Potrebno mi je da izdvojim matricu iz mp3 fajla, kako bi jedno klince moglo da peva uz nju na decijem takmicenju.Dakle izdvojiti tekst,ostaviti muziku.Koji program moze to da mi odradi?Pesmica je inace namenska,decija...Neeee,za divno cudo,nije grand...
Ja nisam video niti cuo za neshto slicno a da radi kako treba U Virtual DJ-u imash opciju voice cancelation ili vec neshto tome slicno. Problem je sto zvuk dobijen na ovaj nacin ne vredi ni tri lopate peska,no mozes da probas.
ne moze se izdvojiti u potpunosti, mozes samo da smanjis odredjeni zvuk i, pojacas zeljeni, itd., pomocu Reason-a, Traktora, itd., a da bi potpuno izdvojio matricu, potrebna ti je oprema koju imaju samo panduri, ali ne nasi, vec neki skuplji to je ozbiljna stvar, imas na netu zilijardu matrica da skidas, za svaki zanr muzike, techno, dance, pop, jazz, blabla..
Svi bolji programi za obradu zvuka i reprodukciju - mixovanje imaju tu mogućnost a ima i specijalozovanih karaoke programa. U svim slučajevima svodi se na potiskivanje frekvencija glasa, pa što je bolji program i filter, to bolje to radi, ali, krajnji rezultat je skljaštren zvuk jer uz glas - briše i sve iste tonove muzike... ali može da posluži (malo je `limen` zvuk). Igrom sa potenciometrima i ručnim podešavanjima - navođenjima profesionalnih programa, dobija se bolji rezultat ali, pre ćeš da naučiš da odsviraš sve to na PC nego ti ovo uspe. Uglavnom, zavisno od programa, imaš spektrogram pa od desetinke do desetinke pesme `gađaš` signal glasa - gde se jasno razlikuje da bi onda računar prepoznao sledeći korak i `ubio` taj signal. Teško da ćeš doći do tog programa (u stvarnosti radi suprotno, izdvaja glas od ostale buke), pa ti preostaju već predefinisani šabloni u namenskim i nenamenskim programima.... Slabi smo ti mi ovde stručnjaci za to. Ja više znam da može i čuo sam rezultate (pa i na TV) nego što sam to uradio a da sam zadovoljan. Ima i drugi put: potraži da li ima te melodije već odsvirane za karaoke (ono, neki sitisajzer što pravi što računarski koji svira prateću muziku, a ima i sve to + reči pesme, pravi karaoke ugođaj).
Sve zavisi od pesme do pesme, na koji je nacin lepljen glas na matricu... U principu je izvodljivo ali kvalitet matrice ce uvek biti slabiji nego sto bi trebalo. Kada se skine glas, matrica na kucnim zvucnicima moze i da prodje jer pevacev glas koji je ostao sluzi kao neki back vocal i ako neko zaista zna da peva to sve lepo moze da zvuci, ali ako se ta matrica pusti na nekom boljem ozvucenju tu vec nastupaju problemi jer se tada vidi da je prilikom skidanja glasa bas izgubio mnogo na kvalitetu, deo visokotonaca je takodje otklonjen i tada vec ne zvuci tako lepo...
Pokusaj da nadjes na netu matricu jer ih ima a ako ipak ne uspes pokusaj sa programima koje su navele kolege i sa, recimo jos, Adobe Audition-om 3.
Ako je potrebna i promena tonaliteta pesme to mozete da odradite `u hodu` u AIMP-u 2 ili da u Sound Forge-u 10 (koji se meni jako dobro pokazao sto se toga tice) promenite tonalitet za koji polustepen i snimite fajl. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.