Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Problem sa dzekom od zvucog kabla?
STRANA 1 OD 1
pavlaka Problem sa dzekom od zvucog kabla? 25.11.2009. 22:48 T22241

status: user
broj poruka: 41
Prvo,pozdrav svima.Imam problem sa dzekom koji ulazi u zvucnu karticu.Naime, taj kabal mi povezije racunar sa ozvucenjem,ali je dugacak 10m i ne kupuje mi se bas nov. Pukao je plasticni deo koji pravi kontakt sa okruglim ulazom i onda gubim zvuk. Da li neko zna gde bih mogao da ga zamenim,posto predpostavljam da ga u racunarskim radnjama ne popravljaju.
Hvala unapred!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nomemory Kupis... 25.11.2009. 23:39 #161990

broj poruka: 251
stereo `bananu` 3,5mm, uzmes Tvoj kabl i kod bilo koga sa lemilicom zavrsis za 5 min.

Jebivetar re 25.11.2009. 23:42 #161993

broj poruka: 2386
Kupi metalnu bananu, ima ih u boji mesinga i srebrnih. Plastichne s bezveze, loshi kontakti i teshko se leme zice za njih.

ko nema u vuglu, ima u guglu

gilopile Re: Problem sa dzekom od zvucog kabla? 26.11.2009. 05:45 #162045

broj poruka: 9459
Moras to pod hitno da menjas,jer mozes da sprzis zvucnu.Ako ti je pukao prvi izolator na vrhu dzeka,to nije pogubno po karticu,jer ces samo imati mono izlaz,jer su se kratko-spojili L i R kanal,a ako ti je pukao onaj drugi(sto deli R od mase),onda moze biti pogubno.Dakle ne ukljucuj ga dok to ne sredis.

Inace to je najcesci uzrok rikavanja zvucnih kartica,izuzev loseg uzemljenja i pritom spajanja metalnih mikrofona,gitara...gde je dovoljno drugom rukom pipnuti neki od el.uredjaja koji isto nije uzemljen,pa i samo kuciste(pogotovo,ako si u carapicama,ili ned`o Bog bos)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Prvo,pozdrav svima.Imam problem sa dzekom koji ulazi u zvucnu karticu.Naime, taj kabal mi povezije racunar sa ozvucenjem,ali je dugacak 10m i ne kupuje mi se bas nov. Pukao je plasticni deo koji pravi kontakt sa okruglim ulazom i onda gubim zvuk. Da li neko zna gde bih mogao da ga zamenim,posto predpostavljam da ga u racunarskim radnjama ne popravljaju
:: Hvala unapred!!
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs