Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Citam i opet mi nije jasno...
STRANA 1 OD 1
milos666 Citam i opet mi nije jasno... 23.12.2009. 19:34 T23097

status: user
broj poruka: 398
... Elem, pre neki` mesec dana sam uzeo Logitech Z5500 (extra su by the way), i sad konacno sakrpih kintu za neku bolju zvucnu... Dilema je:

Asus Xonar D2X/XDT ili Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series

Ima u ovom delu foruma dosta tema gde se pominju ove dve, al koliko sam primetio, ko sto ima nVidia/ATI i Intel/AMD tabora, tako izgleda ima i Creative/Asus podeljenih misljenja, da ja sad na kraju nisam siguran sta mi je najbolje resenje... Obe su oko 14 - 15 hiljada, a u detaljnije specifikacije i ne umem da se upustam. E da, najvise slusam (Hevi Metal:) muziku i igram igrice, a nisam neki filmofil. Koristim Sedmicu x64 (neki su pominjali probleme sa drajverima), pa bi voleo misljenje, ali ono, zbog toga i toga, a ne zato sto neko iz samo njemu poznatih razloga gotivi neki brend... Hvala vam unapred na savetima...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
H-nitro Up the Irons 23.12.2009. 19:51 #173784

broj poruka: 1976
nisam probao ni jednu ali razer i fatal1ty razvaljuju, mislim ja bi se odlucio za Creative X-Fi Titanium Fatal1ty jer creative driveri su preko 100m i ima ih 5. kidanje

Don`t drink and drive take joint and fly

DarkDawn Ja bih Asus ali ovaj 23.12.2009. 20:14 #173787

broj poruka: 697
ASUS Xonar Essence STX
evo review
http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-stx-review/

1000 dinara vise.

Ali i creative je strava ja imam X fi Xtreme music i veoma sam zadovoljan.

Mozda je ovaj Xonar essence STX i suvisan za te zvucnike kad bolje razmislim.
Erestun re 23.12.2009. 20:30 #173792

broj poruka: 1797
Jbg, istrazi malo sam po netu. Trazi dobre review-e i procitaj malo kakva je koja.
Hm, ne znam sta da ti kazem, taj Titanium Fatal1ty je radjen za igre, 5.1 zvuk, ali sasvim solidno rade sa muzikom.
E sad, Asusa sam uzeo zbog stereo zvuka, kvaliteta izrade i slusam pretezno metal muziku.
Posto ti hoces da slusas na 5.1 zvuk muziku, a verovatno hoces da svih 6 zvucnika budu uposleni, moras koristiti 3D zvuk. Na Asus ti je Dolby virtual surround, na creativu je njihov. Na Creativu imas X-Fi Crystalizer, dok na Asus nemas. Mislim da neces cuti neku posebnu razliku izmedju tog Creative i Asus-a jer slusas muziku u virtuelnom 5.1 i na pc sistemu zvucnika.
E sad, za tog TItanium-a nije bilo drajvera za 7, tj. brljavili su, nadam se da je sad sredjeno, pogledaj support stranu Creative-a.
Kad sam presao sa X-Fi Gamer-a, na Asus Xonar Essence STX cuo sam razliku, nije mala mogu ti reci, ali su kod mene hi-fi kutije mnogo veceg frekvencijskog raspona nego ti logitech. Sta god da uzmes dobro ce ti doci. Creative je malo popularniji, sa nasminkanim software-om, dok Asus ima Dolby i mozda kvalitetniji zvuk. Licno nisam uporedio te dve kartice.

Erestun Re: Ja bih Asus ali ovaj 23.12.2009. 20:33 #173793

Covek ima Logitech Z5500, zasto bi isao na stereo kartu?!

Edit: Inace bas u tom review-u uporedjuje Asus Xonar Essence sa Creative Elite kartom, po slicnosti zvuka.
Ne znam, meni licno je toliko muka od Creative drajvera i njihovih brlja da bih isao na Asus u svakom slucaju, samo ti igras igre pa ti je bitan i taj 5.1 zvuk, a i dobijes EAX5.0 verziju dok na asus je 2.0, doduse ta kartica je 5.1 mozda ima neku noviju verziju.

:: ASUS Xonar Essence ST
:: evo revie
:: http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-stx-review
::
:: 1000 dinara vise
:: Ali i creative je strava ja imam X fi Xtreme music i veoma sam zadovoljan
:: Mozda je ovaj Xonar essence STX i suvisan za te zvucnike kad bolje razmislim.
H-nitro re 23.12.2009. 20:42 #173800

znas sta taj lik fatal1ty je kao posto o5 jebeni amerikanci ocenjuju najbolji igrac na svetu i kao on u saradnji sa creativom pravi kartic dzojstike za comp, pa maloooo....

