Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
I Skype i muzika - da li moze?
STRANA 1 OD 1
strela75 I Skype i muzika - da li moze? 09.12.2009. 09:49 T22653

status: user
broj poruka: 1590
Imam sledeci problem:
ukljucen je FM sa TV kartice. Neko me nazove preko Skype-a, uspostavimo vezu i dok ne iskljucim program za zvucnu - WinFast, sagovornik ne cuje sta ja pricam. Znaci ja cujem njega + cujem radio stanicu, ali on mene ne cuje, dok god ne iskljucim TV-FM karticu (tj. njen program).

Ako razmisljam o zauzecu zvucne, logicno bi mi bilo da ja njega ne cujem, jer je zvucna zauzeta pustanjem FM signala, a mikrofon slobodan, jer ga nista ne koristi. A ovde je situacija obrnuta - izlazi pustaju i FM signal i Skype signal, a mikrofon nece tada da radi.

U cemu je caka? Da li postoji nacin da slusam i muziku i razgovaram preko Skype-a ili svaki put moram da gasim FM, pa da ga posle razgovora ponovo palim?

Unapred hvala.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 09.12.2009. 10:55 #168017

broj poruka: 9459
Nazalost,to je cest slucaj,jer prilikom pokretanja pvr programa software za zvucnu karticu se prilagodjava TV kartici i automatski postavi najcesce line in kao izvor za snimanje,a kao sto znas da izvor treba da bude `mic in`.Ostaje ti jedino da u mixeru manualno cekiras recording source na `mic in` i onda bi trebalo da te prijatelj cuje,a ti njega i svoju omiljenu radio stanicu:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

despot83 Znaci.... 09.12.2009. 10:57 #168018

broj poruka: 711
U principu ti da bi koristio Winfastov fm tjuner morao si da ubacish kabal u line in jack
Problem nastaje u konfliktu jer winfast(noviji modeli) imaju onu plavu bananicu koja ide u line in ili mic in.

Moguce da ce problem resiti podesavanjeu skajpu da ti mikrofon bude na drugom ulazu ili kako to vec kod tebe moze biti obelezeno.

Ulaz za mikrofon i line in su nepodeseni u tvom skajpu,probrljalj pa javi sta si uradio.

Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Da, to je to 09.12.2009. 11:19 #168023

@gilopile
potpuno si u pravu. O tome nisam razmisljao, ali stvarno moze da se snima radio signal i zato je on i postavio da mu je ulaz program WinFast, pa ne detektuje mikrofon.

Pogledacu veceras sta imam od podesavanja u Skypu, da li njega mogu da `prepodesim`.

Ako ne bice gasenje-paljenje varijanta.

Pozdrav.
strela75 @despot83 09.12.2009. 23:24 #168400

nemam mogucnost nikakvih drugih podesavanja osim HD audio input za mikrofon. Tako da pretpostavljam da je ono sto gilopile rece tacno.

Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs