status: user broj poruka: 85 | Dakle ovako. Ja sam čovek stare škole, pa volim stereo zvuk kada slušam muziku i gledam filmove. Ne prija mi сраунд, jedino je dobar da simulira tamburaše u kafani kad ti se skupe oko stola, pa 5.1 dočara atmosferu doslovno.
Elem, ranije sam kačio lepo zvučnike od kompa i muzičku liniju preko splitera u izlaz na kompu. Dakle, linija služi za muziku i filmove, a zvučnici za skype, klik, ping i ostale iritirajuće win zvuke (sve sam ih pogasio osim osnovnih alertova ).
Sada imam novu ploču sa 6 ulaza/izlaza za 6.1 zvuk. Zakačio sam zvučnike od kompa kao FL i FR a liniju kao RL i RR i namestio u podešavanju za karticu quadraphonic zvuk.
Rezultati: Muzika se čuje na liniji - OK VLC, u kome gledam filmove i slušam muziku pušta film u kvadrafoniji kada film ima više od 2 audio kanala, što me blago iritira, al` ajde - OK win tingće i pingće i skajpuje samo na zvučnike od kompa, što mi i odgovara! - OK Flash plugin za IE i moz- 7,8,9,10 (čitaj: youtube) pušta zvuk samo na ove od kompa (ne na liniji) - NIJE OK
Kada u podešavanjima za karticu namestim stereo, k`o da sam uradio disable ovih rear zvučnika tj linije. Tražio sam na netu kako da nateram flash da baca zvuk i pozadi, ali odgovori su bili uglavnom tipa ne valja drajver, očisti keš, reinstaliraj flash, čačni reg unose od fleša itd. To rešava niz nekih problema koji nemaju veze sa mojim. Jednostavno, sistem konta zvuk flash activexa kao sistemski i baca ga samo napred.
PA UDENI ONDA ONAJ SPLITER OD RANIJE, rekli bi ste, zar ne? E, pa baš neću! Ako komp ima 3 izlaza ima da može da se nađe softversko rešenje za taj problem - HOĆU 2xSTEREO UMESTO QUADRAPHONICA. Sećam se svog starog kompa (izvesna zverina za muziku i zvuk davnih 80ih) - postojao je lepo matrix mixer, koji je omogućavao da se softverski (skoro) svaki izlaz može spojiti sa (skoro) svakim ulazom. Guglanjem nađoh samo jedam smisleni rezultat - matrix mixer u formi muxera za raznorazne media playere.
Ima li neko rešenje? Matrix mixer OR ubediti flash da radi na četiri kanala OR ubediti ceo sistem da radi u 2xstereo umesto quadro.
Hvala na strpljenju za čitanje ovog romana i hvala unapre za potencijalne odgovore. |