Erestun re 23.12.2009. 20:54 #173806

Haha, kakvoj saradnji, taj lik ne zna nista sem levi klik da stisne.
To se H-nitro zove marketing, svako pametan ce pogledati prvo ispod haube.

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-stx-review/7
na ovoj strani pocinje review elektronike. Opasno su odradili kartu. Nisam mogao da joj odolim i sto je najbitnije, nisam se zajebao.

Po meni mnogo bolji DAC od creative, bas zato sto su pazljivo birane komponente.
The Digital to Analog Converter (DAC) on the Xonar Essence STX is the Texas Instruments PCM1792A Chip. This DAC chip is a stereo module which supports up to 24/192 KHz and has very impressive audio measurements. Offering 127 dB (2 V rms, Stereo) THD+N: 0.0004% This DAC has Differential Current Output: 7.8 mA p-p.

Takodje, zamenjivi OPAMP-ovi.

The Essence STX has arguably some of the highest quality capacitors seen at this price point.

The power input section after the Molex connector contains Panasonic Os-Con capacitors used mainly by audio guru’s for modifying and improving existing designs. They are arguably some of the best filtering capacitors available for audio design. Other sections of the card contain Nichon “fine Gold” capacitors again very high quality audio filters used in priority locations on the card.

Jednostavno, ova karta je prica za sebe.

DarkDawn Ima nova varijanta STX-a 23.12.2009. 21:13 #173814

ST sa dodatkom

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-st-sneak-preview- -test/1
izbrisati razmak izmedju dve - - na kraju linka

nece link da upise kako treba!
Erestun re 23.12.2009. 21:41 #173824

Ma ja nikad vise 5.1
Stereo je mama.

DarkDawn @Erestun 23.12.2009. 21:53 #173827

Apsolutno se slazem.
Btw koje kutije, pojacalo imas?

Erestun re 23.12.2009. 22:00 #173828

Pisao sam vec ovde na forumu o zvuku i karticama.
Denon pma-700ae
Wharfedale 8.3 podnostojeci, dvosistemci, mid/bass drajver od kevlara, high drajver svila, na spajkovima naravno.
I uzeo sam zbog igara filmova Yamahin woofer SW030 i zakacio na pre-out na pojacalu. Fino radi sve. Sa ovom karticom uopste ne koristim EQ, jedino za tise slusanje koristim loudness na pojacalu, dok su treble i bass na 0db.

H-nitro re@eresturn 23.12.2009. 22:04 #173830

Tacno ubedio si me. o5 nemam ih pa se slabo razumem ali jebes fatalitia. a creative znam da ima super drivere

DarkDawn Nice! malo sam otiso u off al jbg. 23.12.2009. 22:08 #173833

Ja sam na Wharfedale cr20 i jako matorom Sansui pojacalu koje jos uvek radi preterano.
Vidim da ima sad Diamond 10 serija Wharfedalea kako bi mi leglo tako nesto uffff
uuuu vidi kolko je sati vreme je da se popije nesto.

Erestun re 23.12.2009. 22:09 #173834

Evo upravo slusam
Nile - In Their Darkened Shrines i zaista je neverovatan zvuk, sto se i ocekuje.
Naravno, sa ovom karticom se jos vise cuje razlika izmedju mp3-ja i Lossless audio-a, audio cd-a, ali ako je kvalitet mp3-ja iznad 192kbps dobije se jako pristojan zvuk sa kvalitetnom kartom i hi-fi sistemom.
Znas i sam koliko je tesko naci FLAC nekog Death, Black underground benda, a tek original.
Tako da moram mp3 da koristim, ali kad god downloadujem mp3 trudim se da nadjem sto bolji kvalitet.

Erestun Ah... 23.12.2009. 22:13 #173836

Sansui lepotan...
pa to je to, preporucujem ti da predjes STX cim skupis kintu. Music ne moze ni da mu prismrdi.
Da, u BGB Studio-u su dobili Diamond 10, bio sam, balio, slinio, jedino sto mi se ne svidja je bass reflex pozadi, zbog pozicioniranja. Namera mi je da prodam ove moje i da uzmem trosistemac, odnosno 8.4, to bi bas savrseno leglo na ovu muziku sto slusam.

milos666 I ja sad o5 ne znam sta da radim... :) 24.12.2009. 15:16 #174004

broj poruka: 398
... al valjda necu pogresiti sta god da uzmem...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs