma snimi preko mini diska koji se povezuje na master record cincevima na mixeti..Postupak je posle isti,u realnom vremenu sa mini diska prebacujes preko zvucne karte tj snimas preko sound forge-a...Kapirash :: :: Ako te nesto jos bude zanimalo pitaj. :: By the way jel se bavis pevanjem amaterski ili profesionalno> :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Covece Boziji,pa ako niko od njih nema pojma da se sluzi Cubase-om kako mislis da to uopste izvedu??? Sto je ovaj nacin koji sam predlozio tezak?Pa kompjuter valjda imaju,pa i da nema zvucnu karticu svaka integrusa ce da odradi posao za to sto njima treba..Nek ide samo na In za Mic nista vise.. Ovo sto sam ja predlozio oduzima 15 minuta posla,puste snimanje,osviraju i kraj.. Bubanj uopste nije tesko ozvuciti,samo treba imati dobro uho i posao se obavlja veoma brzo.. Njima stvara jedini problem sto je potrebno nekoliko mikrofona nista vise..Dva tri mikrofona.. Druga stvar ovako dobijaju live zvuk a preko cubase se koriste midi isntrumentima i tako fakticki prave midi file sa postojecim semplovima koje imaju u bazi! Sto se tice elektricnog bubnja,nisam procitao da ga neko od njenih kolega poseduje tako da na tu kombinaciju nisam ni pomisljao...
E sad pogledaj tvoj postupak koji ti predlazes za rad i ono sto sam ja rekao.. Da se ne razumem a da treba tebe da poslusam veruj mi da se nebi snasao ni najmanje!
The Way It`s Meant To Be Played
:: haha,a ti si kao pojednostavnio?Pa samo im fali jos malo bolja zvucna i imaju extra studio:)Zar nije bolje ici preko el.bubnja,pa iz procesora line out,ili midi out,pa preko cubase-a.Zivi bubanj treba brate ozvuciti(nema zaje*aniji istrument sto se toga tice) :: Moze i varijanta sa reason-om gde ce lepo odraditi bubanj tipkanjem,ili izabrati jedan od gomilu napravljenih.Posle taj bubanj loop-uje i snimi kao wawe,a kasnije ga ubaci u cubase.Posle samo miksuju bas,pa gitare,vokal...ovo je najlaksi nacin,a zvucace vrlo solidno :: Za ovu varijantu im treba samo mikrofon i jedan gitarski kabel :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: @malla od palub :: :: :: :: Ako vec imas orkestar tj bend reci tim tvojim likovima da obezbede razglas..Lepo se instrumenti ozvuce preko mixete (bubnjevi posebno mikrofonom) a ton saljes na zvucnu kartu preko line out-a i sve to in live snimis u realnom vremenu preko sound forge-a!Prosto kao pasulj.Zivi snimak je u wave formatu koji ces posle da prebacis u MP3 konverterom na 192000kbps-a radi boljeg kvaliteta zvuka. :: :: Drugi nacin je da se pesma snimi preko mini diska koji se povezuje na master record cincevima na mixeti..Postupak je posle isti,u realnom vremenu sa mini diska prebacujes preko zvucne karte tj snimas preko sound forge-a...Kapirash :: :: :: :: Ako te nesto jos bude zanimalo pitaj. :: :: By the way jel se bavis pevanjem amaterski ili profesionalno> :: :: :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Posto nemas pojma tj blage veze oko software za pravljenje i importovanje muzike i sample-va,boja i instrumenata itd lepo uradi sledece..Izbaci taj bubanj..Klavijaturista neka koristi arranger (klavijatura sa ritam masinom i muzickom pratnjom) ,ako nema to nek pozajmi..Lepo pustite ritam,odredjeni koji vam odgovara za tu pesmu i sve to preko mixete snimite u realnom vremenu preko soudn forge-a!Takodje i gitarista moze da se prikljuci na isti nacin..Znaci signal saljes iz mixete na line out na zvucnu kartu i snimas u realnom vremenu preko sound forge-a!Wave konvertujes u MP3,postupak sam vec objasnio.Od ovog prostije ne moze biti!Cak i ne moras u Wave da sacuvas,imas opciju da biras kaji izlazni audio format da ti bude..Mozes odmah da ides na MP3!
Jedno je znati pevati,a drugo znati montirati muziku. EWvo imam ja Cubase SX i rado cu ga narzati njima ali to ne znaci da ce znati da ga iskoriste. Studio garzana varijanta skupe kintu i to je resenje. Godinama se radi na tim progarmima i nama je lako da se sporazumemo. E da stvarno nije ovo klik kao Facebook https://www.berzapasa.com https://www.digitalcowboy.proit.org/
P.S. ROFL, LOL, OMFG.... ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
:: Koja grozota i muka za citanje kada neko krene sa ovim fejsbuk/maj spejs/mob fazonima . :: :: Snimish tu wrh pesmitzu, nabatzish minitj i shtiklitze i mozesh u grand odwma :: :: P. :: :: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) !!!!!!! :: :: ... ::
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.